Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Časnik Finance: Nasilje je nedopustno!

Strani: 1 2 3

anon-182910 sporočil: 1.666
[#932211] 22.09.10 19:01 · odgovor na: PetraS (#932154)
Odgovori   +    9
[PetraS]
napad je bil prijavljen policiji.. po tem, ko sta dva, ki sta gledala, policajem rekla, da je bil storilec policaj..

res hrabri možje, bravo! EDIT: približno toliko kot anonimneži po forumih...
Hja ... ne vem kje/kako naj začnem.

Nasilje. To je ena taka čudna tema. Nailje je pač del biti človeka in kakorkoli obrneš je človek v svojem bistvu zelo nasilna vrsta. Lahko se prenarejamo da temu ni tako, lahko si pa enostavno priznamo -sheet v svojem bistvu smo nasilni. Ker smo taki ... smo si izmislili set pravil (zakonov) in službe-servise (policija, sodišča ....), da se ne rabimo zatekati k nasilju in medsebojne probleme pač rešujemo na "civiliziran" način. Ampak tako kot vedno je jeba v izvedbi. Kakorkoli pogledaš okolje v katerem živiš, vidiš da set pravil ni optimelen in da službe-servisi pač ne delujejo. Dejansko se stvari ne urejajo in osnovni namen (zaščititi šibkejše) pač ni izpolnjen.
Dejstvo je da je nasilje del družbe v taki ali drugačni obliki. Nailje je del politike recimo ZDA do Iraka, pa Izraela do palestine in obratno in ....
Nasilje je v medijih, v risankah, v otroških pravljicah. Vspovsod. Ker je to pač del nas.

In zdaj če veš v kakem svetu živiš:
- nasilje je del naše biti
- pravila za izogibanje nasilju niso optimalna
- službe-servisi ki bi naj skrbeli za to ne delujejo
- če nasilje izvaja "prava" stran je celo sprejemljivo (če gledaš politiko je že tako)

je pač jasen recept kako ravnati, če si žrtev nasilja. Jaz ga glasno povem, vi sicer scenzurirate, ampak realnosti s tem ne spremenite. Gre samo za prenarejanje.

Imaš pa tudi drugo opcijo : jokaš kako si bogi in se ne spremeni nič.
anon-167697 sporočil: 3.551
[#932212] 22.09.10 19:07
Odgovori   +    0
Vsakega novinarja naženem, ki dela za rumeni medij (Finance so zelo blizu) in se nepovabljeni klatijo okrog moje lastnine - še posebej ob človeških ter naravnih nesrečah.
foore sporočil: 12.753
[#932227] 22.09.10 19:47
Odgovori   +    1
Psihično nasilje pa je še hujše od nedopustnega..
novica sporočil: 5.397
[#932230] 22.09.10 19:54 · odgovor na: anon-111103 (#932189)
Odgovori   +    6
[xelle2000]
> [novica]
> > [xelle2000]
> > > [novica]
> > > > [fUra]
> > > > > [novica]
> > > > > > [fUra]
> > > > > > Vsekakor, nasilje ni ok. Vendar je tole sprenevedanje in kalimerovstvo, če upoštevamo koncentracijo sovraštvo vzbujajočih člankov v Financah, vredno samo prezira. Čudno, da jih ni kdo od vaših tretjerazrednikov že prej dobil po buči.
> > > > >
> > > > > bili so trije džeksoni proti fotografinji...trije možakarji proti ženski! in takoj so se razbežali. kalimerovstvo bi bilo, če bi jaz jokal, da sem bil tepen. samo uni trije pajaci nimajo jajc se na moškega spravit. res, vredno samo prezira.
> > > > > novica
> > > >
> > > > Hja, ne vem, če se nimajo jajc na moškega spravit - od kje ti ta informacija? Sicer pa, če se ne motim, so ji uničili nekaj opreme... mala cena pravzaprav, takile trije tipi bi ji lahko naredili marsikaj, če bi bili malo bolj premaknjeni, kajne? Jebat ga, če si novinar na terenu, se lahko zgodi kaj neprijetnega, velikokrat so novinarji za dobro zgodbo celo umirali. Tako, da je cviljenje zaradi enega fotoaparata tudi s tega vidika malce bedno.
> > > >
> > > > Kljub temu zgoraj, še enkrat, nasilje ni v redu, ga pa vsaj jaz razumem. Sicer pa, misliš, da je fizično nasilje kaj hujše od psihičnega, ki ga izvajate na Financah (seveda pod pretvezo odkritega poročanja, razkrivanja resnice in podobnega sranja)? Isti ste vi mrhovinarji.
> > >
> > > vem, da se nimajo jajc na moškega spravit. meni so takšni in podobni korenjak xkrat grozili. še vedno, ko sem jim dal vse podatke ali stopil nasproti, so se ponavadi povsem umirili in prijazno pogovarjali z mano.
> > > to, da se ti pritožuješ nad nasiljem financ, me pa navaja na par vprašanj: halo, zoran, si ti? halo, bine, morda ti? kaj pa kriminalist/izterjevalec?
> > > smolca, čeogledalo kaže grdo sliko, lahko razbiješ ogledalo, ali pa se greš umit.
> > > novica
> >
> >
> > Lol, kakšno pomanjkanje samokritike s strani novinarja :). Vi samo ogledalo kažete, sploh nikoli ne izkrivljate resnic in vedno enakovredno pokažete več strani vsakega dogodka. Komedianti. Za en primer (ki mora biti kazensko preganjan!) greste odpirat posebno temo. Pa a se vam sanja, kolikokrat so nasilju na delovnem mestu izpostavljeni občinski redarji, policaji, medicinske sestre in tehniki, ki tudi samo svoje delo opravljajo, med njimi nekateri samo z namenom, da pomagajo soljudem, vendar jih ljudje v hudih stiskah tudi pretepejo, pa nikoli tega ne bomo brali po časopisih. Da pride do časopisov morajo nekoga zaklati (kot nesrečno zobozdravnico v zdrvstvenem domu). Ženski so pa samo razbili aparat lol. Pred leti je na psihiatrični kliniki noseči medicinski sestri na psihiatriji pacient zbrcal trebuh, da je splavila, jebatga, vendar otroka je ceneje naredit kot pa fotoaparat a ne (ok, tale zadnja je res bila podpasna in neprimerna, pač na nivoju Financ).
>
> torej trdiš, da ker tepejo medicinske sestre, je prav, da kdajpakdaj pretepejo tudi kako fotografinjo? to zveni povsem podobno tisti holcarski logiki, da tepena ženska že ve, zakaj je bila tepena. ne nameravam več s tabo diskutirat, ker že vidim, da ti bom moral na koncu dajat svoje osebne podatke, da me boš lahko prišel malo prevzgojit.
> papa,
> novica.

Sem prav še enkrat šel prebrati tvoje besede. Dejansko ti je iz mojega teksta uspelo izluščiti, da je prav, da pretepejo kako fotografinjo, ker tepejo medicinske sestre? Fuck model! Bog ne daj, da bi poznal tvoje osebne podatke, s tabo res ne želim v življenju imet opravka, ker imam občutek, da bi ti bil sposoben objavit kako sliko, kjer poljubim svojo hčerko na lička z mastnim pripisom pod fotografijo - pedofil preganja otroke po Sloveniji (sem prepričan, da se ti bo ta moj nivo pisanja zdel primitiven, ker nimaš nobenega uvida v svoj nivo pisanja. Vidiš tudi sam ti skušam nastaviti ogledalo, a ga ti poskusiš le razbiti, zajeban ne?)
xelle, jaz sem tudi še enkrat šel brat zapisano in ja, prav imaš, da mediji premalo pišemo o oblikah nasilja, ki si jih omenil. zakaj? ne vem, zadeve nam bolj poredko pridejo na ušesa. naj te popravim, midva nisva nasprotni stranki in res nisem imel namena obračat tvojih besed. razumel sem jih tako kot, da opravičuješ nasilje nad mojo kolegico.
v tem primeru se čutim sokrivega za to, kar se ji je zgodilo, ker nas je o dogajanju na terenu obvestil tamkajšnji prebivalec, ki je moj prijatelj in se mu je zdelo prav, da ljudje vidijo, kaj se dogaja, ko pride do spora med politično močjo (zoki) in strokovnjaki (ki so svetovali prekopat cesto). če ne bi jaz obvestil naših fotografov, nje tam ne bi bilo. torej sem bil v tej debati pač subjektivno vpleten in ne morem sprejet, da je ok, da jih je irena fasala zato, ker nekje tepejo nekoga drugega. zdaj, ko berem nazaj vidim, da si hotel poudarit, da smo novinarji v tem primeru v prednosti, ker imamo res največji megafon, kot je nekdo že povedal.
lahko pa na to gledaš tudi tako, da ko smo tepeni, nimamo vez pri zdravnikih, kar denimo sestre imajo. glede na to, kako zadnje čase pišemo o zdravnikih, je najbrž bolje, da nas prenapeteži kar pokončajo. :) to je seveda šala.
novica
anon-238182 sporočil: 26
[#932232] 22.09.10 19:59 · odgovor na: (#932188)
Odgovori   +    0
[minuteman]
> [bc123a]
> Zakaj Finance?

kill the messenger.
Nope. What goes around comes around.
bc123a sporočil: 48.253
[#932233] 22.09.10 20:04 · odgovor na: anon-238182 (#932232)
Odgovori   +    5
[fUra]
> [minuteman]
> > [bc123a]
> > Zakaj Finance?
>
> kill the messenger.

Nope. What goes around comes around.
Se enkrat. Zakaj finance?

Kaj "comes around" tule? Kdo je bil najvecji zagovornik domacijskega podmiznega lastninjenja? Finance!?!? Ne dnevnik, delo?

Taki kot ste ti boste sli mlatit nic krive ljudi, ki so morda ze prej opozarjali, da je nekaj narobe, potem jih boste pa se vi namlatili iz svete jeze, ker so imeli prav!
[#932245] 22.09.10 20:11 · odgovor na: (#932236)
Odgovori   +    1
[gsavli]
Je pa tako, da je nasilje sestavni del nekaterih služb, ja tudi takih o katerih v zadnjem času ni moč nič lepega prebrati v vašem časopisu.
Lepa kajla ;)
[#932251] 22.09.10 20:16 · odgovor na: bc123a (#932233)
Odgovori   +    0
[bc123a]
> [fUra]
> > [minuteman]
> > > [bc123a]
> > > Zakaj Finance?
> >
> > kill the messenger.
>
> Nope. What goes around comes around.

Se enkrat. Zakaj finance?

Kaj "comes around" tule? Kdo je bil najvecji zagovornik domacijskega podmiznega lastninjenja? Finance!?!? Ne dnevnik, delo?

Taki kot ste ti boste sli mlatit nic krive ljudi, ki so morda ze prej opozarjali, da je nekaj narobe, potem jih boste pa se vi namlatili iz svete jeze, ker so imeli prav!
Podtikaš mi stvari - parkrat sem že poudaril, da zavračam nasilje. Torej ne bi šel nikogar mlatit, zaradi česarkoli.

Finance... Ne vem, koliko bereš Dnevnik/Delo. Od domačih časopisov precej redno berem tudi Dnevnik in kakovost člankov v Dnevniku je tako svetlobna leta pred Financami, če malo pretiravam. Razkrivali so v Financah tisto, kar jim je bilo verjetno v večini primerov na mizo prinešeno - prava reč, to naredi vsak medij, bolj ko je zgodba šokantna, bolje. Je pa bilo precej močno ideološko obarvanih komentarjev, k z resnim poročanjem nimajo posebne veze in katerih namen je (bil) razpihovanje nezadovoljstva, z obilico podtikanj in potvarjanj. Ne bom konkreten, prepričanih itako ne bom prepričal pa to niti ni moj namen. Point vsega mojega pisanja torej ni to, da bi koga namlatil, temveč to, da je licemersko, da se služi na frustracijah ljudi (pod pretvezo resnega novinarstva), potem pa se vije roke in čudi, ko ljudem eksplodira. Igranje z ognjem ni za amaterske piromane. Toliko.
[#932254] 22.09.10 20:20 · odgovor na: anon-238182 (#932251)
Odgovori   +    7
[fUra]
da je licemersko, da se služi na frustracijah ljudi (pod pretvezo resnega novinarstva), potem pa se vije roke in čudi, ko ljudem eksplodira. Igranje z ognjem ni za amaterske piromane. Toliko.
Cudno, da pod tem opisom vidis najbolj finance, jaz jih vidim po licemerstvu na zadnjem mestu. Razen zdravstva, pri tem pa so padli na celi crti - tista njihova za zdravstvo "specializirana" novinarka ima resne probleme z objektivnostjo. Drugje pa, se posebej na gospodarskem podrocju, pa jim nimas kaj ocitati.

Koliko kolumn je ze napisal Mico Mrkaic, ko je svaril pred domacijskimi podmiznimi kerlci in old boys networkom? Takrat ste ga gonili v filadelfijo, sedaj pa je on v washingtonu, vi pa imate nacionalinteresni dildo v riti s podpisom "lepi pozdravi od Igorja Bavcarja in Boska Srota"
anon-161432 sporočil: 290
[#932255] 22.09.10 20:21
Odgovori   +    0
Verjamem, da ti zateži, če jih dobiš brezveze in na podlagi subjektivnega mnenja nekoga, ki te niti ne pozna, ki ima predsodke glede tebe, ker mu pač ne ustrezaš, vizualno, karakterno,...po premoženju,... Samo velikokrat ni razlike med novinarji in nasilneži. Tudi novinarji velikokrat kaj dodajo, kaki stavek obrnejo, glih da se zdi zgodba bolj zanimiva in ko nekoga medijsko linčajo in mu uničijo karjero in se na posameznika spravi na tisoče bralcev, gledalcev...dobijo novinarji ravno tako kot nasilneži občutek moči, da so oni tisti, ki obvladujejo situacijo in kontrolirajo usodo nekoga, pri tem pa je njihova največja zaščita: sklicevanje na svobodo govora ali na "neimenovan vir". In takih izmišljenih zgodb je bilo v medijih kar nekaj. Mislim, da si noben novinar ne upa priznati, da vse kar beremo in gledamo v medijih, da so same resnice. Vsi vemo da temu ni tako.

In če se vrnem k konkretnemu "tragičnemu dogodku": Mislim, da je v tem primeru šlo za nekaj drugega. Mislim da je nekomu, ki je v poplavah izgubil, kar lep del premoženja, prekipelo in se znesel nad nekom, za katerega misli, da iz bede ljudi ustvarja novice in večja kot je tragedija, boljše je za karjero nekega novinarja in pod vsem tistim navideznim sočutjem in "Oh bogi ljudje!" so misli pri: "zdaj bom ziher dobil/a povišnico, oddajo v prime timu, napredoval/a na mesto odgovornega urednika/ice,..." Saj vsi vemo kako se novice ustvarjajo... Nasilja ne podpiram, poskušam samo objektivno analizirat ozadje zgodbe.
anon-162131 sporočil: 2.080
[#932260] 22.09.10 20:24
Odgovori   +    1
Ne vem, zame je nasilje vsakršna oblika fotografiranja nekoga v stresni situaciji, novinarstvo gor ali dol. Vsi se omejujete le na fitično nasilje, psihičnega terorja pa ne priznava nihče. Kako bi sam reagiral v taki situaciji, ko se mi gre za preživetje? Verjetno bi vztrajal da "novinarka" požre fotoaparat...
anon-111103 sporočil: 797
[#932263] 22.09.10 20:30 · odgovor na: novica (#932230)
Odgovori   +    1
[novica]
> [xelle2000]
> > [novica]
> > > [xelle2000]
> > > > [novica]
> > > > > [fUra]
> > > > > > [novica]
> > > > > > > [fUra]
> > > > > > > Vsekakor, nasilje ni ok. Vendar je tole sprenevedanje in kalimerovstvo, če upoštevamo koncentracijo sovraštvo vzbujajočih člankov v Financah, vredno samo prezira. Čudno, da jih ni kdo od vaših tretjerazrednikov že prej dobil po buči.
> > > > > >
> > > > > > bili so trije džeksoni proti fotografinji...trije možakarji proti ženski! in takoj so se razbežali. kalimerovstvo bi bilo, če bi jaz jokal, da sem bil tepen. samo uni trije pajaci nimajo jajc se na moškega spravit. res, vredno samo prezira.
> > > > > > novica
> > > > >
> > > > > Hja, ne vem, če se nimajo jajc na moškega spravit - od kje ti ta informacija? Sicer pa, če se ne motim, so ji uničili nekaj opreme... mala cena pravzaprav, takile trije tipi bi ji lahko naredili marsikaj, če bi bili malo bolj premaknjeni, kajne? Jebat ga, če si novinar na terenu, se lahko zgodi kaj neprijetnega, velikokrat so novinarji za dobro zgodbo celo umirali. Tako, da je cviljenje zaradi enega fotoaparata tudi s tega vidika malce bedno.
> > > > >
> > > > > Kljub temu zgoraj, še enkrat, nasilje ni v redu, ga pa vsaj jaz razumem. Sicer pa, misliš, da je fizično nasilje kaj hujše od psihičnega, ki ga izvajate na Financah (seveda pod pretvezo odkritega poročanja, razkrivanja resnice in podobnega sranja)? Isti ste vi mrhovinarji.
> > > >
> > > > vem, da se nimajo jajc na moškega spravit. meni so takšni in podobni korenjak xkrat grozili. še vedno, ko sem jim dal vse podatke ali stopil nasproti, so se ponavadi povsem umirili in prijazno pogovarjali z mano.
> > > > to, da se ti pritožuješ nad nasiljem financ, me pa navaja na par vprašanj: halo, zoran, si ti? halo, bine, morda ti? kaj pa kriminalist/izterjevalec?
> > > > smolca, čeogledalo kaže grdo sliko, lahko razbiješ ogledalo, ali pa se greš umit.
> > > > novica
> > >
> > >
> > > Lol, kakšno pomanjkanje samokritike s strani novinarja :). Vi samo ogledalo kažete, sploh nikoli ne izkrivljate resnic in vedno enakovredno pokažete več strani vsakega dogodka. Komedianti. Za en primer (ki mora biti kazensko preganjan!) greste odpirat posebno temo. Pa a se vam sanja, kolikokrat so nasilju na delovnem mestu izpostavljeni občinski redarji, policaji, medicinske sestre in tehniki, ki tudi samo svoje delo opravljajo, med njimi nekateri samo z namenom, da pomagajo soljudem, vendar jih ljudje v hudih stiskah tudi pretepejo, pa nikoli tega ne bomo brali po časopisih. Da pride do časopisov morajo nekoga zaklati (kot nesrečno zobozdravnico v zdrvstvenem domu). Ženski so pa samo razbili aparat lol. Pred leti je na psihiatrični kliniki noseči medicinski sestri na psihiatriji pacient zbrcal trebuh, da je splavila, jebatga, vendar otroka je ceneje naredit kot pa fotoaparat a ne (ok, tale zadnja je res bila podpasna in neprimerna, pač na nivoju Financ).
> >
> > torej trdiš, da ker tepejo medicinske sestre, je prav, da kdajpakdaj pretepejo tudi kako fotografinjo? to zveni povsem podobno tisti holcarski logiki, da tepena ženska že ve, zakaj je bila tepena. ne nameravam več s tabo diskutirat, ker že vidim, da ti bom moral na koncu dajat svoje osebne podatke, da me boš lahko prišel malo prevzgojit.
> > papa,
> > novica.
>
> Sem prav še enkrat šel prebrati tvoje besede. Dejansko ti je iz mojega teksta uspelo izluščiti, da je prav, da pretepejo kako fotografinjo, ker tepejo medicinske sestre? Fuck model! Bog ne daj, da bi poznal tvoje osebne podatke, s tabo res ne želim v življenju imet opravka, ker imam občutek, da bi ti bil sposoben objavit kako sliko, kjer poljubim svojo hčerko na lička z mastnim pripisom pod fotografijo - pedofil preganja otroke po Sloveniji (sem prepričan, da se ti bo ta moj nivo pisanja zdel primitiven, ker nimaš nobenega uvida v svoj nivo pisanja. Vidiš tudi sam ti skušam nastaviti ogledalo, a ga ti poskusiš le razbiti, zajeban ne?)

xelle, jaz sem tudi še enkrat šel brat zapisano in ja, prav imaš, da mediji premalo pišemo o oblikah nasilja, ki si jih omenil. zakaj? ne vem, zadeve nam bolj poredko pridejo na ušesa. naj te popravim, midva nisva nasprotni stranki in res nisem imel namena obračat tvojih besed. razumel sem jih tako kot, da opravičuješ nasilje nad mojo kolegico.
v tem primeru se čutim sokrivega za to, kar se ji je zgodilo, ker nas je o dogajanju na terenu obvestil tamkajšnji prebivalec, ki je moj prijatelj in se mu je zdelo prav, da ljudje vidijo, kaj se dogaja, ko pride do spora med politično močjo (zoki) in strokovnjaki (ki so svetovali prekopat cesto). če ne bi jaz obvestil naših fotografov, nje tam ne bi bilo. torej sem bil v tej debati pač subjektivno vpleten in ne morem sprejet, da je ok, da jih je irena fasala zato, ker nekje tepejo nekoga drugega. zdaj, ko berem nazaj vidim, da si hotel poudarit, da smo novinarji v tem primeru v prednosti, ker imamo res največji megafon, kot je nekdo že povedal.
lahko pa na to gledaš tudi tako, da ko smo tepeni, nimamo vez pri zdravnikih, kar denimo sestre imajo. glede na to, kako zadnje čase pišemo o zdravnikih, je najbrž bolje, da nas prenapeteži kar pokončajo. :) to je seveda šala.
novica
Najprej kapo dol, da si pokazal pripravljenost sprejeti drugačen pomen mojega teksta, ker res ni bil mišljen tako kot si ga sprva predstavil. Sam sem tudi pogosto izpostavljen nasilju na delovnem mestu, pa mi res ni vseeno za takšne stvari, ki se v naši družbe prepogosto obravnavajo kot samoumevne. Absolutno je prav, da novinarji poročate o takšnih dogodkih kot se je pripetil tvoji kolegici. In nenovinarji vam mogoče res zamerimo, da sami nimamo možnosti nositi megafon, ki ga vi premorete, kar na žalost pomeni, da naše zgodbe nikoli ne bodo mogle biti prikazane v pravi luči.

Zanimivo, da si omenil zdravnike. Res nismo zdravniki najbolj ogrožena (predvsem v finančnem pomenu besede, o življenjski dobi bi se dalo razpravljati), ampak ogromno zdravnikov, ki niti približno ne sodi ne finančno, ne moralno v kategorijo zdravnikov, ki je bila predstavljena javnosti, se čuti ogoljufana s strani medijev, saj so resnično predani poklicu. Mediji tudi niso uspeli izvohati, da večina "malih zdravnikov" (to so "mali ljudje" med zdravniki - večina) ni umaknila soglasja zaradi denarja, ampak, ker so prvič dobili možnost, da izrazijo, da so preobremenjeni, ter da ne morejo s takšnim tempom naprej delati brez, da bi jih nadrejeni pribili na križ zaradi domnevne lenobe, ker ne delajo 80 ur na teden, in ker crknejo 13 let prej od povprečnega Slovenca (to velja za splošne zdravnice).

Poleg tega mediji nikoli niso hoteli objaviti nezanimivih številk v zvezi z zdravniškimi plačami (npr. delež za zdravniške plače z dežurstvi vred v celotnem zdravstvenem žaklju (zgolj 13 %, nezdravniške plače pa npr. 23 %) ali pa če bi preprosto delili ves denar porabljen za zdravnike s številom aktivnih zdravnikov in na ta način v cent natančno izračunali povprečno zdravniško plačo. Te podatke je bistveno lažje dobiti kot pa nekatere računske akrobacije s katerimi so se posluževali novinarji, da bi dobili kar najbolj "šokantne" podatke. Vidiš, takšno novinarstvo jaz pogrešam. Potem se lahko greste tudi senzacionalizma, ampak treba je zadevo razsvetliti z več plati.

No, to je pač moj pogled, vem, da si se hecal glede zdravstvene oskrbe, ampak sem prepričan, da boste novinarji, tudi če boste še 100 krat bolj srali po zdravnikih vedno korektno pri nas obravnavani.

Ok, dovolj offtopica, še enkrat poudarjam, kar se je zgodilo vaši fotografinj je nesprejemljivo sranje, ki mora biti sankcionirano.
[#932264] 22.09.10 20:30 · odgovor na: bc123a (#932254)
Odgovori   +    1
Mićo Mrkaić je bil itak najboljše, kar se je zgodilo Financam. Njegova lucidnost in prefinjen način pisanja je bil v tistih časih prava bomba in čisto svoja klasa. Ampak od takrat se je marsikaj spremenilo in vsi bi morali vmes že malo odrasti. Pač ne živimo na Marsu.
[#932265] 22.09.10 20:33 · odgovor na: (#932262)
Odgovori   +    2
V Sloveniji smo po nareku političnih govedi razgradili družbo do te mere, da postaja boj za preživetje zopet aktualen. V ustreznih okoliščinah, ki se nažalost kar množijo, gredo izgubljeni posamezniki vse dlje, nekatere pa ponese klima. Verjetno je tega ogromno, a zaprti Slovenci raje dvignejo roko nase. V tem primeru je vsekakor bolje, da svoj gnev konstruktivno obrnejo proti izviru svojih težav, ne pa da se zatekajo v alkohol, depresijo, samomor ipd... Tega tipa je očitno ponesla množica, kot ta ponese nogometne hulagine...
anon-15715 sporočil: 6.084
[#932267] 22.09.10 20:34 · odgovor na: PetraS (#932154)
Odgovori   +    2
[PetraS]
napad je bil prijavljen policiji.. po tem, ko sta dva, ki sta gledala, policajem rekla, da je bil storilec policaj..

res hrabri možje, bravo! EDIT: približno toliko kot anonimneži po forumih...
Danes sem že vprašal gustla, pa ni odgovoril, mogoče boš ti: so vedeli koga napadajo ?
[#932269] 22.09.10 20:39 · odgovor na: anon-15715 (#932267)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-162131 22.09.2010 20:39
pomoje ni šans, da so jo poznali. pomoje bi nastradal tam vsak, ki bi slikal množico in posameznike v njih. Sam nimam vesti, da bi slikal žrtve poplav, meni gre že poročanje POPTV na živce. Če drezaš v sršenje gnezdo...
[#932270] 22.09.10 20:43 · odgovor na: anon-15715 (#932267)
Odgovori   +    6
[Dudek]
> [PetraS]
> napad je bil prijavljen policiji.. po tem, ko sta dva, ki sta gledala, policajem rekla, da je bil storilec policaj..
>
> res hrabri možje, bravo! EDIT: približno toliko kot anonimneži po forumih...

Danes sem že vprašal gustla, pa ni odgovoril, mogoče boš ti: so vedeli koga napadajo ?
vedeli so, da napadajo žensko, ki nekaj tipka po mobitelu in ima na eni rami fotoaparat na drugi pa fotografsko torbo. ponavljam, tja je bila povabljena in če bi ji kdorkoli kakorkoli namignil naj ne slika (recimo, spizdi s fotkičem), ne bi slikala.
novica
[#932274] 22.09.10 20:50 · odgovor na: anon-111103 (#932263)
Odgovori   +    2
[xelle2000]
> [novica]
> > [xelle2000]
> > > [novica]
> > > > [xelle2000]
> > > > > [novica]
> > > > > > [fUra]
> > > > > > > [novica]
> > > > > > > > [fUra]
> > > > > > > > Vsekakor, nasilje ni ok. Vendar je tole sprenevedanje in kalimerovstvo, če upoštevamo koncentracijo sovraštvo vzbujajočih člankov v Financah, vredno samo prezira. Čudno, da jih ni kdo od vaših tretjerazrednikov že prej dobil po buči.
> > > > > > >
> > > > > > > bili so trije džeksoni proti fotografinji...trije možakarji proti ženski! in takoj so se razbežali. kalimerovstvo bi bilo, če bi jaz jokal, da sem bil tepen. samo uni trije pajaci nimajo jajc se na moškega spravit. res, vredno samo prezira.
> > > > > > > novica
> > > > > >
> > > > > > Hja, ne vem, če se nimajo jajc na moškega spravit - od kje ti ta informacija? Sicer pa, če se ne motim, so ji uničili nekaj opreme... mala cena pravzaprav, takile trije tipi bi ji lahko naredili marsikaj, če bi bili malo bolj premaknjeni, kajne? Jebat ga, če si novinar na terenu, se lahko zgodi kaj neprijetnega, velikokrat so novinarji za dobro zgodbo celo umirali. Tako, da je cviljenje zaradi enega fotoaparata tudi s tega vidika malce bedno.
> > > > > >
> > > > > > Kljub temu zgoraj, še enkrat, nasilje ni v redu, ga pa vsaj jaz razumem. Sicer pa, misliš, da je fizično nasilje kaj hujše od psihičnega, ki ga izvajate na Financah (seveda pod pretvezo odkritega poročanja, razkrivanja resnice in podobnega sranja)? Isti ste vi mrhovinarji.
> > > > >
> > > > > vem, da se nimajo jajc na moškega spravit. meni so takšni in podobni korenjak xkrat grozili. še vedno, ko sem jim dal vse podatke ali stopil nasproti, so se ponavadi povsem umirili in prijazno pogovarjali z mano.
> > > > > to, da se ti pritožuješ nad nasiljem financ, me pa navaja na par vprašanj: halo, zoran, si ti? halo, bine, morda ti? kaj pa kriminalist/izterjevalec?
> > > > > smolca, čeogledalo kaže grdo sliko, lahko razbiješ ogledalo, ali pa se greš umit.
> > > > > novica
> > > >
> > > >
> > > > Lol, kakšno pomanjkanje samokritike s strani novinarja :). Vi samo ogledalo kažete, sploh nikoli ne izkrivljate resnic in vedno enakovredno pokažete več strani vsakega dogodka. Komedianti. Za en primer (ki mora biti kazensko preganjan!) greste odpirat posebno temo. Pa a se vam sanja, kolikokrat so nasilju na delovnem mestu izpostavljeni občinski redarji, policaji, medicinske sestre in tehniki, ki tudi samo svoje delo opravljajo, med njimi nekateri samo z namenom, da pomagajo soljudem, vendar jih ljudje v hudih stiskah tudi pretepejo, pa nikoli tega ne bomo brali po časopisih. Da pride do časopisov morajo nekoga zaklati (kot nesrečno zobozdravnico v zdrvstvenem domu). Ženski so pa samo razbili aparat lol. Pred leti je na psihiatrični kliniki noseči medicinski sestri na psihiatriji pacient zbrcal trebuh, da je splavila, jebatga, vendar otroka je ceneje naredit kot pa fotoaparat a ne (ok, tale zadnja je res bila podpasna in neprimerna, pač na nivoju Financ).
> > >
> > > torej trdiš, da ker tepejo medicinske sestre, je prav, da kdajpakdaj pretepejo tudi kako fotografinjo? to zveni povsem podobno tisti holcarski logiki, da tepena ženska že ve, zakaj je bila tepena. ne nameravam več s tabo diskutirat, ker že vidim, da ti bom moral na koncu dajat svoje osebne podatke, da me boš lahko prišel malo prevzgojit.
> > > papa,
> > > novica.
> >
> > Sem prav še enkrat šel prebrati tvoje besede. Dejansko ti je iz mojega teksta uspelo izluščiti, da je prav, da pretepejo kako fotografinjo, ker tepejo medicinske sestre? Fuck model! Bog ne daj, da bi poznal tvoje osebne podatke, s tabo res ne želim v življenju imet opravka, ker imam občutek, da bi ti bil sposoben objavit kako sliko, kjer poljubim svojo hčerko na lička z mastnim pripisom pod fotografijo - pedofil preganja otroke po Sloveniji (sem prepričan, da se ti bo ta moj nivo pisanja zdel primitiven, ker nimaš nobenega uvida v svoj nivo pisanja. Vidiš tudi sam ti skušam nastaviti ogledalo, a ga ti poskusiš le razbiti, zajeban ne?)
>
> xelle, jaz sem tudi še enkrat šel brat zapisano in ja, prav imaš, da mediji premalo pišemo o oblikah nasilja, ki si jih omenil. zakaj? ne vem, zadeve nam bolj poredko pridejo na ušesa. naj te popravim, midva nisva nasprotni stranki in res nisem imel namena obračat tvojih besed. razumel sem jih tako kot, da opravičuješ nasilje nad mojo kolegico.
> v tem primeru se čutim sokrivega za to, kar se ji je zgodilo, ker nas je o dogajanju na terenu obvestil tamkajšnji prebivalec, ki je moj prijatelj in se mu je zdelo prav, da ljudje vidijo, kaj se dogaja, ko pride do spora med politično močjo (zoki) in strokovnjaki (ki so svetovali prekopat cesto). če ne bi jaz obvestil naših fotografov, nje tam ne bi bilo. torej sem bil v tej debati pač subjektivno vpleten in ne morem sprejet, da je ok, da jih je irena fasala zato, ker nekje tepejo nekoga drugega. zdaj, ko berem nazaj vidim, da si hotel poudarit, da smo novinarji v tem primeru v prednosti, ker imamo res največji megafon, kot je nekdo že povedal.
> lahko pa na to gledaš tudi tako, da ko smo tepeni, nimamo vez pri zdravnikih, kar denimo sestre imajo. glede na to, kako zadnje čase pišemo o zdravnikih, je najbrž bolje, da nas prenapeteži kar pokončajo. :) to je seveda šala.
> novica

Najprej kapo dol, da si pokazal pripravljenost sprejeti drugačen pomen mojega teksta, ker res ni bil mišljen tako kot si ga sprva predstavil. Sam sem tudi pogosto izpostavljen nasilju na delovnem mestu, pa mi res ni vseeno za takšne stvari, ki se v naši družbe prepogosto obravnavajo kot samoumevne. Absolutno je prav, da novinarji poročate o takšnih dogodkih kot se je pripetil tvoji kolegici. In nenovinarji vam mogoče res zamerimo, da sami nimamo možnosti nositi megafon, ki ga vi premorete, kar na žalost pomeni, da naše zgodbe nikoli ne bodo mogle biti prikazane v pravi luči.

Zanimivo, da si omenil zdravnike. Res nismo zdravniki najbolj ogrožena (predvsem v finančnem pomenu besede, o življenjski dobi bi se dalo razpravljati), ampak ogromno zdravnikov, ki niti približno ne sodi ne finančno, ne moralno v kategorijo zdravnikov, ki je bila predstavljena javnosti, se čuti ogoljufana s strani medijev, saj so resnično predani poklicu. Mediji tudi niso uspeli izvohati, da večina "malih zdravnikov" (to so "mali ljudje" med zdravniki - večina) ni umaknila soglasja zaradi denarja, ampak, ker so prvič dobili možnost, da izrazijo, da so preobremenjeni, ter da ne morejo s takšnim tempom naprej delati brez, da bi jih nadrejeni pribili na križ zaradi domnevne lenobe, ker ne delajo 80 ur na teden, in ker crknejo 13 let prej od povprečnega Slovenca (to velja za splošne zdravnice).

Poleg tega mediji nikoli niso hoteli objaviti nezanimivih številk v zvezi z zdravniškimi plačami (npr. delež za zdravniške plače z dežurstvi vred v celotnem zdravstvenem žaklju (zgolj 13 %, nezdravniške plače pa npr. 23 %) ali pa če bi preprosto delili ves denar porabljen za zdravnike s številom aktivnih zdravnikov in na ta način v cent natančno izračunali povprečno zdravniško plačo. Te podatke je bistveno lažje dobiti kot pa nekatere računske akrobacije s katerimi so se posluževali novinarji, da bi dobili kar najbolj "šokantne" podatke. Vidiš, takšno novinarstvo jaz pogrešam. Potem se lahko greste tudi senzacionalizma, ampak treba je zadevo razsvetliti z več plati.

No, to je pač moj pogled, vem, da si se hecal glede zdravstvene oskrbe, ampak sem prepričan, da boste novinarji, tudi če boste še 100 krat bolj srali po zdravnikih vedno korektno pri nas obravnavani.

Ok, dovolj offtopica, še enkrat poudarjam, kar se je zgodilo vaši fotografinj je nesprejemljivo sranje, ki mora biti sankcionirano.
kot rečeno, narobe sem razumel, ker sem posredno vpleten v to sranje. osebno imam super izkušnje z zdravniki in nimam jih malo, zlasti tistih z urgence. če se ti zdi, da kake zgodba z zdravstvenega področja rabi osvetlitev še s kakega drugega vidika (tudi o tistem nasilju), nam lahko kadarkoli pišeš, lahko tudi meni na novica.mihajlovic@finance.si ...vnaprej, ko se ti zdi, da bi lahko javnost zanimala taka štorija, lahko aktivno sodeluješ pri nastajanju teh zgodb s kakimi namigi ali kakorkoli.
ker meni gre tudi že na jetra, da nam vsi zdravniki skačete v hrbet, da zganjamo neko sistematičn gonjo proti vam.
novica
[#932283] 22.09.10 21:05 · odgovor na: novica (#932270)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: anon-15715 22.09.2010 21:08
[novica]
> [Dudek]
> > [PetraS]
> > napad je bil prijavljen policiji.. po tem, ko sta dva, ki sta gledala, policajem rekla, da je bil storilec policaj..
> >
> > res hrabri možje, bravo! EDIT: približno toliko kot anonimneži po forumih...
>
> Danes sem že vprašal gustla, pa ni odgovoril, mogoče boš ti: so vedeli koga napadajo ?

vedeli so, da napadajo žensko, ki nekaj tipka po mobitelu in ima na eni rami fotoaparat na drugi pa fotografsko torbo. ponavljam, tja je bila povabljena in če bi ji kdorkoli kakorkoli namignil naj ne slika (recimo, spizdi s fotkičem), ne bi slikala.
novica
Res nenavadno, da so napadli žensko, ki jih ni slikala in za katero niso vedeli, kdo pravzaprav je..ki pravzaprav ni imela nič z njimi.
anon-167067 sporočil: 3.637
[#932288] 22.09.10 21:08 · odgovor na: anon-238182 (#932114)
Odgovori   +    1
.

Kljub temu zgoraj, še enkrat, nasilje ni v redu, ga pa vsaj jaz razumem. Sicer pa, misliš, da je fizično nasilje kaj hujše od psihičnega, ki ga izvajate na Financah (seveda pod pretvezo odkritega poročanja, razkrivanja resnice in podobnega sranja)? Isti ste vi mrhovinarji.
Ali če prevedemo tvoj izbruh: nasilje je v redu, če je usmerjeno proti ljudem, ki jih ne maram.
anon-185862 sporočil: 798
[#932290] 22.09.10 21:11
Odgovori   +    2
Nasilje je edina rešitev, ko pravna država odpove. To ve vsak kmet.
foore sporočil: 12.753
[#932297] 22.09.10 21:18 · odgovor na: (#932110)
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: foore 22.09.2010 21:32
[NavadniNimda]
> [fUra]
> Vsekakor, nasilje ni ok. Vendar je tole sprenevedanje in kalimerovstvo, če upoštevamo koncentracijo sovraštvo vzbujajočih člankov v Financah, vredno samo prezira. Čudno, da jih ni kdo od vaših tretjerazrednikov že prej dobil po buči.

Tudi jaz sem mnenja, da so si prikriti Jankovičevi privrženci tokrat privoščili nekoliko preveč!
Se strinjam, ker je bila novinarka od Financ...nihče pa ni raziskal, kako je bilo z "poškodovanimi" zapornicami, ko so "pozabili"......vse kaže, da je šlo lahko za načrtno sabotažo....
anon-162251 sporočil: 4.633
[#932303] 22.09.10 21:24
Odgovori   +    9
Ali ni sramotno, da se ob zadnji naravni katastrofi, ki je prizadela celotno državo ni oglasil Predsednik republike Slovenije in obiskal prizadeta poplavna območja ?

Verjetno je to za njega drugorazredna tema in raje filozofira v NY na zasedanju Generalne skupščine ob tem pa spi na državne stroške v najdražjem hotelu, narod pa istočasno crkava in je pod vodo.

Res drugorazrednež me tudi tokrat ni razočaral v svoji napihjenosti oziroma vzvišenosti.

Rdeči salonski komunisti so večji buržuji od vseh buržujev in brez srca.
anon-128631 sporočil: 2.624
[#932305] 22.09.10 21:26
Odgovori   +    3
Da ljudem uniči vso premoženje in sedaj pa posamezna sredstva javnega obveščanja objavljajo, da ne bodo dobila odškodnine, čeprav niso krivi za nastalo stanje je normalni vzrok, da ljudem zavre kri.

Mislim, da je lahko vesela, da ni dobila še hujših ukrepov na kraju dogodka.

Novinarji bi morali postaviti vprašanje, zakaj se v Ljubljani dopušča gradnja enocevnega sistema kanalizacije za meteorne vode in fekalije v isto cev.
Zakaj se župan spreneveda in hoče, da tem ljudem uničijo polja in zemljo in sočasno uvaja za te ljudi povečane stroške prevoza v Ljubljani. Mar ni to norčevanje iz ljudi iz strai mestne uprave Ljubljana. ŽAl je problem v tem, da nasrkajo tisti, ki niso nič krivi.
anon-111103 sporočil: 797
[#932311] 22.09.10 21:43 · odgovor na: novica (#932274)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-111103 22.09.2010 21:45
Ej, a veš, da te utegnem res držat za besedo :), sicer pa sem ti že nakazal s konkretnimi podatki, kaj bi lahko pri naslednji top 10 listi zaslužkarjev v zdravstvu zraven objavili. Tako, da ti že tu aktivno namigujem, da pripišete ob naslednji lestvici zraven še podatek, koliko % gre za zdravniške plače znotraj vseh izdatkov, ki grejo za zdravstvo, in kolikšen je povprečen znesek VSEH (in ne le izbranih) zdravnikov v SLoveniji (pač delite ves znesek za zdravnike s številom aktivnih zdravnikov). Te podatke dobite na ZZZS (če se razlikujejo od mojih, nič hudega, bomo pa vsaj dobili neko novo osvetlitev).

Pa zaprosi gospo Rednak, da še te podatke razišče. Vnaprej hvala. Za kako zgodbo o nasilju pa sem sam manj premiren, ker me napadajo samo ljudje s psihozo (ti še najmanj), alkoholizirani, zadrogirani in delirantni. Čeprav, če vas tudi to zanima, lahko pripravim case report ob naslednjem tovrstnem srečanju.
anon-25464 sporočil: 2.725
[#932313] 22.09.10 21:44
Odgovori   +    5
Vsaka vrsta nasilja je v civilizirani družbi nedopustna.

Ok, kje v SLO vidite civilizirano družbo?

Res me zanima ...
[#932326] 22.09.10 22:11 · odgovor na: anon-15715 (#932283)
Odgovori   +    6
[Dudek]
> [novica]
> > [Dudek]
> > > [PetraS]
> > > napad je bil prijavljen policiji.. po tem, ko sta dva, ki sta gledala, policajem rekla, da je bil storilec policaj..
> > >
> > > res hrabri možje, bravo! EDIT: približno toliko kot anonimneži po forumih...
> >
> > Danes sem že vprašal gustla, pa ni odgovoril, mogoče boš ti: so vedeli koga napadajo ?
>
> vedeli so, da napadajo žensko, ki nekaj tipka po mobitelu in ima na eni rami fotoaparat na drugi pa fotografsko torbo. ponavljam, tja je bila povabljena in če bi ji kdorkoli kakorkoli namignil naj ne slika (recimo, spizdi s fotkičem), ne bi slikala.
> novica

Res nenavadno, da so napadli žensko, ki jih ni slikala in za katero niso vedeli, kdo pravzaprav je..ki pravzaprav ni imela nič z njimi.
sem se pozanimal. vedeli so, kdo je, ker so jo vprašali, za koga dela in je rekla, da za finance. niso bili v gneči, ker je ona fotkanje že opravila in se je postavila stran od gneče, da lahko fotke pošlje, ker je bil tam pač boljši signal. teh mačotov ni fotografirala, samo na živce jim je šla, ker je bila tam.
novica
anon-162251 sporočil: 4.633
[#932331] 22.09.10 22:18
Odgovori   +    3
Vsako nasilje je neprimerno in odraz barbarizma !Krajani pa so se žal spravili na napačno nič krivo osebo ! Potunkati bi morali pravega krivca , da bi vsaj za trenutek občutil tisto , kar morajo ubogi prebivalci Črne vasi ! Lokalna skupnost je dolžna ( po nalogu župana) , da je vse očiščeno vsako leto , ne pa vsaka tri leta , kot smo lahko slišali na TV SLO. Komunala mu ne bo delala zastonj , medtem , ko si je Janković gradil Stožice ! Zakaj pa Janković viša zneske na položnicah ?
anon-227544 sporočil: 680
[#932333] 22.09.10 22:25
Odgovori   +    3
Napadalci so bili že vnaprej prepričani, da se jim ne more nič zgoditi, zato so jo napadli. Eno žensko napadli trije možakarji, a tako je bilo? TA ženska je bila tarča, drugače bi z njo obračunal eden, ki bi mu prekipelo, trije skupaj pa ni logike.
[#932378] 22.09.10 23:11 · odgovor na: novica (#932326)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-15715 22.09.2010 23:12
[novica]

sem se pozanimal. vedeli so, kdo je, ker so jo vprašali, za koga dela in je rekla, da za finance. niso bili v gneči, ker je ona fotkanje že opravila in se je postavila stran od gneče, da lahko fotke pošlje, ker je bil tam pač boljši signal. teh mačotov ni fotografirala, samo na živce jim je šla, ker je bila tam.
novica
Po tem sodeč ni šlo za reakcijo v nekakšnem afektu, za kar bi imel nekaj razumevanja, čeprav ne opravičujem napada, ampak za že skoraj naklep. Iskanje ventila za sprostitev, ali za kaj drugega.

Strani: 1 2 3