Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Opojna pijača mornarjev in punčk
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
Uporabljati vrhunski rum v koktajlih je tako, kot če bi kot kak ruski tajkun mešali Petrusa s Coca-Colo. Deadly sin. V deželah pridelovalkah to nikomur ne pade na pamet. Že zato ne, ker tam vrhunskih rumov skorajda ni najti, saj gredo v celoti v izvoz. Za pitje jim ostane tretja liga, ki je še najboljša z vodo ali v koktajlu, sicer so posledice hitro tu.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2434091
Strani: 1
[#2435335] 23.07.14 10:04 · odgovor na: (# 2434091)
Nekateri bi pri tej izjavi kar zastrigli z ušesi. Če se Speyside upošteva kot del škotske pokrajine Highland - včasih je namreč temu bilo tako - potem naj bi imeli že enosladniki iz posameznih rajonov te pokrajine svoje specifične organoleptične lastnosti. Razlike med posameznimi škotskimi pokrajinami pa naj bi bile še večje. Da se primerjave med viskiji iz različnih držav in iz različnih sestavin naj ne bi niti omenjalo.
Sicer pa se glede vrhunskega ruma strinjam s teboj. Na podlagi mojih sicer precej omejenih dosedanjih izkušenj (Havana Club Anejo 15 Anos Gran Reserva in Santiago de Cuba Extra Anejo 20 Anos 485 Aniversario) si najboljši primerki ruma zaslužijo enako spoštovanje kot najboljši viskiji ali konjaki. Tudi najboljše primerke tekil bi se lahko vključilo v ta kontekst.
Strani: 1