Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Rezervirano stanovanje so prodali drugemu, kaj lahko storim?

Strani: 1

anon-316867 sporočil: 1
[#2085784] 14.04.13 08:57
Odgovori   +    0
čas vnosa: 14.04.13 00:11
Pozdravljni,

s punco sva se odločila za nakup večjega stanovanja v Slovenski Bistrici. Po potrpežljivem čakanju prave ponudbe, sva pred časom opazila oglas za stanovanje, ki nama je bilo zelo všeč. Prodajala ga je nepremičninska agencija Zoro nepremičnine iz Slovnske bistrice. poklicala sva tel. št. in se z g. Zoranom (lastnik agencije) dogovorila za termin oglda. ogled je bil super, odločila sva se za nakup. Tako sva se lotila pridobivanja stanovanjskega kredita. Zoro nepremičnine so pripravile pogodbo s predvideno aro za stanovanje. a ker sva midva finance šele urejala (nikoli ne veš kako se bo banka odločila) sva prosila če se rezervacija stanovanja lahko opravi kako drugače. brez vsakega problema je g. Zoran predlagal, plačilo rezervacije. to je pomenilo 1000 €, ki pa jih dobiva vrnjene če slučajno ne bova mogla urediti financiranja.
v glavnem, midva živiva v prepričanju da je stanovanje že najino, izbereva pohištvo, barve prostorov, ... nakar sledi klic nepremičninske agencije da bodo stanovanje dali nazaj v prodajo...kako će pa je rezervirano!? čez uro pa sledi še večji šok, našel se je drugi kupec, ne samo to, celo višjo ceno ponuja in to za 1000 €. informacija pride po SMS sporočilu, ker seveda nihče nima "jajc" da bi nama to povedal drugače. sledijo klici, pogajanja, moledovanje....a vse, kljub rezervaciji zaman.
treba pa je vedeti tudi to, da sem s posrednikom Zoro nepremičnin govoril še en dan prej (četrtek), ko sploh ni bila nobena težava, da bova končni odgovor banke imela v sredo. ni problema, se slišimo v sredo je bil odgovor.
stanovanje je bilo prodano drugemu, kljub rezervaciji. kaj lahko storim?
denar so mi vrnili, a ko sem g. Zoranu povedal, da je on kriv da je nekdo drug dobil oz. kupil najine sanje, je začl kričati in se razburjati in vso krivdo valil na naju s punco. Profesionalni odnos na višku! osebno osvetujem vsakršno približevanje tej agenciji. Posrednik bi naj ščitil obe stranki, prodajalca in kupca. a žal, v tej zgodbi se je pokazalo, da se je posrednik g. Zoran prodal za 150 € višjo provizijo. naj mu prinese srečo!
torej kaj, če sploh lahko storima?

to se je zgodilo točno en teden nazaj! namerno sem počakal nekaj časa, da bi lahko čimbolj objektivno zapisal zgodbo. a naj jo obrnem tako ali drugače, Zoro nepremičnine so se mi zasrale v dno duše. aja, še to, po objavi na FB, kaj se nama je zgodilo, se je oglasila puncina prijateljica, ki je z omenjeno agencijo in g. Zoranom imela zelo podobno izkušnjo. izsiljevanje za 1000 € višjo ceno do jutri zjutraj. preveč podoben princip, da bi bilo zgolj naključje, ali?!

hvala za pomoč

Strani: 1