Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 2.821
[#2773688] 09.05.19 22:25
Odgovori   +    6
Še enkrat na glas povem tisto, kar bo predmet debate kasneje.

Do 60 km/h hitrosti vseh vozil na cesti bodo avtopiloti ok (varnost vozil je pri trkih pri tej hitrosti ok in bo le še boljša), pri vožnji nad to hitrostjo pa bo moral prevzeti delno ali celotno upravljanje voznik, saj gre za vožnjo, ki v primeru napak v delovanju avtopilota hitro pripelje do hudega ali najhujšega.

Jaz osebno bi krmilo od avtopilota prevzel že ob 51 km/h, torej ko greš iz strnjenega naselja ven.
jurijjurij sporočil: 4.611
[#2773689] 09.05.19 22:31
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: jurijjurij 09.05.2019 22:42
Napoved meji na čudež, a vseeno nekaj pri Musku drži. Do zdaj je obljubil že veliko in nekaj od tega tudi izpolnil, vendar pozneje, kot je napovedal. Gotovo bodo Teslina vozila nekoč polno vozeča, a ne že v dobrem letu.
Model (konstantno) trosi okoli veliko in preveč nerealnih obljub. Tesla kljub temu še vedno posluje z izgubo in le vprašanje časa je kako dolgo bodo še lahko financirali to zgubarsko podjetje in nategovali vlagatelje. Z nerealnimi obljubami skuša samo podalševati agonijo in "životarjenje" Tesle. In samo čas bo pokazal kako dolgo bo to lahko trajalo.

PS.
Mimogrede, Tesla je tudi na vrhu lestvic pokvarljivosti vozil. Z Muskom se Tesla ne bo izkopala iz rdečih številk in na koncu Muskove (in Tesline) ere bomo samo pripomnili: "ohranili jih bomo v trajnem spominu, amen".
comteo sporočil: 27
[#2773855] 10.05.19 16:07
Odgovori   +    12
Musk je rekel, da je možno narediti uporabno banko preko interneta, pa so strokovnjaki govorili, da je to nemogoče. Naredil je PayPal. Strokovnjaki in avto industrija so govorili, da je nemogče narediti uporabno električno vozilo, pa je tudi to naredil. Brez Tesla vozil bi vsi drugi še čakali in taktizirali. Človek vozi tovor v vesolje (SpaceX) in vrača rakete nazaj za ponovno uporabo, razvija poceni vlak, ki gre 800 km na uro z malo porabo energije (Hyperloop), razvili so tudi strešno opeko, ki proizvaja elektriko..Ima največjo mrežo najhitrejših polnilnic za EV po celem svetu... Ima največjo tovarno baterij. Res ni na mestu podcenjujoč ton, ki mu ga "konkurenti" oziroma gubitniki v novi ekonomiji, poskušajo prilepiti v javnosti. ... Marsikaj, kar je bilo ocenjeno za "nemogoče" je naredil. Očitno ga najbolj motovivira, ko pravijo, da je nemogoče.
1126DXSXU sporočil: 226
[#2774042] 12.05.19 10:59
Odgovori   +    0
Tele Muskove spadajo pod tisto "in potem svizec zavije čokolado ".

Nasplošno je softwerom, ki naj bi vse te stvari vodil približno tako, da skoraj vsako noč večji ali manjši delež programov gre nekam v svet in si naloži novo verzijo, ker je imela stara napake..
In ja vsake par dni je dobro resetirat in računalnik in telefon drugače se resetira sam oz. "Se obesi".
In zdaj naj bi mi dali življenja sebe in najbližjih v roke take "tehnologije"?.
Ni govora.
Vse kar je nad parkirnimi hitrostmi je preveč. In kdorkoli se bo posluzeval takih avtov z avtomatiko pri večjih hitrostih naj prej podpiše, da je OSEBNO odgovoren za vse posledice. Da ne bo potem zgovarjanja kako so mislili, pa verjeli, pa ne vedeli, ko bodo mrtvi.
bc123a sporočil: 46.858
[#2774610] 15.05.19 14:06
Odgovori   +    0
Je pa razlog, zakaj se mu mudi.
Ja. Je. Spet rabi asa v rokavu, ker gre Tesli spet slabse, kljub temu da so baje teoreticno dosegli profitabilni nivo proizvodnje modela 3.

Kar se pa tice Full Self Driving, pozabljate, da je Musk trdil to, da "rabi samo se softver" tudi nekaj let nazaj, za stari hardver.

Njegov odnos do biznisa ga bo tudi pokopal. Tole s tem da "rabi se softver" je primerljivo s satiricno zgodbo o izumitelju, ki je izumil avto na vodo. Po desetletju razvoja je imel ze skoraj vse komponente motorja - manjkala mu je samo se svecka, ki bi vzgala vodno paro.

Toliko o tem.

Strani: 1