Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-202494 sporočil: 2.309
Peter, zopet imaš prav!

Jaz kupujem tam in tisto, kar se mi zdi kvalitetno in dobro. Npr. italjansko pariško salamo v Hoferju, ker je zelo dobra, slovenska v Mercatorju pa smrdi. Cene sploh ne gledam.

Sam se vozim z mopedom veliko po terenu med njivami in travniki (ker slikam metulje in ostalo naravo), tako vidim, kaj počnejo naši kmetje. Trosijo na veliko različnih kemikalij od umetnih gnojil, herbicidov in insekticidov. Pa ne samo po poljih, tudi po travnikih.

Npr: Še pred tremi leti je bilo povsod po travnikih veliko metuljev in ena glacnih rastlin za metulje je cvetoči osat, ki ga je bilo vse polno po travnikih. Danes osata ni več, je uničen z herbicidi, pa tudi metuljev zato ni skoraj nobenih več.

Pa naj mi zdaj nekdo govori o slovenskih ekološko pridelani hrani, ker je slovenska? To je sama laž!

Slovenski kmetje uporabljajo enako ali celo večjo količino umetnih gnojil in drugih kemikalij, kot npr v Avstriji.

Včasih smo koruzo okopavali, da smo rahljali zemljo in odstranili plevel in rahljali zemljo, gnojili pa samo s hlevskim gnojem. Dane pa jo kmetje pošpricajo z herbicidom in potem zagrnejo s posebnim priljučkom na traktorju.

Da sploh ne govorimo o tem, da vse te kemikalije pridejo v reke in podtalnico.