Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Žarnić: Sistem vrednotenja nepremičnin bo ljudi postavil na realna tla
sporočil: 597
Kakšne nebuloze!
Zemljišče je vredno toliko, kolikor ti je v določenem trenutku potencialni kupec pripravljen plačati. Njihov sistem in poslane odločbe pa bi imele dodano vrednost, če bi bile tiskane vsaj na mehkejšem papirju.
Zemljišče je vredno toliko, kolikor ti je v določenem trenutku potencialni kupec pripravljen plačati. Njihov sistem in poslane odločbe pa bi imele dodano vrednost, če bi bile tiskane vsaj na mehkejšem papirju.
sporočil: 1.435
žarnič, ti samo pazi, da te ne pokliče senica, ko bo kak cestni
koridor šel preko njegovega zemljišča...
Me res zanima, kaj ima večjo vrednost:
a. ocena sodno zapriseženega cenilca (seveda poštenega)
b. iz pisarne, s pomočjo študenta popisovalca, narejena pavšalna ocena
sporočil: 8.635
........... ljudje bi morali trenutno vladajoči skupek postaviti na
realna tla in ga zb... ker niti ene stvari ne znajo postaviti tako
kot je treba da se ne bi potem še mesece debatiralo okoli tega.in
to je samo zato ker je ta klika na oblasti izgleda zagledana sama
vase in je samozadostna in ji je za ljudi prekleto malo mar!
sporočil: 3.220
Ma nemoj, dragi Rokec! Mislim, da vrednotenje nepremičnin najbolj
rabiš ti in tvoja pogoltna vlada z Boratom na čelu!
sporočil: 18.832
Na teh nerealnih pričakovanjih o višini vrednosti nepremičnin pri
nas ima pa GURS zelo relna daviteljska pričakovanja, kajne?
sporočil: 399
Saj ne ve kaj govori.Špekulativni davek?Kaj je to:verjetno davek od
zaslužka ,ki je v fiksnem znesku 20% in nič drugače.
sporočil: 1.435
to je regulacija nepremičninskega trga, zato da bodo potem lahko
primerjali ocenjene vrednosti, ki so podlaga za davek, z
vrednostmi, ki so bile določene pri popisu nepremičnin...tako bodo
imeli podlago za pavšalno zaračunavanje davka....
sporočil: 364
ustanovite sklad ki odkupuje stanovanja samo po 7000 eur na m2...da
nas postavi vse na realna tla in da vas že enkrat izženemo iz naše
domovine oz. Banana republike
sporočil: 10.554
Ha ha, hoho, ...
Samo smejem se lahko. Menda niso pričakovali, da se bom pritoževal, če so mi realno 150 000 EUR vredne nepremičnine (hiša v 3.PGF v dolini, parcela z gradb.dovoljenjem v hribih, nekaj hektarov travnikov in gozdov), ocenili 70 000. Pri tem so gozdove, travnike in napol podrt 200 let star kozolec najbrž 2x precenili, tisto, kar pa je kaj vredno pa 5x podcenili. Pa ni bila bajta postavljena po ocenjevanju, ampak ravno pred njim. Je pa res, da je na orto foto še samo nasutje za temelje. Kozolec pa ima še streho, kar je videti na posnetku :)
Če mi bo pa kdo hotel cesto naredit čez bajto naj se pa kar pripravi, če jo bo cenil na 15 000. Kekci, če sem prijazen do njih :)
Samo smejem se lahko. Menda niso pričakovali, da se bom pritoževal, če so mi realno 150 000 EUR vredne nepremičnine (hiša v 3.PGF v dolini, parcela z gradb.dovoljenjem v hribih, nekaj hektarov travnikov in gozdov), ocenili 70 000. Pri tem so gozdove, travnike in napol podrt 200 let star kozolec najbrž 2x precenili, tisto, kar pa je kaj vredno pa 5x podcenili. Pa ni bila bajta postavljena po ocenjevanju, ampak ravno pred njim. Je pa res, da je na orto foto še samo nasutje za temelje. Kozolec pa ima še streho, kar je videti na posnetku :)
Če mi bo pa kdo hotel cesto naredit čez bajto naj se pa kar pripravi, če jo bo cenil na 15 000. Kekci, če sem prijazen do njih :)
sporočil: 466
Ta idiot še ni slišal za ustavno sodišče, ki bo zagotovo razbilo
demagogijo, ki jo flanca ta osebek. Ena teoretična vrednost bo
postala cena po kateri bi kupovala država, malo morgen in ohladite
jajca na katerih sedite v mrzli vodi pravličarji.
sporočil: 229
Sistem vrednotenja je idiotski in za takšne izjave bi moral
minister odpeketati... Imam stanovanje v večstanovanjski zgradbi
del zgradbe ima centralno ogrevanje del ne ampak, po zdajšnji
metalorgiji prevlada večina, torej moje stanovanje ima centralno
ogrevanje vendar ga ne morem vpisat posledično je pa manj vredno
stanovanje...
sporočil: 10.554
[BLACKMONEY]Ja. Moja parcela za vikend v hribih, 600m2, z gradbenim dovoljenjem (po novem je tudi plošča, ampak te ob ocenjevanju res še ni bilo), je ocenjena (po spominu) med 1000 in 2000 evri. Imam pa cenitev sodnega cenilca izpred 2 let za 20 000 evrov. Tako da...Naj si vse skupaj nekam zataknejo. Po drugi strani so pa gozd ocenili 2-krat dražje kot so dejansko izvršeni posli z gozdom tam okrog. Oziroma povprečen, za silo dostopen gozd je bil ocenjen približno enako na kvadrat kot gradbena parcela.
[uros0803]Se ne bi sekiral preveč na tvojem mestu. Boš plačal pač manj davka...
Sistem vrednotenja je idiotski in za takšne izjave bi moral minister odpeketati... Imam stanovanje v večstanovanjski zgradbi del zgradbe ima centralno ogrevanje del ne ampak, po zdajšnji metalorgiji prevlada večina, torej moje stanovanje ima centralno ogrevanje vendar ga ne morem vpisat posledično je pa manj vredno stanovanje...
sporočil: 584
Prav vsi investicijski potenciali so v Sloveniji skriti globoko v
gozdu. Na plan jih bo prignal nov davek.
sporočil: 2.073
[BLACKMONEY]Bodimo pošteni
odvisno kakšno ceno rabim ( o )...
Ko prodajam, za hip. kred., ... visoka.
Za davkarijo niska...
Enako kot računanje kvadrature za polaganje ploščic.. ali množi tisti ki polaga ali ki plačuje...
sporočil: 1.501
Žarnič s temi izjavami meji na telebajske. Kakšen špekulativni
davek neki in realno vrednotenje ter prometnice. Naslednja leta
bodo pokazala koliko prometnic bomo še kjerkoli naredili. Davek na
nepremičnine, ki se obračuna od vrednosti nepremičnine nima
nikakršne veze s ceno, ki jo zahtevaš kot odškodnino in se jo
ugotovi v cenilnem elaboratu. Model se ravna po preteklih
realizacijah. Največ dobičkap a se ustvari pri spremembi
namembnosti in ne odškodnini za prometnico, kjer je že sedaj
dovoljena razlastitev.
sporočil: 4.080
V kakšni čudni državi živimo. Vedno nas hoče prinesti okrog.
Potem se pa buni, če državljani njo tudi.
Potem se pa buni, če državljani njo tudi.
sporočil: 48.253
[kzupanc]Tele ocene GURSa so samo za izracun davka. Zarnic klati taksne nesmisle, da se kar kadi.
Ja. Moja parcela za vikend v hribih, 600m2, z gradbenim dovoljenjem (po novem je tudi plošča, ampak te ob ocenjevanju res še ni bilo), je ocenjena (po spominu) med 1000 in 2000 evri. Imam pa cenitev sodnega cenilca izpred 2 let za 20 000 evrov. Tako da...Naj si vse skupaj nekam zataknejo. Po drugi strani so pa gozd ocenili 2-krat dražje kot so dejansko izvršeni posli z gozdom tam okrog. Oziroma povprečen, za silo dostopen gozd je bil ocenjen približno enako na kvadrat kot gradbena parcela.
Tudi v ZDA davcne ocene odstopajo (zaostajajo) za trzno vrednostjo nepremicnine, pa to nobenega ne boli. Jim je pac jasno, da se pri prodaji pac placa trzna cena, ne davcna, ki je pac neka ocena zato, da se lahko pobere nepremicninski davek.
sporočil: 29
Tole gospa Tanja (novinarka)je pa en navaden zmazek. Ta članek je
komaj berljiv:
Nekaj cvetk:
- "je poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice dejal okoljski minister Roko Žarnić." (je poslovnemu zajtrku - komu?)
- "Človeka malo boli, da hlodi gre iz države pa skozi Luke Kuper" (da hlodi gre - kdo gre?)
- "Omenil je tudi težave pri zelenih tehnologijah, ki jih skušamo uveljaviti v Sloveniji, ne da pomislili na razlike med različnimi državami." (ne da pomislili -kaj?)
Ocena -10 pa še 1x v šolo.
Nekaj cvetk:
- "je poslovnem zajtrku Ameriške gospodarske zbornice dejal okoljski minister Roko Žarnić." (je poslovnemu zajtrku - komu?)
- "Človeka malo boli, da hlodi gre iz države pa skozi Luke Kuper" (da hlodi gre - kdo gre?)
- "Omenil je tudi težave pri zelenih tehnologijah, ki jih skušamo uveljaviti v Sloveniji, ne da pomislili na razlike med različnimi državami." (ne da pomislili -kaj?)
Ocena -10 pa še 1x v šolo.
sporočil: 3.391
Bo on še dajal pozitivno oceno za Jankovićeve nepremičnine? Pa
minister za kmetijstvo tudi? Enkrat tako, drugič drugače....Večna
zgodba prvokategornikov, ki se elitno razlikujejo od
drugokategornikov. Je g. Žarniću to jasno?
sporočil: 129
Tipičen neolevičar, ki je prepričan, da lahko država odloča o ceni
privatne lastnine. Roko, kaj pa "nevidna roka" trga, ki odpravi
tržne anomalije? Bog se nas usmili pod takimi indoktriniranimi
šalabajzerji...
sporočil: 3.318
Briga mene za Ameriško gospodarsko zbornico, vedno gremo po
principu enega in istega. V prvem odstavku se govori da ne bo
davka, v drugem odstavku se govori da če se bo hotel kdo izpogajati
za višjo ceno, bo davek tako visok da končni "izplen" (ha ha ha) ne
bo nič višji. Koga ti farbaš? od davka živite, zdaj ga hočete pa še
več. iz svojga žepa potegni. sami nesposobni ljudje.
sporočil: 692
[bc123a]Ja zna pa biti, da bodo te ocene merodajne za odločitev odškodnin pri odkupu zemljišč za državne potrebe. In komu se boš potem žalil? Kadija te tuži, kadija ti sudi.
> [kzupanc]
> Ja. Moja parcela za vikend v hribih, 600m2, z gradbenim dovoljenjem (po novem je tudi plošča, ampak te ob ocenjevanju res še ni bilo), je ocenjena (po spominu) med 1000 in 2000 evri. Imam pa cenitev sodnega cenilca izpred 2 let za 20 000 evrov. Tako da...Naj si vse skupaj nekam zataknejo. Po drugi strani so pa gozd ocenili 2-krat dražje kot so dejansko izvršeni posli z gozdom tam okrog. Oziroma povprečen, za silo dostopen gozd je bil ocenjen približno enako na kvadrat kot gradbena parcela.
Tele ocene GURSa so samo za izracun davka. Zarnic klati taksne nesmisle, da se kar kadi.
Tudi v ZDA davcne ocene odstopajo (zaostajajo) za trzno vrednostjo nepremicnine, pa to nobenega ne boli. Jim je pac jasno, da se pri prodaji pac placa trzna cena, ne davcna, ki je pac neka ocena zato, da se lahko pobere nepremicninski davek.