Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Avstrijski finančni minister: Za katastrofo Hypo banke so krivi koroški politiki in menedžerji banke
Strani: 1 2
Minister je še opozoril, da so za bančno katastrofo krivi koroški politiki in menedžerji banke.Hecno. Za katastrofo slovenskih bank pa niso krivi ne slovenski politiki in ne menedžerji slovenskih bank. Da niso tudi naše banke zjebali koroški politiki in menedžerji Hypo banke?
Samo primerjava. Za reševanje 1 same banke, ki je velika toliko kot celoten slovenski bančni sistem, bodo avstrijci odkartali 13+7= 20 miljard €, mi pa smo morali za vse državne banke, ki jih je za cca 2/3 celote, pa 5.
A kdo avstrijcem zvija roko? Kje so zdej Wyman pa Deloitte pa E&Y, ki so šarili po kreditnih mapah?????
pogube nastajajo vselej, ko se
gredo močniki nerazsodno zabavo.
Sodražan
..., mi pa smo morali za vse državne banke, ki jih je za cca 2/3 celote, pa 5.Lani! 5 milijard, lani.
Se mi zdi, da je že prej bilo nekaj "drobiža" in se bojim, da zgodba še zdaleč ni končana!
Celoten strošek operacije je še vedno NIŽJI od od tega kar bodo na dunaju zmetali za eno samo banko...
xexe ...
[Endimion]Seveda, saj tudi Al Caponeju razen nekaj neplačanega davka niso dokazali nič drugega.
Kutlerer se ni vsedel zaradi nasedlega Hypa, ampak ker so mu uspeli dokazati, da je kršil Avstrijski bančni red (Telovadba z Lizing podjetji in Lihtenštajnom)...
Kultererjev preiskovalec Hetzer je po končani preiskavi rekel naslednje:
"Finančna industrija, gospodarstvo in politika so deloma postali domena organiziranega kriminala.
Finančna kriza ni kriza, temveč rezultat predvidljivih, a neizogibnih posledic sistemskih napak, ki so jih povzročili osebni etični kolaps, profesionalna nesposobnost, malomarnost politikov in kriminalni zagon."
Svoji knjigi je dal naslov Finanzmafia.
[Endimion]Če ostaneva samo pri lani. Kam si štel podrejene obveznice?
lani je bilo 420 plus 2,5 mlrd. se pravi dobre 3. Pred tem je bilo pa 350 (NLB) in onih 80 (NKBM Varšava)
Celoten strošek operacije je še vedno NIŽJI od od tega kar bodo na dunaju zmetali za eno samo banko...
Zanimivo. Na straneh Nlbja se še vedno najde letak s katerim se snubi vlagatelje : www.nlb.si/obveznica-fiz
[Paganini1782]Ponuja pa v najem zapuščeno poslovno stavbo Adria Airways za Bežigradom. Zadnjič sem šel mimo, izgleda kot hiša strahov.
Mimogrede: slovenski Hypo leasing leasing že 1,5 leta ne ponuja več.
Še sreča, da so Kahlovo samoponudbo v EU, vzeli za abotno šalo.
Si predstavljate, kaj vse bi bil Kahel sposoben zakuhati?
Avstrijci so skozi Hypo banko tako dobro... (huh)... penetrirali v Slovenijo pa Hrvaško, pa Bosno, pa Srbijo... Tako dobro so prodirali..
Emm.. Da jih zdaj ta zadnja peče...
[Endimion]zemlja je pac okrogla :))
Avstrijci so skozi Hypo banko tako dobro... (huh)... penetrirali v Slovenijo pa Hrvaško, pa Bosno, pa Srbijo... Tako dobro so prodirali..
Emm.. Da jih zdaj ta zadnja peče...
www.bloomberg.com/ne...ntina.html
Austrian National Bank Governor Ewald Nowotny told journalists ahead of today’s meeting that he wants a “quick” decision on Hypo Alpe. A government-commissioned Oliver Wyman report, released by an Austrian minority political party last week, showed insolvency may be least expensive option.
[Endimion]marsikje so bili, tudi v anglo irishu, kjer so povedali, da je to najboljsa banka na svetu in to z odlicnim timingom pol koraka pred luknjo. ok, ti to ze ves, recimo da je namenjeno morebitnim se neobvescenim :)
POglej poglej... saj so tudi tukaj bili (Wyman):
to, da je danes tudi se aktiven, pa je med drugim stvar tega, da ga je kot izvajalca panevropskih stres testov pozegnala ecb, torej - to je uredila evropa, veselimo se.
Koji smo mi narod...
Zjebali smo tursko carstvo
Zjebali smo austrugarsku
Pa smo zjebali 1. jugu pa drugu jugu..
Čak smo i austrijsku banku izjebali..
Dajte nam več tu Europsku Uniju da se malo poigramo...
[Endimion]Jasno je, da je naša komunistična udbomafija izpraznila naše banke, najmanj 20 milijard je menda že dokazanih. Ampak da so avstrijski komunisti še večji komunisti od naših komunistov, tega pa do zdaj nismo vedeli, niti na kaj takega nihče ni upal niti pomisliti.
..in rit imaš vedno zadaj...
Koji smo mi narod...
Zjebali smo tursko carstvo
Zjebali smo austrugarsku
Pa smo zjebali 1. jugu pa drugu jugu..
Čak smo i austrijsku banku izjebali..
Dajte nam več tu Europsku Uniju da se malo poigramo...
Zdaj pa še ta Haider, vse življenje je glumil nekega svobodnjaka in nacionalista, pa je bil v resnici čisti undercover komunajzar.
[Endimion]
420 so cocoti...
Prijatelj cifre ti ne špilajo. Ne ljubi se mi pisati nekaj, kar je napisano na vsakem vogalu zato lepim enega od "milijon" linkov, ki (namerno ) ni iz Financ. :)
www.zurnal24.si/brus...nek-215833
Strani: 1 2