Zasebnost
10 min
SIJ uradno: ruski lastnik ne prodaja podjetja
29 min
Slovenski BDP je v prvem četrtletju medletno zrasel za 1,8 odstotka, četrtletno je stagniral
1 ura
Advance Capital v prvi prevzem: kupil je največjega proizvajalca solarnih panelov v jugovzhodni Evropi
2 uri
Salus v prvem četrtletju: prihodki in dobiček gor
2 uri
Kaj morate vedeti o dedovanju (PRO)
3 ure
Je vredno pri optimizaciji stroška elektrike pogledati tudi načrtovanje proizvodnje? (Oglas)
5 ur
Nemčija napoveduje milijardna vlaganja v kolesarsko infrastrukturo, kje pa smo v Sloveniji? 6
6 ur
Kako bodo v ljubljanski Energetiki zagnali proizvodnjo vodika 12
8 ur
Objavljamo seznam projektov gradnje javnih najemnih stanovanj po vsej Sloveniji
8 ur
Minister Maljevac do leta 2026 napoveduje gradnjo pet tisoč stanovanj, trenutno kaže na slabih 1.500 1
14 ur
V Avstriji in Češki smo preizkusili številko ena med evropskimi karavani 1
15 ur
Najbolj brani članki danes
16 ur
Simon Anko, BS: Digitalni evro ne bo ukinil gotovine
16 ur
Kaj trenutno delajo v največjih bankah pri nas: jih kaj skrbi?
17 ur
Kibernetska varnost: stoodstotne ni, potrebni so dobri sistemi za hitro zaznavanje napadov
17 ur
Od konca maja bo prijava v portal SPOT mogoča le prek SI-PASS
17 ur
Igre bodo. Bo tudi kaj kruha? 1
18 ur
Trije primeri: Kaj s presežki denarja počnejo slovenska podjetja? 4
18 ur
Top službe – AZN, Banka Slovenije, Kemijski inštitut, DHL, Knauf, Henkel, Krka, Helios ...
19 ur
Prek razpisa po tri tisoč evrov za podjetnice na začetku poslovne poti

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[Gustl]
> [bc123a]
> > [Gustl]
> > 6. zgodba: V Münchnu je skoraj nemogoče dobiti normalno restavracijo brez rezervacije, pogosto dneve ali celo tedne vnaprej (kar Bavarcem precej ustreza, saj jim je spontanost tuja in jim rezervirati nekaj za tri tedne vnaprej ni stres, ampak udobje).
>
> Pred novim letom sva odkorakala v restavracijo pod mestno hiso na Weisswurst, pivo in preste, nobene rezervacije ni treba (mislim da se imenuje Ratskeller).
>
> A tisto se steje kot pajzl? :)

Da. Tourist trap :)
Po katerem parametru? Cena ni bila previsoka, imeli so weisswurst tudi po poldnevu (ja, seveda za turiste :), weissbier in preste... pa tudi ene par tako ocitno domacinov sem videl tam jesti...

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2680706

Strani: 1

Gustl sporočil: 13.629
[bc123a]
> [Gustl]
> > [bc123a]
> > > [Gustl]
> > > 6. zgodba: V Münchnu je skoraj nemogoče dobiti normalno restavracijo brez rezervacije, pogosto dneve ali celo tedne vnaprej (kar Bavarcem precej ustreza, saj jim je spontanost tuja in jim rezervirati nekaj za tri tedne vnaprej ni stres, ampak udobje).
> >
> > Pred novim letom sva odkorakala v restavracijo pod mestno hiso na Weisswurst, pivo in preste, nobene rezervacije ni treba (mislim da se imenuje Ratskeller).
> >
> > A tisto se steje kot pajzl? :)
>
> Da. Tourist trap :)

Po katerem parametru? Cena ni bila previsoka, imeli so weisswurst tudi po poldnevu (ja, seveda za turiste :), weissbier in preste... pa tudi ene par tako ocitno domacinov sem videl tam jesti...
Po tem, da je točno tam, kjer je turist in nudi točno tisto, kar bi turist :) Nič narobe z njo. Kot recimo Sokol v Ljubljani. Malo dražja povprečna lokalna hrana, po možnosti postrežena v narodni noši.
Ko sem omenjal restavracije, nisem imel tega v mislih. Midva ne jeva mesa, nemških restavracij se izogibva na daleč, vseeno bi rada kaj jedla :)

Strani: 1