Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-106232 sporočil: 561
Kar lepo avtorica, ampak kaže, da ste dobili nekatere nepravilne podatke.
V gostilni niste jedli soške postrvi, ampak šarenke (kalifornijske postrvi). Soške postrvi vzreja za konzum samo podjetje Faronika d.o.o., ki je v lasti Ribiške družine Tolmin. Soške postrvi so zelo drage, 5x bolj kot šarenke in se jih lahko je v Sloveniji samo v gostilni Franko (Ana Roš) pri Kobaridu, pa tudi pri dobrih restavracijah v Italiji. Drage so zato, ker jih mora biti v bazenu 10x manj kot šarenk in rastejo 2x počasneje - je pač divja riba! Pozimi se lahko kupi tudi kaviar soške postrvi.

Če je prišel v Tolmin Dante, ga ni povabil tolminski grof, ampak Oglejski patriarh, ki je bil lastnik Tolminskega. V Tolminu je bil njegov dvorec, na Kozlovem robu pa grad.