Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Gostje si želijo trajnostnega turizma, kaj jim je dobro ponuditi?
Strani: 1
sporočil: 10.823
Nahajte nakladat...
Gostje želijo za Svoj denar Pošteno storitev...
Če ze Trajnostna toliko bolje, ni pa to nevem kak WAW, da bi se zato spolačalo storitev preplačat...
Gostje želijo za Svoj denar Pošteno storitev...
Če ze Trajnostna toliko bolje, ni pa to nevem kak WAW, da bi se zato spolačalo storitev preplačat...
sporočil: 7.967
Prejšnji teden sem bil z "ekipo" na domačiji in smo se napokali
dobrot, mesovja je bilo tudi v izobilju... Trajnostno smo se
nasitili... In potem bili naslednje dni na solaticah, čajih,
žganjevici, kak kufe... seveda jabolčni sok, mešan z vodo... torej
nek light post.
Here we come, veseli december... bo treba paziti na kg...
Sicer pa bomo tako kot večina Slovencev... do božiča v norem ritmu, pol pa tisti cajt do 3.1. bo pravšnji za oddih in kaj več spanca.
Najprej delo, pol pa jelo.
(V upanju, da na liniji Moskva - New York čim prej prevlada razum, vam želim vse naj v 23'.)
Here we come, veseli december... bo treba paziti na kg...
Sicer pa bomo tako kot večina Slovencev... do božiča v norem ritmu, pol pa tisti cajt do 3.1. bo pravšnji za oddih in kaj več spanca.
Najprej delo, pol pa jelo.
(V upanju, da na liniji Moskva - New York čim prej prevlada razum, vam želim vse naj v 23'.)
sporočil: 10.823
[]Ena mala razlika je med nami in Hrvati...
Prejšnji teden sem bil z "ekipo" na domačiji in smo se napokali dobrot, mesovja je bilo tudi v izobilju... Trajnostno smo se nasitili... In potem bili naslednje dni na solaticah, čajih, žganjevici, kak kufe... seveda jabolčni sok, mešan z vodo... torej nek light post.
Here we come, veseli december... bo treba paziti na kg...
Sicer pa bomo tako kot večina Slovencev... do božiča v norem ritmu, pol pa tisti cajt do 3.1. bo pravšnji za oddih in kaj več spanca.
Najprej delo, pol pa jelo.
(V upanju, da na liniji Moskva - New York čim prej prevlada razum, vam želim vse naj v 23'.)
Mi imamo Postni mesec Prosinec v Januarju..Hrvatje ga imajo pa že Decembra...Ha ha
sporočil: 7.967
Ha, ha.
V glavnem, naslednji dan smo šli spet v akcijo... s polnim trebuhom in brez potrebe po fruštuku.
Hrvat bi si po taki košti/manjadi vzel 4-dnevno bolniško... zato pa so zvečine, kjer so. Je pa fajn kaj k njim zavit, a poceni niso več. Tam čez Koupo ali Muro pri njih najdeš še kaj, kar je po cost-benefit še ugodno... drugod, da ne rečem v Istro čez Dragonjo, pa ne več.
Se imajo že za neki več... quality pa še kar šepa. Če pa je quality, so že marsikje dragi ratali.
V glavnem, naslednji dan smo šli spet v akcijo... s polnim trebuhom in brez potrebe po fruštuku.
Hrvat bi si po taki košti/manjadi vzel 4-dnevno bolniško... zato pa so zvečine, kjer so. Je pa fajn kaj k njim zavit, a poceni niso več. Tam čez Koupo ali Muro pri njih najdeš še kaj, kar je po cost-benefit še ugodno... drugod, da ne rečem v Istro čez Dragonjo, pa ne več.
Se imajo že za neki več... quality pa še kar šepa. Če pa je quality, so že marsikje dragi ratali.
sporočil: 2.871
To kar je povedal Johaness Gutmann je marsikje v Avstriji že zelo
dolgo stalna praksa.
Še posebej na podeželju.
30 let in več nazaj smo bili v Avstriji na raznih "bušenšankih", ki so jih imeli kmetje skoraj na vsakem vogalu.
Popolnoma "trajnostna" zadeva.
No, štos je v tem, da se takrat temu ni reklo "trajnostno" in tega izraza sploh še poznali nismo.
Pozneje so od nekod potegnili to besedo "trajnostno", ki je zelo veliko ljudi, predvsem starejših še tudi sedaj ne pozna.
No, danes je pač moderno, da se zraven neke dejavnosti pojavijo razni izrazi, ki marsikateremu navadnemu smrtniku nič ne pomenijo.
Potem so še podprti z raznimi nalepkami, potrdili in logotipi, da zadeva še bolj " in " izgleda.
Podobni zadevi so nekoč pri nas rekli enostavno kmečki turizem.
Ker je stvar kmečki zvenela preveč "kmečko" so pozneje besede malo obrnili in nastale so turistične kmetije.
Danes, ko se vse hoče digitalizirati pa imamo "trajnostni" turizem.
Še dobro, da jim ni uspelo digitalizirati dobrih starih dobrot in vina.
Le kako bi to digitalno absorbirali ???
P.S. Pa še močno je " in ", če so zraven kakšne angleške besede, kot je "green" in podobno, pa četudi je večina tujih gostov iz nemškega govornega področja. Domači so pa itak udarjeni na angleške besede. Bolj vžgejo, kot pristna slovenska beseda.
Še posebej na podeželju.
30 let in več nazaj smo bili v Avstriji na raznih "bušenšankih", ki so jih imeli kmetje skoraj na vsakem vogalu.
Popolnoma "trajnostna" zadeva.
No, štos je v tem, da se takrat temu ni reklo "trajnostno" in tega izraza sploh še poznali nismo.
Pozneje so od nekod potegnili to besedo "trajnostno", ki je zelo veliko ljudi, predvsem starejših še tudi sedaj ne pozna.
No, danes je pač moderno, da se zraven neke dejavnosti pojavijo razni izrazi, ki marsikateremu navadnemu smrtniku nič ne pomenijo.
Potem so še podprti z raznimi nalepkami, potrdili in logotipi, da zadeva še bolj " in " izgleda.
Podobni zadevi so nekoč pri nas rekli enostavno kmečki turizem.
Ker je stvar kmečki zvenela preveč "kmečko" so pozneje besede malo obrnili in nastale so turistične kmetije.
Danes, ko se vse hoče digitalizirati pa imamo "trajnostni" turizem.
Še dobro, da jim ni uspelo digitalizirati dobrih starih dobrot in vina.
Le kako bi to digitalno absorbirali ???
P.S. Pa še močno je " in ", če so zraven kakšne angleške besede, kot je "green" in podobno, pa četudi je večina tujih gostov iz nemškega govornega področja. Domači so pa itak udarjeni na angleške besede. Bolj vžgejo, kot pristna slovenska beseda.
sporočil: 163
Trajnostno se pac danes dobro prodaja...
Vsebina itak nikogar več ne zanima... Embalaža je važna.
Se prav smejim, ko napisejo v novi embalaži ( hrana npr.).
Kot da bi embalažo jedel...
Vsebina itak nikogar več ne zanima... Embalaža je važna.
Se prav smejim, ko napisejo v novi embalaži ( hrana npr.).
Kot da bi embalažo jedel...
Strani: 1