Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ali te dni jeste kebab?

Strani: 1

anon-202034 sporočil: 676
[#2756585] 04.02.19 20:02
Odgovori   +    8
V Polskih in tudi drugih klavnicah to počnejo že leta zato je tudi lanski kebab in še kaj drugega enako vprašljiv kot današnji.
tilenrexi sporočil: 6.775
[#2756597] 04.02.19 20:55
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: tilenrexi 04.02.2019 20:55
Pa kako je mogoče, da ste se spravili ravno na kebab? Preverite hrano v vrtcih, šolah, menzah.

Sedaj se bo našel strokovnjak, ki bo ugotovil, da je kebab meso zanič. Pa ne moreš verjeti, če ne prebereš.

Seveda je zanič. Včeraj, danes, vedno bo.
zoran13 sporočil: 2.420
[#2756604] 05.02.19 00:42
Odgovori   +    4
BOB DNEVA

Vsem je jasno, da dober avto stane, ampak dobro meso, to pa bi moralo biti poceni."
Ivan Lenart, direktor kmetijske zadruge Rače
Torek, 5. februar 2019
www.vecer.com/vecerp.../bob-dneva
joze sporočil: 674
[#2756616] 05.02.19 07:15
Odgovori   +    6
Živinoreja je industrija. Prav tako svinjereja in perutninarstvo. V vsaki industriji se pojavi izmet, samo vprašanje je kolikšen delež.Nekateri več, drugi manj. Kako je pri nas? ALi se ve kaj naši kmetje (pridelovalci) storijo s takšnimi živalmi?
Kot je bilo v dokumentarcu prikazano ima poljski kmet namesto 300zl stroška z odvozom, prihodek cca 500zl. To je 200€. V dokumentarcu je bilo lepo prikazano, da so takšno prakso imeli 3 mesece, ko je v klavnici pod krinko delal novinar. Zakaj umik mesa samo za 4 dni?
Ali mislite da je v poljskem samo ena klavnica. Poljska je ogromna. Verjetno niso vozili bolnih krav iz Bydgoscza v to klavnico. Sem prepričan, da ima vsako vojvodstvo svoj takšen obrat.
Še enkrat pa. KAj se zgodi z ostalimi bolnimi živalmi (svinje, piške...) na Poljskem in drugje?

Disclaimer: nisem vegi tetrorist
robi2107 sporočil: 4.272
[#2756628] 05.02.19 08:38
Odgovori   +    0
Dober tek

Strani: 1