čas vnosa: 27.10.15 10:42
Industrijsko predelane mesnine, kot tudi vsa ostala industrijsko
predelana živila so zdravju škodljiva zaradi številnih škodljivih
aditivov, ki se jim dodajajo. Največji strup med njimi je
ekscitotoksin MSG-mononatrijev glutamat, ki ga vedno vsebujejo
aditivi pod več imeni, kot so: izvleček rastlinskih beljakovin,
mononatrijev glutamat, hidrolizirane rastlinske beljakovine,
kalcijev in natrijev kazeinat, izvleček kvasa, teksturirane
beljakovine, avtoliziran kvas, hidrolizirana ovsena moka,...
pogosto ga vsebujejo tudi aditivi pod imenom: izvleček slada,
ječmenov slad, goveja juha, jušna osnova, naravna zelenjavna
osnova, naravna goveja ali kokošja osnova, začimbe,... lahko ga
vsebujejo tudi: karagenan, encimi, koncentrat sirotkinih
beljakovin, koncentrat sojinih beljakovin, izolat sojinih
beljakovin,... potem so tu še hidrolizirane rastlinske beljakovine,
aspartam, fenilketonuriki(fenilain, acesulfam-k, sukraloza)
aspartam-acesulfam, fruktoza, dekstroza, glukoza,... tega je še
ogromno in te stvari povzročajo številne zdravstvene tegobe, kot
so: Parkinsonova bolezen, rak, vrtoglavica, migrene, obolenja
jeter, demenca, možganski tumorji, multipla skleroza, nevrološke
motnje, sindrom kronične utrujenosti, nevropsihiatrične motnje,
fibromialgija, določene oblike debelosti, limfom, zmedenost,
slabost, napihnjenost, astma, sladkorna bolezen, pridobivanje
telesne teže, glavoboli, PMS, nespečnost... meso živali iz množične
reje pa je še polno rastnih hormonov, antibiotikov, GSO krme,...
tako da, najbolj varno je uživati doma pridelano in pripravljeno
hrano ali pa od kmeta, ki ga poznamo, pa vemo kaj imamo na
krožniku...