Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Podražitev kruha bralce sili v peko kruha doma
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#1061374] 13.01.11 21:10 · odgovor na: (# 1061338)
[kajulci]Nekateri E-ji so res zelo nevarni, recimo E249 (K nitrit) in E250 (Na nitrit). Zelo dvomim, da Lidl in Hofer prodajata kruh z nevarnimi dodatki, saj je zakon glede teh dodatkov zelo strog. Je pa dobro vedeti, da proizvajalci dodajajo hrani nekatere E-je, ki so popolnoma naravnega izvora in niso nevarni. Nekaj teh nenevarnih je:
govorim o sestavinah Žitovega kruha in tistega iz Lidla ali Hoferja - njihov kruh ima v sebi škodljive Eje - lahko preveriš sam, če boš prebral deklaracijo, Žito pa jih nima
E330 ... citronska kislina (neškodljiva naravna snov, je tudi v sadju)
E162 ... betanin (naravno škrlatno barvilo iz rdeče pese)
E341 ... kalcijev fosfat (mineralna sol, gradnik kosti)
E290 ... ogljikov dioksid (mehurčki v gaziranih pijačah)
E300 ... askorbinska kislina (vitamin C, je tudi v sadju)
Katere škodljive Eje ima kruh iz Lidla ali Hoferja?
Neposredni odgovori na sporočilo št. 1061374
Strani: 1
[#1061751] 14.01.11 09:05 · odgovor na: (# 1061374)
Strani: 1