Strani: 1

pobalin sporočil: 12.468
[#2778878] 11.06.19 12:27
Odgovori   +    19
»Podjetja morajo bistveno več storiti za zmanjšanje rabe energije, država pa mora z ustreznimi politikami jasno pokazati smer razvoja. Zagovarjanje statusa quo in odsotnost ustreznih ter učinkovitih politik za zmanjšanje rabe energije v gospodarstvu ni v razvojnem interesu podjetij,« je sporočil Andrej Gnezda iz Umanotere.
Najprej zelo posplošena ugotovitev: z ozirom na pet revolucionarnih smernic o rabi energije, ki jih je sporočil filozof in teolog Andrej Gnezda, pričakujem ustrezen odziv iz gospodarstva. Naj pripravijo pet strateških smernic za trajnosten razvoj filozofije, teologije in sploh družboslovja v Moji Deželi.

Zdaj pa še replike po točkah...
1. Rezultati ankete o rabi energije v slovenskih podjetjih kažejo, da je učinkovita raba energije vse bolj v pristojnosti srednjega menedžmenta. Vendar pa se morajo vprašanjem rabe energije in izpustov toplogrednih plinov posvetiti vodstveni kadri.
Kot vsevedni CK ZKS in CK ZKJ? To je rešitev?
Seznanjenost vodstva s stroški zaradi nakupa energentov in možnimi prihranki zaradi ukrepov učinkovite rabe energije bo omogočila pospešitev naložb v učinkovito rabo energije.
Vodstvo podjetja, ki je med največjimi porabniki energije, se pravi energijsko intenzivnega podjetja, ki ni "seznanjeno s stroški zaradi nakupa energentov in možnimi prihranki" bi bilo v normalnem svetu že danes bivše!
Energetski pregledi v podjetjih namreč kažejo, da podjetja še vedno izgubljajo energijo, četudi bi izgubo lahko preprečila z razmeroma preprostimi in finančno nezahtevnimi ukrepi. Podjetja morajo zato okrepiti nadzor in spremljanje rabe energije ter izvesti ukrepe, med katerimi se številni povrnejo v nekaj letih.
A anketa ni pokazala, zakaj kljub energetskim pregledom in njihovim ugotovitvam podjetja ne okrepijo...?
2. V Sloveniji je le okoli 30 podjetij vpeljalo sistem za upravljanje z energijo ISO 50001, med njimi je le nekaj takšnih, ki sodijo med največje porabnike energije. Vprašljiva je tudi kakovost energetskih pregledov, podjetja pa niso zavezana k izvedbi kakršnihkoli naložb na podlagi ugotovitev teh pregledov. Podjetja morajo pospešeno uvesti sistem upravljanja z energijo ISO 50001 ter izvesti vse naložbe v učinkovito rabo energije, ki se povrnejo v roku štirih let.
Če strnem, so energetski pregledi vprašljivi, standard tako rekoč nezavezujoč, zato je treba izvajanje tega domnevno precej brezplodnega početja nadvse pospešiti. Koliko in katere pa so te naložbe, ki se povrnejo v roku štirih let? Aja, glej točko 1...
3. Prehod v krožno gospodarstvo prinaša priložnosti za snovne, energetske in finančne prihranke. Snovna učinkovitost in raba sekundarnih surovin pomenita možnost visokih prihrankov pri rabi energije. Primer je proizvodnja aluminija, kjer recikliranje aluminija v primerjavi s proizvodnjo primarnega aluminija prinaša več kot 90 odstotkov manjšo rabo energije.
Eureka, kdo bi si mislil, da tega v npr. Talumu ne vedo, zato mirno dopuščajo, da silne količine rabljenega aluminija vozijo na smetišča in v tujino. Škoda, da umanoteristi niso bolj podjetni, da bi zdaj izkoristili silno priložnost za krožno obdelavo in predelavo embalaže, ki se v Moji Deželi kopiči čez vse meje.
4. Na ravni procesov, produktov in poslovnih modelov bodo potrebne inovacije in transformacije, ki bodo omogočile prehod v nizkoogljično gospodarstvo. Zato bo potrebno bistveno okrepiti razvojne, raziskovalne in inovacijske dejavnosti podjetij. Podjetja se bodo morala posvetiti tudi vprašanjem prevelikih proizvodnih kapacitet in prilagoditvam glede na razmere na trgih ob prehodu v krožno gospodarstvo.
Bravo, mladi Šerlok! Za okrepitev razvojnih itn. potencialov gotovo rabimo več pametnih filozofov teologov in arhitektk, ki nam bodo kot Domanovićev Vođa s takimi smernicami kazali pot v odpravo prevelikih proizvodnih kapacitet in krožno svetlo prihodnost. Rešitev: naj vse proizvajajo Kitajci, ki naj s svinjskimi mega ladjami tudi odpeljejo vse naše oz. njihove smeti.
5. V okviru ekonomsko socialnega sveta, gospodarskih in sektorskih združenj mora industrija od države zahtevati dolgoročen okvir zmanjšanja izpustov ter oblikovanje energetskih politik, programov in strategij, skladnih s podnebnimi cilji. To bo nakazalo smer razvoja industrije in omogočilo dolgoročno načrtovanje za zmanjšanje rabe energije in emisij ter zagotovilo potrebno stabilno poslovno okolje. Zagovarjanje statusa quo in ohranjanje obstoječih neustreznih in neučinkovitih politik učinkovite rabe energije v gospodarstvu ni v razvojnem interesu podjetij, so še zapisali v Umanoteri.
Na tako politikantsko birokratsko latovščino nisem znal replicirati v prejšnjem in ne znam tudi v sedanjem režimu. Znam pa se vprašati, če gre samo za ponesrečeno poenostavljen izbor žurnalista iz zajetnega strokovnega gradiva.
www.umanotera.org/no...rvo-mesto/
Ne. Med več dokumenti sem našel tudi te smernice. Tole je tako rekoč za prepis petih točk, katerih mistično genezo je plačala država aka državljani aka davkoplačevalci.
Smernice so bile oblikovane v okviru projekta Klima za podnebje, ki ga izvaja Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, sofinancira pa ga Ministrstvo za okolje in prostor.
www.umanotera.org/wp...striji.pdf
Če koga zanima, kaj je ta strateško ključno esencialni "projekt Klima za podnebje", si ga lahko ogleda tukaj:
www.umanotera.org/ka...-podnebje/

Tam sem našel edinstven primer sprevrženosti vsega tega jalovega agitpropa: video posnetek Arneja Hodaliča, ki okoljsko uničevalno leta širom po svetu, ker je fotografiranje eksotičnih krajev in bitij njegov poklic, kupuje pa zelo malo oblačil in že 30 let nobenega avtomobila. Po njegovi logiki imamo drugi ljudje pravico kupovati vse sorte - avtomobile, kupe oblačil, tone mesa in sira, hektolitre mleka, če to lahko nekako opravičimo - pač poklic, življenjska usmeritev itn. www.youtube.com/watc...IqCa6mpNQA
Hodaliča razumem, ne pa Umanotere... Ma, v bistvu razumem vse, ker načela se vedno končajo ali transformirajo na domačem pragu. Tako si predstavljam, da bi v primeru množičnega odpovedovanja letalskim potovanjem ta spet postala bolj ekskluzivna in bistveno dražja, kar bi morda ogrozilo Hodaličev poklicno-poslovni model. Sicer pa v razmislek detajl iz agitpropovskega dokumenta Umanotere (str. 55),
www.umanotera.org/wp...ah-ppt.pdf
kjer piše, da samo en samcat interkontinentalni polet povzroči več okoljske škode (1,9-5,19 tone CO2) kot življenje z avtomobilom (1,75 tone)!

A propos Umanotera: splača se vreči oko tudi na dokument "Energetsko intenzivna industrija v Sloveniji: poraba energije, dodana vrednost, delovna mesta", ki je v redu, če na nobenem ministrstvu, v nobenem uradu, agenciji, inštitutu, fakulteti, javnem zavodu itn. res ni nikogar, ki bi redno statistično urejal in pregledoval te iste podatke na zelo podoben način. Ker tole je zame čisto autsorsanje opravil javne uprave:
www.umanotera.org/wp...veniji.pdf
0219Ma6 sporočil: 68
[#2778918] 11.06.19 18:22 · odgovor na: pobalin (#2778878)
Odgovori   +    4
Bravo! Še!
0126Bacis sporočil: 1.338
[#2778936] 12.06.19 06:05 · odgovor na: pobalin (#2778878)
Odgovori   +    5
Pobalin ti si genij!

In kdaj bodo take komentarje pisali novinarji Financ ????
Mrnjafko sporočil: 538
[#2778944] 12.06.19 08:31 · odgovor na: pobalin (#2778878)
Odgovori   +    5
Pobalin, podpišem!
Taki gobezdači so vedno prosperirali in vedno kasneje pripeljali civilizacijo v škripce, ko je šlo ljudem kolikor tolikor dobro. Le zakaj je bila kuga nekaj najboljšega, kar se je zgodilo Evropi??? Ker je imel folk dovolj drugih problemov in takih nakladačev ni več poslušal in se je začel ukvarjati z življenjskimi problemi. Pa kako si tile, ki nimajo o stvari pojma od pojma od pojma upajo o stvari sploh stavek izustiti. Pa jebela, a jaz, kot tehnik gobcam o tem, kako organizirati vrtce, osnovno šolstvo itd, itd?! Itak, da so tu gobcači glavni (zato pa je šolstvo v k...). Pa kaj je to plačan oglas ali kaj?
pobalin sporočil: 12.468
[#2778984] 12.06.19 12:38 · odgovor na: 0126Bacis (#2778936)
Odgovori   +    3
[0126Bacis]
Pobalin ti si genij!
Hvala, ampak deželi se slabo godi*, če v njej kletni pobalini veljajo za genije. :-P
In kdaj bodo take komentarje pisali novinarji Financ ????
Finance in drugi mediji, ki dajo kaj nase, se ne pač morejo/smejo prepustiti tako agresivnemu in populističnemu kritikantstvu. Vedno je treba dobrodušno in dobronamerno upoštevati, da morajo novinarji/mediji dolgoročno loviti ravnotežje med dosegljivostjo/kolaborativnostjo virov in centrov moči, da morajo imeti več prijateljev kot sovražnikov itn., kar logično narekuje omiljene pozicije. Seveda se ponekod najde hišna furija, ki se včasih malo (in ne prav škodljivo) zdivja. Tudi to je del igre.

A propos O+E: mislim, da se Hočevar še kar spodobno trudi z prikazovanjem drugih nians v Č/B interesno malani sliki mejnstrimglajšaltunge in enoumnega oponentstva. Jasno pa je, da mora biti nežen, bralstvo pa potrpežljivo. Ljudje smo očitno tako šaltani, da resnico sprejmemo šele, ko nam jo zasadijo med rebra. Primer: ko so Kitajci s terminacijo uvoza naših smeti razgalili evropsko eko-bio-agitprop-progresijo z idejami o obdavčevanju vrečk in prepovedjo plastičnih slamic, se je v medijih nenadoma pojavilo nekaj odgovorov na vprašanja, ki so se še pred letom ali dvema valjala samo po takšnih temačnih kevdrih.

* www.emka.si/webapp/w...-130037-pr
pobalin sporočil: 12.468
[#2778985] 12.06.19 12:48 · odgovor na: Mrnjafko (#2778944)
Odgovori   +    2
[Mrnjafko]
Pa jebela, a jaz, kot tehnik gobcam o tem, kako organizirati vrtce, osnovno šolstvo itd, itd?! Itak, da so tu gobcači glavni (zato pa je šolstvo v k...).
Gobcači in šolstvo, kure & jajca...? Mogoče ne konkretno ti, ampak tukaj je vedno veliko pametovanja domnevno pretežno tehničnih in poslovnih kadrov, ki smo najverjetneje velik del preživeli v socializmu, kako bi en-dva-tri spravili v red vzgojo in izobraževanje, zdravstvo, javno upravo in celo število 42. Taki pač smo. :-)
Pa kaj je to plačan oglas ali kaj?
V zgornjem delu Delavskega doma je vse plačano, brezplačno je samo tu spodaj. :-)
Kot notorični hudičev advokat sem vesel, da so taki pamfleti objavljeni, da se lahko prepiramo o njih vsebini in genezi. Bolj bi nas moralo skrbeti tisto, kar sploh ni objavljeno ali pa je objavljeno samo polovično.
pesfrdaman sporočil: 303
[#2778989] 12.06.19 13:05 · odgovor na: pobalin (#2778878)
Odgovori   +    0
[pobalin]

Eureka, kdo bi si mislil, da tega v npr. Talumu ne vedo, zato mirno dopuščajo, da silne količine rabljenega aluminija vozijo na smetišča in v tujino. Škoda, da umanoteristi niso bolj podjetni, da bi zdaj izkoristili silno priložnost za krožno obdelavo in predelavo embalaže, ki se v Moji Deželi kopiči čez vse meje.

A je sploh mogoče iz aluminijeve zlitine dobiti nazaj čist aluminij in narediti drugačno zlitino?
najobj sporočil: 26.632
[#2778998] 12.06.19 14:34 · odgovor na: pobalin (#2778985)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 12.06.2019 14:36
[pobalin]
> [Mrnjafko]
> Pa jebela, a jaz, kot tehnik gobcam o tem, kako organizirati vrtce, osnovno šolstvo itd, itd?! Itak, da so tu gobcači glavni (zato pa je šolstvo v k...).

Gobcači in šolstvo, kure & jajca...? Mogoče ne konkretno ti, ampak tukaj je vedno veliko pametovanja domnevno pretežno tehničnih in poslovnih kadrov, ki smo najverjetneje velik del preživeli v socializmu, kako bi en-dva-tri spravili v red vzgojo in izobraževanje, zdravstvo, javno upravo in celo število 42. Taki pač smo. :-)

> Pa kaj je to plačan oglas ali kaj?

V zgornjem delu Delavskega doma je vse plačano, brezplačno je samo tu spodaj. :-)
Kot notorični hudičev advokat sem vesel, da so taki pamfleti objavljeni, da se lahko prepiramo o njih vsebini in genezi. Bolj bi nas moralo skrbeti tisto, kar sploh ni objavljeno ali pa je objavljeno samo polovično.
... čuj, so pa Financarji danes objavili en dober članek avto.finance.si/8949...ni-problem , pa pod njim razen nekaj "usual suspects" noben nič ne komentira, ker je plačljiv ...

P.S.: malo me srbijo prsti, da bi ugodil totemu forum.finance.si/?m=...745&single tvojemu uišful tinkingu in če bom zbral pogum - pri Gustlu in Črtu nikoli ne veš - ga bom nalimal, ker si ga tudi pobalini totega foruma zaslužijo prebrati ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779003] 12.06.19 15:07 · odgovor na: pesfrdaman (#2778989)
Odgovori   +    0
[pesfrdaman]
A je sploh mogoče iz aluminijeve zlitine dobiti nazaj čist aluminij in narediti drugačno zlitino?
Kadar ne vem ali dvomim, vprašam glavnega bibliotekarja gugla, lahko tudi v več jezikih. :-)
www.google.com/searc...pločevink
pobalin sporočil: 12.468
[#2779006] 12.06.19 15:28 · odgovor na: najobj (#2778998)
Odgovori   +    0
[najobj]
... čuj, so pa Financarji danes objavili en dober članek avto.finance.si/8949...ni-problem , pa pod njim razen nekaj "usual suspects" noben nič ne komentira, ker je plačljiv ...
Zdaj so že komentarji. Očitno plačniki naročnine, niso 24/7 na preži, da bi komentirali komaj objavljene članke. :-)

Vesel sem, da se je oglasil tudi Gobim, ki je sicer ihtavo napovedal svoj odhod, zdaj pa hvali pisanje hišne furije. Upam, da si je premislil, ker mi je žal za vsakega forumaša z nekaj soli v glavi. Tudi ali še posebno če se ne strinjam z njim.
P.S.: malo me srbijo prsti, da bi ugodil totemu forum.finance.si/?m=...745&single tvojemu uišful tinkingu in če bom zbral pogum - pri Gustlu in Črtu nikoli ne veš - ga bom nalimal, ker si ga tudi pobalini totega foruma zaslužijo prebrati ...
Parafraziran nasvet je: praskaj se samo tam, kjer te srbi. Sicer pa bolj ignoriran/preganjan od najbolj ignoriranega/preganjanega že ne moreš biti. Še to: Gustl, Črt & co. so po mojem zviti in te bodo zdaj gotovo pustili pri miru, ko si napovedal dvojni razmislek ob skorajšnjem poteku naročnine. Pazi se pa potem, ko boš podaljšal za eno leto. :-P
pobalin sporočil: 12.468
[#2779059] 12.06.19 23:35 · odgovor na: najobj (#2779047)
Odgovori   +    0
[najobj]
P.S.: nekaj povsem novega pa bo, kar se (ne) bo zgodilo do danes nedolžnemu pobalinu za idejo in staremu forumskemu grešniku tovarišu najobjestnejšemu za realizacijo, čeprav na totem forumu vsi dobro vemo, da je skušnjavec premočan za moje grešno telo ...
... in da je tale forum pravi raj. Amen. :-)
Zaenkrat sva še tu. Hvala ti, zame je bilo ti pisanje vredno, da si ti tvegal svojo kožo.
aja, še enkrat moram pohvalit Simono za zgornji članek
Tko tako piše, pola joj se prašta. Da pa ji vsa ta hvala ne bo stopila v glavo, bom takoj po pobalinsko pribil, kakšen financ cajteng je to, da na koncu ne pripiše informacije, kako so se po javni objavi podatkov iz tega pisma brexitanskih profesorjev
www.nhm.ac.uk/press-...t-zer.html

gibale borzne cene npr. kobalta
tradingeconomics.com...ity/cobalt
in bakra.
tradingeconomics.com...ity/copper
crt sporočil: 20.871
[#2779064] 13.06.19 06:10 · odgovor na: pobalin (#2779059)
Odgovori   +    0
[pobalin]
kako so se po javni objavi podatkov iz tega pisma brexitanskih profesorjev
www.nhm.ac.uk/press-...t-zer.html
gibale borzne cene npr. kobalta
tradingeconomics.com...ity/cobalt
in bakra.
tradingeconomics.com...ity/copper
em, kaj pa ti preberes iz teh grafov v povezavi z objavo pisma 5.6. ?
pobalin sporočil: 12.468
[#2779102] 13.06.19 09:29 · odgovor na: crt (#2779064)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: pobalin 13.06.2019 09:32
[crt]
em, kaj pa ti preberes iz teh grafov v povezavi z objavo pisma 5.6. ?
1. Da je 5.6. cena kobalta, ki pada že več kot eno leto (-65%), zdrsnila še bolj navzdol.

2. Da zadnje leto tudi cena bakra leze bolj dol kot gor (-17%).

3. Da je trend borznih cen kobalta in bakra v zadnjem letu, ko tudi največji vpijejo o intenzivni elektrifikaciji avtomobilov (VW pa to), očitno malo skregan s teorijo o relativnem pomanjkanju. Zdaj je vprašanje, ali je svetovni trg malo retardiran ali pa situacija ni tako dramatična, kot piše v pismu brexitanskih profesorjev. Ali kaj tretjega.

4. Da niti ni važno, kaj se da prebrati, ampak da se v "poslovno-strokovnih" oz. "neoliberalnih medijih" (hehe) borzne premike po inerciji navaja ob vsaki malo močnejši novici (ker to počneta npr. Reuters, Bloomberg, ker pač tržita borzne informacije), četudi gre lahko izključno za knee-jerk reakcije trga, ki že čez dan ali dva izginejo in četudi čez dan, dva, tri ne sledi nova informacija (rejv) o novih borznih cenah.

Hipotetičen primer: najavi se združitev firme A in B in na koncu piše, da so se delnice A podražile za x%, sledi novica o propadu združitve in pripomba, da so se delnice A pocenile za x%. Čez en teden nihče ne napiše rejva v stilu, da je bila cena delnice A najprej 100, po prvi objavi 110, po drugi 95, zdaj pa spet 100. Ker gre v glavnem za pozo in za filanje prostora. :-P
crt sporočil: 20.871
[#2779104] 13.06.19 09:32 · odgovor na: pobalin (#2779102)
Odgovori   +    0
no, meni glede na dosedanje gibanje in normalno nihajnost obojega ne uspe v casu od 5.6. videti nic posebnega, zato sem vprasal.

kar se tice tega, kaj sicer pocne trg -- trg je rezultanta znj faktorjev in to, kaj so napisali eni profesorji, je bolj sum kot signal.
pobalin sporočil: 12.468
[#2779105] 13.06.19 09:35 · odgovor na: crt (#2779104)
Odgovori   +    0
Tako.
najobj sporočil: 26.632
[#2779161] 13.06.19 12:31 · odgovor na: pobalin (#2779059)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [najobj]
> P.S.: nekaj povsem novega pa bo, kar se (ne) bo zgodilo do danes nedolžnemu pobalinu za idejo in staremu forumskemu grešniku tovarišu najobjestnejšemu za realizacijo, čeprav na totem forumu vsi dobro vemo, da je skušnjavec premočan za moje grešno telo ...

... in da je tale forum pravi raj. Amen. :-)
Zaenkrat sva še tu. Hvala ti, zame je bilo ti pisanje vredno, da si ti tvegal svojo kožo.


> aja, še enkrat moram pohvalit Simono za zgornji članek

Tko tako piše, pola joj se prašta. Da pa ji vsa ta hvala ne bo stopila v glavo, bom takoj po pobalinsko pribil, kakšen financ cajteng je to, da na koncu ne pripiše informacije, kako so se po javni objavi podatkov iz tega pisma brexitanskih profesorjev
www.nhm.ac.uk/press-...t-zer.html

gibale borzne cene npr. kobalta
tradingeconomics.com...ity/cobalt
in bakra.
tradingeconomics.com...ity/copper
... ja, midva sva še tu, mojega posta s Simoninim člankom pa ni več ...

P.S.: če bi bila moja subverzivnost na totem forumu odvisna od mojega strinjanja s Simoninimi članki, se bojim, da se mi ni preveč za bati, da bi me Gustl, Črt & co. prehitro (= dokler mi ne poteče naročnina) izgnali iz forumskega raja, pa tudi njim se ni preveč za bati, da bi morali špijonirati za mojimi posti, ki jih itak ne berejo, ker me ignorirajo ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779220] 13.06.19 17:40 · odgovor na: najobj (#2779161)
Odgovori   +    0
[najobj]
... ja, midva sva še tu, mojega posta s Simoninim člankom pa ni več ...
Pa res. Očitno je bil tu muc copatar. Važno, da sva midva živa in zdrava in svobodna. In da sem ga še lahko prebral pred posegom kletnega higieničarja. :-)
da bi morali špijonirati za mojimi posti, ki jih itak ne berejo, ker me ignorirajo ...
Mogoče so te pa zdaj nehali, si preveril? :-P
najobj sporočil: 26.632
[#2779343] 14.06.19 13:31 · odgovor na: pobalin (#2779220)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 14.06.2019 13:33
[pobalin]
> [najobj]
> ... ja, midva sva še tu, mojega posta s Simoninim člankom pa ni več ...

Pa res. Očitno je bil tu muc copatar. Važno, da sva midva živa in zdrava in svobodna. In da sem ga še lahko prebral pred posegom kletnega higieničarja. :-)

> da bi morali špijonirati za mojimi posti, ki jih itak ne berejo, ker me ignorirajo ...

Mogoče so te pa zdaj nehali, si preveril? :-P
... eh, itak me nikoli niso ignorirali, kako pa bi sicer pobrisali moj post, če ga ne bi prebrali ...

P.S.: nekaj let sva zaradi podobnega razmišljanja na totem forumu "plodno" sodelovala, odkar pa sem pred leti zašimfal za pridobivanje novih naročnikov kontraproduktivno čakalnico, pa me Črt - na drugem službenem in na domačem računalniku me ne more - ignorira na način, da mu ne morem odgovarjat, ker ima očitno težave z drugačnim mnenjem od svojega, sploh če je to mnenje dobro argumentirano ... no, Gustla pa lahko berem in tudi komentiram, ampak mi od "incidenta" z DFK že nekaj let užaljen ne odgovarja, tako da ga tudi jaz več ne komentiram, medtem ko z ostalimi Financarji nimam nobenih problemov in mi tudi vrhovni šef Peter Frankl na moje pikre komentarje zelo korektno in kot uglajen gospod celo zelo prijazno odgovarja ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779358] 14.06.19 13:57 · odgovor na: najobj (#2779343)
Odgovori   +    1
Poskusi razumeti pozicijo, da svoboda govora (v njihovem kevdru) ne pomeni tudi, da se morajo drugi dodatno angažirati s teboj. Lahko pa probaš Gustla prepričat, da bi se jim splačalo ponuditi še funkcijo dopisovanja z naročniki-forumaši po 1x na dan za, reciva dvojno mesečno naročnino. Mogoče se ne bi splačalo direktno samo od sebe ampak kot lokalni ekperiment za celo Grupo Bonnier. :-P
najobj sporočil: 26.632
[#2779362] 14.06.19 14:06 · odgovor na: pobalin (#2779358)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 14.06.2019 14:12
[pobalin]
Poskusi razumeti pozicijo, da svoboda govora (v njihovem kevdru) ne pomeni tudi, da se morajo drugi dodatno angažirati s teboj. Lahko pa probaš Gustla prepričat, da bi se jim splačalo ponuditi še funkcijo dopisovanja z naročniki-forumaši po 1x na dan za, reciva dvojno mesečno naročnino. Mogoče se ne bi splačalo direktno samo od sebe ampak kot lokalni ekperiment za celo Grupo Bonnier. :-P
... OK, sicer niso vsi odgovori namenjeni neposredno meni, jih je pa vsaj tistih starejših dovolj, da bi se lahko oba omenjena prej spomnila, da svoboda govora (v njihovem kevdru) ne pomeni tudi, da se morata dodatno angažirati z mano ...

P.S.: v forumski iskalnik v polje Avtor objave vtipkaj "crt" ali "gustl" in "najobj" v polje Poišči besedilo, pa preštej odgovore, lahko pa tudi pogledaš, kdaj in zakaj se je komunikacija prekinila ... khmm, če me že vlačiš za jezik ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779367] 14.06.19 14:32 · odgovor na: najobj (#2779362)
Odgovori   +    0
Ma tole tvoje jadikovanje je kot jammer neuslišanega zaljubljenca. Če te ne marata (več), se pač posveti komu/čemu drugemu, magari tihi kontemplaciji. Meni je fino brati Črta in Gustla in si kdaj kaj izmenjati z njima, ampak če me imata poln kufer, se zaradi tega ne bom valjal po tleh tega kevdra in kričal na ves glas. Vzamem, kar se ponuja, za ostalo pa upoštevam rek o lisici in kislem grozdju.
najobj sporočil: 26.632
[#2779528] 15.06.19 13:58 · odgovor na: pobalin (#2779367)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 15.06.2019 14:06
[pobalin]
Ma tole tvoje jadikovanje je kot jammer neuslišanega zaljubljenca. Če te ne marata (več), se pač posveti komu/čemu drugemu, magari tihi kontemplaciji. Meni je fino brati Črta in Gustla in si kdaj kaj izmenjati z njima, ampak če me imata poln kufer, se zaradi tega ne bom valjal po tleh tega kevdra in kričal na ves glas. Vzamem, kar se ponuja, za ostalo pa upoštevam rek o lisici in kislem grozdju.
... čuj, to ni nobeno jadikovanje, ker se mi sladko jebe za oba in še za koga, definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem skupaj z vsemi podvariantami branja teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu ... evo, in ker je najina beseda tokrat nanesla na brisanje mojega posta, ki ga Financarji niso prebrali, ker me ignorirajo in ker je beseda dala besedo, sem pač povedal, kaj me moti ... khmm, da ne bi bilo nesporazumov med forumaši, ki še vedno berejo toti forum, ker pač nimam rad, da zaradi mene kaj ostane v itak preveč zasvinjanem zraku ...

P.S.: da me ti ne razumeš oziroma da si do Gustla in Črta tako nepobalinsko razumevajoč, razumem podobno, kot so glede na moj običajni cinizem tisti trije forumaši razumeli pretirano hvalo Simoninega članka iz ignoriranega, zato neprebranega posta in posledično pobrisanega posta, ki so ga pred brisanjem eventualno uspeli prebrati in s katerim sva tole dopisovanje začela, ker seveda razumem, da je pač dobro imeti dobre odnose s forumskimi bogovi ...
mimoidoci sporočil: 5.183
[#2779535] 15.06.19 14:37 · odgovor na: najobj (#2779528)
Odgovori   +    0
[najobj]
> [pobalin]
> Ma tole tvoje jadikovanje je kot jammer neuslišanega zaljubljenca. Če te ne marata (več), se pač posveti komu/čemu drugemu, magari tihi kontemplaciji. Meni je fino brati Črta in Gustla in si kdaj kaj izmenjati z njima, ampak če me imata poln kufer, se zaradi tega ne bom valjal po tleh tega kevdra in kričal na ves glas. Vzamem, kar se ponuja, za ostalo pa upoštevam rek o lisici in kislem grozdju.

... čuj, to ni nobeno jadikovanje, ker se mi sladko jebe za oba in še za koga, definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem skupaj z vsemi podvariantami branja teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu ... evo, in ker je najina beseda tokrat nanesla na brisanje mojega posta, ki ga Financarji niso prebrali, ker me ignorirajo in ker je beseda dala besedo, sem pač povedal, kaj me moti ... khmm, da ne bi bilo nesporazumov med forumaši, ki še vedno berejo toti forum, ker pač nimam rad, da zaradi mene kaj ostane v itak preveč zasvinjanem zraku ...

P.S.: da me ti ne razumeš oziroma da si do Gustla in Črta tako nepobalinsko razumevajoč, razumem podobno, kot so glede na moj običajni cinizem tisti trije forumaši razumeli pretirano hvalo Simoninega članka iz ignoriranega, zato neprebranega posta in posledično pobrisanega posta, ki so ga pred brisanjem eventualno uspeli prebrati in s katerim sva tole dopisovanje začela, ker seveda razumem, da je pač dobro imeti dobre odnose s forumskimi bogovi ...
A vsaj ti razumeš tale tvoj P.S.?
najobj sporočil: 26.632
[#2779537] 15.06.19 14:48 · odgovor na: mimoidoci (#2779535)
Odgovori   +    0
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [pobalin]
> > Ma tole tvoje jadikovanje je kot jammer neuslišanega zaljubljenca. Če te ne marata (več), se pač posveti komu/čemu drugemu, magari tihi kontemplaciji. Meni je fino brati Črta in Gustla in si kdaj kaj izmenjati z njima, ampak če me imata poln kufer, se zaradi tega ne bom valjal po tleh tega kevdra in kričal na ves glas. Vzamem, kar se ponuja, za ostalo pa upoštevam rek o lisici in kislem grozdju.
> ... čuj, to ni nobeno jadikovanje, ker se mi sladko jebe za oba in še za koga, definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem skupaj z vsemi podvariantami branja teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu ... evo, in ker je najina beseda tokrat nanesla na brisanje mojega posta, ki ga Financarji niso prebrali, ker me ignorirajo in ker je beseda dala besedo, sem pač povedal, kaj me moti ... khmm, da ne bi bilo nesporazumov med forumaši, ki še vedno berejo toti forum, ker pač nimam rad, da zaradi mene kaj ostane v itak preveč zasvinjanem zraku ...
>
> P.S.: da me ti ne razumeš oziroma da si do Gustla in Črta tako nepobalinsko razumevajoč, razumem podobno, kot so glede na moj običajni cinizem tisti trije forumaši razumeli pretirano hvalo Simoninega članka iz ignoriranega, zato neprebranega posta in posledično pobrisanega posta, ki so ga pred brisanjem eventualno uspeli prebrati in s katerim sva tole dopisovanje začela, ker seveda razumem, da je pač dobro imeti dobre odnose s forumskimi bogovi ...
A vsaj ti razumeš tale tvoj P.S.?
... čuj, to moraš pobalina vprašat, ker on je prebral moj pobrisan post, tebe pa razumem, da ga ne razumeš, ker pobrisanih postov pač ne moreš prebrati, da bi razumel, kaj sem povedal ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779705] 17.06.19 10:10 · odgovor na: najobj (#2779528)
Odgovori   +    0
[najobj]
definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem
Ignoriranja ne uporabljam, ker bi mi drugače lahko zmanjkalo ljudi za ne strinjat se ali zafrkavat, sem pa z razumevanjem kupil argumente določenih forumašev, ki ignore uporabljajo za strimlajning branja na forumu.
skupaj z vsemi podvariantami branja teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu
OK, to je pa že malo ideološka in psihološka zgodba, ampak ljudje smo vseh sort.
P.S.: da me ti ne razumeš oziroma da si do Gustla in Črta tako nepobalinsko razumevajoč, razumem podobno, kot so glede na moj običajni cinizem tisti trije forumaši razumeli pretirano hvalo Simoninega članka iz ignoriranega, zato neprebranega posta in posledično pobrisanega posta, ki so ga pred brisanjem eventualno uspeli prebrati in s katerim sva tole dopisovanje začela, ker seveda razumem, da je pač dobro imeti dobre odnose s forumskimi bogovi ...
Naj povzamem, preden zaključim svoj prispevek k tej temi, bolj pozitivistično. Najbolj objestni in pobalinski sva nekako testirala meje tega kevdra in brez škodljivih posledic dobila rezultat testa. Fajn, zdaj gremo lahko naprej skozi lajf. :-)
najobj sporočil: 26.632
[#2779738] 17.06.19 12:10 · odgovor na: pobalin (#2779705)
Odgovori   +    0
[pobalin]
> [najobj]
> definitivno pa mi izrazito grejo na kurac skrivalnice z otročjim, blesavim in bednim ignoriranjem

Ignoriranja ne uporabljam, ker bi mi drugače lahko zmanjkalo ljudi za ne strinjat se ali zafrkavat, sem pa z razumevanjem kupil argumente določenih forumašev, ki ignore uporabljajo za strimlajning branja na forumu.

> skupaj z vsemi podvariantami branja teh istih ignoriranih, ki se ga grejo na totem forumu

OK, to je pa že malo ideološka in psihološka zgodba, ampak ljudje smo vseh sort.

> P.S.: da me ti ne razumeš oziroma da si do Gustla in Črta tako nepobalinsko razumevajoč, razumem podobno, kot so glede na moj običajni cinizem tisti trije forumaši razumeli pretirano hvalo Simoninega članka iz ignoriranega, zato neprebranega posta in posledično pobrisanega posta, ki so ga pred brisanjem eventualno uspeli prebrati in s katerim sva tole dopisovanje začela, ker seveda razumem, da je pač dobro imeti dobre odnose s forumskimi bogovi ...

Naj povzamem, preden zaključim svoj prispevek k tej temi, bolj pozitivistično. Najbolj objestni in pobalinski sva nekako testirala meje tega kevdra in brez škodljivih posledic dobila rezultat testa. Fajn, zdaj gremo lahko naprej skozi lajf. :-)
... ja, zdaj vemo, kar itak vemo ...

P.S.: ignore za strimlajning branja na skoraj praznem forumu je res koristna zadeva, če ti za strimlajnat kaj ostane ...
pobalin sporočil: 12.468
[#2779744] 17.06.19 12:21 · odgovor na: najobj (#2779738)
Odgovori   +    0
[najobj]
P.S.: ignore za strimlajning branja na skoraj praznem forumu je res koristna zadeva, če ti za strimlajnat kaj ostane ...
Če se prav spomnim, si bil ti rekordno ignoriran že v starih dobrih časih, ko tu spodaj še ni bilo toliko pajčevin. Ostalo je samo inercija.
najobj sporočil: 26.632
[#2779748] 17.06.19 12:35 · odgovor na: pobalin (#2779744)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 17.06.2019 12:43
[pobalin]
> [najobj]
> P.S.: ignore za strimlajning branja na skoraj praznem forumu je res koristna zadeva, če ti za strimlajnat kaj ostane ...

Če se prav spomnim, si bil ti rekordno ignoriran že v starih dobrih časih, ko tu spodaj še ni bilo toliko pajčevin. Ostalo je samo inercija.
... eh, jaz sem bil rekordno ignoriran, ko je bilo na totem forumu rekordno število pacientov, ki so tekmovali med sabo - macon se je enkrat pohvalil z več kot 1000 komadi - kdo bo imel več junferjev, kot so takrat imenovali vsakega, ki so ga dali na ignore, ker ni bil po njihovi volji ... alzo, ostalo ni inercija, ampak je na števcu ostala cifra, ki se je Črtu ne ljubi uskladiti s še ostalimi forumaši ...

P.S.: ko smo glih pri ignoriranju še ostalih forumašev, me zanima, če sem jaz od renameta ignoriran samo enkrat, ali pa se je števec povečeval vsakokrat, ko me je na novo ignoriral, potem ko me je nekajkrat odignoriral ... khmm, če zdaj ne štejem pacientov, ki so nekajkrat zamenjali svoj nick in forumsko življenje že drugi dan začeli znova z novimi starimi na ignore listi ...

Strani: 1