Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek So klobase res tako škodljive kot azbest in čiki?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2559150] 27.10.15 09:47 · odgovor na: (# 2559137)
[Gustl]Če pa samo poisliš, kaj vse je v savinjskem želodcu in drugih suhih salamah, potem ni čudno, da so raziskave pokazale, da so klobase skodljive. Posebno suhe salame so pravi strup. Jaz sem včeraj zvečer pojedel mogoče 30 g, pa sem danes skoraj za na bolniško (k sreči sem v penziji).
Saj zadeve so jasne.
1 pivo na dan - ni panike
10 pirov na dan - good luck
Enako je z vso prehrano. Večina mainstream prehrane je neškodljive za večino ljudi, dokler je to v normalnih količinah. Ker pa so dobrote danes na dohvat ruke, količine niso več normalne.
In ni treba delat nobenih raziskav, da ugotoviš, da samo od klobas in cvička večina ljudi ne bo prav dolgo ali vsaj zdravo živela.
Maršič pa je na svoji spletni strani enkrat napisal:
"Goveja juha je scalnica goveda in strupena."
Se bom raje držal cigaret, so manj škodljive, he, he...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2559150
Strani: 1
[#2559157] 27.10.15 10:10 · odgovor na: (# 2559150)
[Breiva]Jaz bi prej rekel, da so klobase škodljive v Ameriki, kjer je kvaliteta hrane slabša kot pri nas. Večina E-jev je itak na trgu že dolgo let in se ni pokazalo, da bi bili škodljivi.
Če pa samo poisliš, kaj vse je v savinjskem želodcu in drugih suhih salamah, potem ni čudno, da so raziskave pokazale, da so klobase skodljive.
[#2559159] 27.10.15 10:14 · odgovor na: (# 2559150)
Golaž, ki ga pripravljamo na običajen način vsebuje dve škodljivi stvari. Praženo čebulo smo že omenili. Zakaj odliti in zavreči prvo vodo, v kateri se je kuhalo meso? Ivan je bil mnenja, da se vsa kemija, ki jo je govedo zaužilo (krmila, pesticidi, klorirana voda itd.), nabira v živalskih kosteh in mišicah. S kratkim kuhanjem se izločijo v vodo in jih ne bomo še mi zaužili. Zelo blizu resnice so tisti, med njimi so tudi zdravniki, ki pravijo,
"""da je goveja juha živalski urin!
Bomo še naprej uživali to juho?
Strani: 1