Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-362454 sporočil: 1
čas vnosa: 27.10.15 10:42
Industrijsko predelane mesnine, kot tudi vsa ostala industrijsko predelana živila so zdravju škodljiva zaradi številnih škodljivih aditivov, ki se jim dodajajo. Največji strup med njimi je ekscitotoksin MSG-mononatrijev glutamat, ki ga vedno vsebujejo aditivi pod več imeni, kot so: izvleček rastlinskih beljakovin, mononatrijev glutamat, hidrolizirane rastlinske beljakovine, kalcijev in natrijev kazeinat, izvleček kvasa, teksturirane beljakovine, avtoliziran kvas, hidrolizirana ovsena moka,... pogosto ga vsebujejo tudi aditivi pod imenom: izvleček slada, ječmenov slad, goveja juha, jušna osnova, naravna zelenjavna osnova, naravna goveja ali kokošja osnova, začimbe,... lahko ga vsebujejo tudi: karagenan, encimi, koncentrat sirotkinih beljakovin, koncentrat sojinih beljakovin, izolat sojinih beljakovin,... potem so tu še hidrolizirane rastlinske beljakovine, aspartam, fenilketonuriki(fenilain, acesulfam-k, sukraloza) aspartam-acesulfam, fruktoza, dekstroza, glukoza,... tega je še ogromno in te stvari povzročajo številne zdravstvene tegobe, kot so: Parkinsonova bolezen, rak, vrtoglavica, migrene, obolenja jeter, demenca, možganski tumorji, multipla skleroza, nevrološke motnje, sindrom kronične utrujenosti, nevropsihiatrične motnje, fibromialgija, določene oblike debelosti, limfom, zmedenost, slabost, napihnjenost, astma, sladkorna bolezen, pridobivanje telesne teže, glavoboli, PMS, nespečnost... meso živali iz množične reje pa je še polno rastnih hormonov, antibiotikov, GSO krme,... tako da, najbolj varno je uživati doma pridelano in pripravljeno hrano ali pa od kmeta, ki ga poznamo, pa vemo kaj imamo na krožniku...