Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Stavkali bi tudi na Fursu – hočejo plačilo konkurenčne prepovedi!?
Strani: 1
sporočil: 30.415
Kam so Cerar in njegova nesposobna vlada pripeljali državo? Nobeden
minister ne obvladuje svojega resorja in ne opravlja svojega dela,
kvečjemu skupaj z državnimi sekretarji in vodjami posameznih
sektorjev koordinirajo stavkovne aktivnostmi in spodbujajo svoje
delavce na stavke. Kaj bo naredil Cerar? Najboljše bi bilo, da jih
vse pusti naj stavkajo, dan, dva, teden, mesec...in naj se stavka
zlomi od znotraj, lahko pa sprejme zakon, da morajo delati, lahko
pa sprejme tudi zakon, da državni uslužbenci nimajo pravice do
stavke.
sporočil: 8.284
Zadnja sprememba: FIN-379669 15.01.2018 18:28
No, ta igra višje plače je zame absolutno sprejemljiva, če v zameno
končno dobimo zakonsko določeno odgovornost zaposlenega v javni
upravi!Tale s stavkajočimi Fursovci in njihovo zahtevo po plačilu za konkurenčno prepoved je najboljša.
Kolikor vem, danes najmanj vsaka druga Fursovka ali Fursovec v prostem ali delovnem času svetujejo ali kaj "rihtajo" bližnjim ali bivšim zaposlenim prijateljem, ki so sedaj nekje na pol privat.
Nekateri na Furs imajo še popoldanski s.p. (računovodstvo), mnogi pa zakonskega partnerja, ki ima s.p. ali d.o.o. ali prijatelja, ki kasira namesto njih.
Torej vsaj 50 % zaposlenih že danes ne spoštuje stroke in konkurenčne prepovedi!
OK. Ni problema. Sem za to, da Fursovcem dvignejo plačo za 15%, ampak naj se v zakon zapiše, da ko jim prva odločba, "težja" od 4.000 eur pade na ministrstvu ali sodišču, preidejo (padejo) na staro plačo, če pa jim pade v roku 1 leta na višji instanci še druga odločba, tokrat težja od 10.000 eur, pa izgubijo službo.
No, še enkrat: Ta igra višje plače je zame absolutno sprejemljiva, če v zameno končno dobimo zakonsko določeno odgovornost zaposlenega v javni upravi! Naj se torej igre začno!
sporočil: 10.844
[]Ajde ne seri...ne nasedaj tem barabam.
No, ta igra višje plače je zame absolutno sprejemljiva, če v zameno končno dobimo zakonsko določeno odgovornost zaposlenega v javni upravi!
Tale s stavkajočimi Fursovci in njihovo zahtevo po plačilu za konkurenčno prepoved je najboljša.
Kolikor vem, danes najmanj vsaka druga Fursovka ali Fursovec v prostem ali delovnem času svetujejo ali kaj "rihtajo" bližnjim ali bivšim zaposlenim prijateljem, ki so sedaj nekje na pol privat.
Nekateri na Furs imajo še popoldanski s.p. (računovodstvo), mnogi pa zakonskega partnerja, ki ima s.p. ali d.o.o. ali prijatelja, ki kasira namesto njih.
Torej vsaj 50 % zaposlenih že danes ne spoštuje stroke in konkurenčne prepovedi!
OK. Ni problema. Sem za to, da Fursovcem dvignejo plačo za 15%, ampak naj se v zakon zapiše, da ko jim prva odločba, "težja" od 4.000 eur pade na ministrstvu ali sodišču, preidejo (padejo) na staro plačo, če pa jim pade v roku 1 leta na višji instanci še druga odločba, tokrat težja od 10.000 eur, pa izgubijo službo.
No, še enkrat: Ta igra višje plače je zame absolutno sprejemljiva, če v zameno končno dobimo zakonsko določeno odgovornost zaposlenega v javni upravi! Naj se torej igre začno!
Kdo bo pa razsodil kaj je "napačna odločba"?...Ja sodniki vendar...Iz javnega sektorja.
sporočil: 8.284
Če bi poznal davčne postopke, bi vedel, da je nekje treba začeti.
Tudi za sodnike velja isto: Če kiksnejo 2x ali 3x na veliko, naj
izgubijo togo in postanejo aka sodniški pomočniki ali fejst
izgubijo pri plači. Za vse naj veljajo podobni vatli!
Jebeš to. Če bi vedeli, koliko sem se sam presekiral, ko sem delal v delovnem razmerju v privat firmi, pa je grozila škoda in sem cele dneve in noči tuhtal, kako ne bom kriv za škodo firmi. In potem sem cel izmozgan - uspel. In to se je zgodilo večkrat.
Sedaj sem že lep cajt privat in nosim vsak dan odgovornost za svoje početje, čeprav je ta zavarovana. A sam odločam, ne pa da me drugi vodijo kot cucka in potem rečejo, ko zagusti - reši.
Klinc, naj se začno v javni sferi sekirati za svoje napake, sicer se bo ta drek vseenosti kar naprej nadaljeval in poglabljal.
Jebeš to. Če bi vedeli, koliko sem se sam presekiral, ko sem delal v delovnem razmerju v privat firmi, pa je grozila škoda in sem cele dneve in noči tuhtal, kako ne bom kriv za škodo firmi. In potem sem cel izmozgan - uspel. In to se je zgodilo večkrat.
Sedaj sem že lep cajt privat in nosim vsak dan odgovornost za svoje početje, čeprav je ta zavarovana. A sam odločam, ne pa da me drugi vodijo kot cucka in potem rečejo, ko zagusti - reši.
Klinc, naj se začno v javni sferi sekirati za svoje napake, sicer se bo ta drek vseenosti kar naprej nadaljeval in poglabljal.
sporočil: 10.844
[]Sam počnem isto kot ti...Nosim glavo naprodaj za ljubi kruhek.
Če bi poznal davčne postopke, bi vedel, da je nekje treba začeti. Tudi za sodnike velja isto: Če kiksnejo 2x ali 3x na veliko, naj izgubijo togo in postanejo aka sodniški pomočniki ali fejst izgubijo pri plači. Za vse naj veljajo podobni vatli!
Zato ti pa pravim..Ne nasedaj barabam v javnem sektorju, ker držijo skupaj in te bodo, če boš pregasen na kratko zatrli.
sporočil: 1.136
Vso gamad na cesto, pa nazaj vzeti tistih par, ki dejansko kaj
znajo delat.
Bodo dobili oni ja, kamen v glavo!
Bodo dobili oni ja, kamen v glavo!
sporočil: 10.622
Konkurencna prepoved za dacarje? A to majo zato da ce bi hoteli it
za crnogorce delat al kako?
sporočil: 415
Proti dvigu. Ce pa ze tega ne bodo zmogli, pa naj se za dolocen
dvig spogajajo za vecjo odgovornost usluzbencev. Torej princip
delovne uspesnosti z bonusi in tudi morebitnimi malusi. Uspesnost
ne sme biti cim vec pobranega davka, ampak kvalitetno delo! Torej
zakonito delo.
Vecina usluzbencev FURS je sicer prizadevnih, imajo pa obcutno premalo znanja, da bi lahko svetovali ali predavali. Ti bi najbrz predavali oz. svetovali, kako izpolniti obrazec tistim, ki se jim ne ljubi prebrat navodil za izpolnjevanje. Sposobni pa prej ali slej napredujejo ali pa odidejo.
Vecina usluzbencev FURS je sicer prizadevnih, imajo pa obcutno premalo znanja, da bi lahko svetovali ali predavali. Ti bi najbrz predavali oz. svetovali, kako izpolniti obrazec tistim, ki se jim ne ljubi prebrat navodil za izpolnjevanje. Sposobni pa prej ali slej napredujejo ali pa odidejo.
sporočil: 415
G. Verk ali ne razume ali pa se samo dela, da ni mogoce vsega
javnega sektorja metati v isti kos. Zdravniki in ucitelji namrec
niso del javne uprave, niso torej upravni organi, ki bi odlocali o
pravicah in obveznostih ljudi. Oni torej ne izvajajo ovlastnih
funkcij. Drzava deluje tudi, ce sta solstvo in zdravstvo povsem
izven javnega sektorja, med tem ko drzavi brez upravnega aparata
sploh ni mogoce govoriti. Gre za eno od treh klasicnih vej oblasti,
ki logicno ne more dopoldan izvajati oblastnih funkcij, popoldne pa
svetovati, kako se jim izogniti. Tudi policisti ne morejo popoldan
pomagati kriminqlcem in vojaki se ne morejo delovati kot placanci.
Strani: 1