Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Bi nas iz blata potegnila rdeče-črna koalicija?
Strani: 1 2
sporočil: 7.365
Saj je bil atentat na Ante Pavelića v Argentini, po tem atentatu je
bil pa iz Argentine prepeljan v Španijo k hčeri, ki je tedaj že
živela v Španiji, na zdravljenje, ki pa se ni nikoli končalo, umrel
je od posledic argentinskega atentata.
sporočil: 3.414
[1357]
Zgodba okoli vaških straž je čista, problematično je bilo domobranstvo, tako kot sem ti že napisal. To da se je pa ponovno v javnosti začelo pogrevati zgodbe o domoljubju domobranstva in o krivicah, ki naj bi jih bili deležni domobranci po koncu vojne zasluga ene same osebe na slovenski politični sceni, Janeza Janše, ki je povzročila tudi vrednotno zmedo na politični sceni, da se politika deli glede na pogled na dogajanje v drugi svetovni vojni ne pa glede na ideološke podstave na katerih posamezna politična opcija gradi in izvršuje svoje programe.
Sam sem mnenja, da za neko sirso dogajanje v druzbi rabis vec vzvodov, kot opisujes v primeru francoske revolucije, ta je npr ze toliko oddaljena, da je sprejemljivo tudi njihovo ubijanje plemstva npr.
Pri nasi politiki mogoce ni toliko problem domobranstvo, kot da se levi pol kiti z partizanstvom in nob.
Vsakoletne drazgose npr.
In nekak noce spustit zraven ze npr spomina na Tigr ovce, ki so po moje bolj rasli iz ljudstva, podobno so vaske straze pojem, ki so za levico napaka, saj so bile kontra partizanom npr.
Domobranstvo je zelo obcutljiva tema, ker kot prvo ni imel noben nikakrsnih koristi ( kolikor vem, za razliko od zgoraj omenjenega pavelica)
Ker slovenija ni nikoli obstajala kot neka samostojna enota z nekimi simboli, kot npr hrvaska,
Ker je bilo omejeno na relativno ozek del slovenije in majhno stevilo, a vseeno za to obmocje velik del prebivalstva.
Kot sem ti ze pisal na lokalnem pokopaliscu imamo 40 padlih talcev od nemcev in 40 zrtev povojnih pobojev.
V tej fari je bilo ist k , pobijali so oboji in to prisleki naciji in komunisti.
Za zakljucek, bi citiral zizka, ki je na vprasanje katera ideologija je boljsa odgovoril, da cloveska.
Zame so bili tako partizani kot domobranci na podobnem nivoju, so pa obsojanja vredni komunisti vodje in vodje domobrancev, ki so ljudi novacili zaradi svojega strahu pred komunizmom.
In ce dandanes italjani se hodijo na grob mussolinija, hrvatov po miljon na ustaski koncert, mi pa 10 000 domobrancem nismo zmozni dati neke piatete.
Jah nic bomo razdvojeni se naprej in se pokoravali bruslju, washingtonu, moskvi, doma pa pljuvali po dombrancih.
Zame je to hinavscina, svetohlinskost ipd.
Domobranci so zaj., ker so bili na napacni strani zgodovine, ne ker bi bili izdajalci, se najmaj pa naroda, drzave.
Strani: 1 2