Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kdo danes sploh še potrebuje kreativnost?

Strani: 1

alek14 sporočil: 10.617
[#2770768] 19.04.19 06:48
Odgovori   +    1
Sogovornik je namreč vztrajal, da je vlaganje v kreativnost mlatenje prazne slame.
To drži. Ekonomisti, ki vodijo podjetja se krativnih ljudi bojijo (ekonomisti po pravilu niso kreativni - saj bi sicer bili inženeirji ali kaj podobnega).
Ekonomisti na čelu podjetij skoraj brez izjeme (so izjeme) zadušijo in zmanjšajo razvoj.
Kljub tehnološki dovršenosti je edina lastnost, ki je v vsej zgodbi s supertehnologijo izpuščena, kreativnost. Ta je lastna ljudem. ...
In seveda umetni inteligenci. Če umetna inteligenca ne bi bila kreativna, ne bi bila inteligenca. Ljudje se težko spijaznijo z dejstvom, da je za sprogramiranje umetne - kreativne - inteligence potrebno le nekaj ur tipkanja iz nule.

en.wikipedia.org/wik...omputation

Evolucijski algoti so povsem sposobni kreativnega reševanja problemov - pri svojem delu jih tudi sam uporabljam. So zunanji možgani če hočete.

Vedar pa ne bo nobene singularnosti. Neglede na AI, se bo razvoj s pom. AI le še upočasnil. Razlogi zato ne tičijo v pomanjkanju "inteligence" organske ali drugačne, temveč v pomanjkanju priložnosti. Low hanging fruit problem. Glavne, enostavne in lahko izvedljive rešitve so že bile najdene. V prostoru možnih rešitev obstjajo v glavnem drobne izboljšave.
Treba se je lotiti novih področij. Ta pa so seveda nevarna in so bolj ali manj vsa prepovedana. Genetika, GMO, jedrska oplodna tehnika so najobetavnejše smeri razvoja - bolj ali manj so prepovedane.
Noben AI ne more zaobiti neumnosti človeške "master" inteligence.
davidpivk sporočil: 1
[#2771779] 25.04.19 08:19
Odgovori   +    0
čas vnosa: 24.04.19 20:31
Se ne bi mogel bolj strinjati! Podjetja mi ne bodo vlagala v kreativnost bodo navkljub tehnoloskem napredku cez nekaj let v tezavah. Tehnologijo lahko kupi vsak, kreativnost pa je nacin vodenja ki zahteva spremembo korporativne kulture in vlaganje v cloveske vire!

Strani: 1