Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-231230 sporočil: 4.037
[natiga5]
To je samo nakladanje in zavajanje KUPCEV (domače Slovensko)!! Najprej je treba povedati, da celotno živilsko industrijo OBVLADUJEJO 4 Slovenski tajkuni, ki so povezani z veterinarji ali so sami iz te branže: Marko Višnar s Farme Ihan-kako je prišel do premoženja več 100 mio €,ker mu je omogočila politika z zakonodajo in Slovenski kupci, ki so preplačali visoke cene mesa in mesnih izdelkov, kot pri ostalih tajkunih. Višnar obvladuje:Farmo Ihan, Meso Kamnik,Klavnico Šentjur,mesarstvo Jurij,Litijske mesnine in še nekaj Živinorejskih farm. Perutnina Ptuj, lastnik Roman Glaser, prav tako lastnik več 100 miljonov € čudno pridobljenega premoženje; obvladuje:Perutnino Ptuj, Jata,Perutnina Pivka,Kombinat Ptuj in vinsko klet, Kombinat Slovenska Bistrica in tovarne v tujini Srbija,Hrvaška,itd. Potem je Stanko Polanič: Panvita (nekdanji direktor –pridelal izgubo Dejan Židan = sedaj zopet minister za kmetijstvo),farma Rakičan,Na tisoče hektarjev zemlje v Prekmurju, na Madžarskem in ex YU. KRAS, direktor Edvard Fonda,ta obvladuje KRAS mesna industrija Šepulje, Kraljeve Mesnine Zalog, Kmetijski kombinat Kočevje, Mesnine Slovenska bistrica,itd. Potem še Izidor Krivec- Mesnine Celje; obvladuje Mesnine Celje,Pršutarna Lokve, Radgonske gorice in klet Radgonska Zlata penina,itd. Vsi ti so prišli do MILJARDNEGA bogastva BREZ Svojega denarja. Ampak tako, da jim je pomagala politika (predvsem SLS) in razna loberska podjetja kot naprimer TAX-GRUP z Šešoki, prav ta je pomagal ustanoviti in je bil solastnik KRAS mesna industrija. Z razno zakonodajo so zaprli Slovenski trg, samo oni so pa imeli dovoljenje za uvoz mesa in so imeli visoke zaslužke.Tako so uničili Slovensko Mesno industrijo. Kakšno nakladanje ,goveda=teleta se uvažajo iz Romunije, Bolgarije,itd.V teh državah ni prave kontrole, imajo največ koruze in soje= gensko spremenjene južne Amerike in z antibiotiki in hormoni rasti. Od tam Slovenski Kmetje uvažajo na TISOČE GOVED in TELET za dopitanje, po nekaj tednih ta postanejo »Slovensko kvalitetno meso« Ha;HA;HA, prej so pa jedli vse ostalo. Ni čudno, da je v Avstriji in Italiji slovensko meso za najmanj 30% cenejše, ker ga uvrščajo med Romunsko, Bolgarsko,itd., to je MANJ VREDNO PO KVALITETI MESO. Koliko pa uvozijo Mesne industrije mesa za predelavo, ki je zmrznjeno in v malih kosih, prav tako pršute (svinjska stegna). Koliko je PRŠUTOV IZ SLOVENSKEGA MESA, koliko je klobas iz Slovenskega mesa,itd?? NA VSEH PA PIŠE Slovensko ali celo DOMAČE. Zato pa ni več pravih mesnih izdelkov, narejenih iz mesa. Na Hrvaški TV1 so pred 14 dnevi inšpektorji in tehnologi govorili, da je pri njih v hrenovkah 60% VODE, 30% MAŠČOBE, v 10% je pa meso, začimbe,barva in kemični dodatki. Povedali so tudi, da prekajeno meso nabrizgajo z do 60 % vode in kemikalijami. Prav tako v piščance in Puranje prsi nabrizgajo do 40 % maščob in vode, da je bolj SOČNO. Zraven še pa dodajajo veliko kemikalij pri teh postopkih.. Pa dober tek. »slovensko«
Bravo, točno tako. S konkretnimi imeni poooblaščenih privatizerjev.