Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 31.920
... Perutnina Ptuj danes že petino vseh svojih piščancev vzredi v certificirani piščancem prijazni reji. ...

... ja, toti piščanci so ziher zelo navdušeni, da je njihovo meso vzrejeno v certificirani piščancem prijazni reji in se Švicarji zato raje mastijo z njimi ...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2637863

Strani: 1

pobalin sporočil: 14.456
[najobj]
... ja, toti piščanci so ziher zelo navdušeni, da je njihovo meso vzrejeno v certificirani piščancem prijazni reji in se Švicarji zato raje mastijo z njimi ...
Tudi tale o navdušenju švicarskih gospodinj je dvakratno žaltava. Prvič silno dvomim, da se v Švici potrošniki kaj dosti navdušijo nad tako profano zadevo kot je navadno piščančje meso, ki mu v neki Sloveniji pridanejo kakšen marketinški superlativ.

Drugič pa je trditev v naslovu nabita s konservativistično delitvijo med spoloma in ima latenten manjvrednostni kompleks. Konservativizma o gospodinjah (žena naj bo doma, uboga naj moža) najbrž ni treba posebej razlagati, drugo pa že.

Če bi šlo za tako vrhunsko meso in vrhunsko navdušenje na referenčnem trgu, bi moralo pisati, da se nad ptujskimi über-piščanci navdušujejo kuharji/kuharice in gostje najboljših švicarskih restavracij. Tako pa izpade, da je Karaya pravilno opisala stanje - za "navdušenje" nad ptujskimi piščanci je najbrž zaslužna nizka cena, vse ostalo pa je pogoj, da sploh pridejo v švicarske trgovine.

Ker sem dovolj star, da se še kar dobro spomnim socializma in takratnega žurnalizma, si upam trditi, da je tole (sponzorirano) pisanje čisto enakovredno kripto-režimskemu psevdo-naivnemu poročanju o velikih gospodarskih uspehih socialističnega samoupravnega gospodarstva pred cca 30-40 leti. Je pa res, da se v socializmu jeklarji niso ukvarjali s firmami za klanje in predelavo kur.

Strani: 1