Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Opojna pijača mornarjev in punčk
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 4.037
99,9% ljudi pozna rum kot ceneno žgano pijačo za uporabo v
osvežilnih koktajlih ali celo kot ono zadevo z zamorčkom, Dana iz
Mirne, kot dodatek pri pripravi slaščic. Ko prvič poskusiš res
vrhunski rum... In kako so si med seboj bistveno bolj različni kot
konjaki ali viskiji, od enega karibskega otoka prek drugega do
celine. BTW, Mehika pridela več ruma kot tekile. A vrhunski rumi s
kakim razvpitim Bacardijem nimajo prave zveze. Tudi pri nas na selu
se dobi recimo Zapata, tako odlični (glede na p/v) 23, kot tudi
absolutno eden najboljših, XO. Pa Cubanero... Velja poskusiti. In
še ekaj cenejši so od konjakov, takole okoli polovice cene za
primerljivo kakovost.
Uporabljati vrhunski rum v koktajlih je tako, kot če bi kot kak ruski tajkun mešali Petrusa s Coca-Colo. Deadly sin. V deželah pridelovalkah to nikomur ne pade na pamet. Že zato ne, ker tam vrhunskih rumov skorajda ni najti, saj gredo v celoti v izvoz. Za pitje jim ostane tretja liga, ki je še najboljša z vodo ali v koktajlu, sicer so posledice hitro tu.
Uporabljati vrhunski rum v koktajlih je tako, kot če bi kot kak ruski tajkun mešali Petrusa s Coca-Colo. Deadly sin. V deželah pridelovalkah to nikomur ne pade na pamet. Že zato ne, ker tam vrhunskih rumov skorajda ni najti, saj gredo v celoti v izvoz. Za pitje jim ostane tretja liga, ki je še najboljša z vodo ali v koktajlu, sicer so posledice hitro tu.