Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Ali te dni jeste kebab?

Strani: 1

anon-202034 sporočil: 676
[#2756585] 04.02.19 20:02
Odgovori   +    8
V Polskih in tudi drugih klavnicah to počnejo že leta zato je tudi lanski kebab in še kaj drugega enako vprašljiv kot današnji.
tilenrexi sporočil: 6.775
[#2756597] 04.02.19 20:55
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: tilenrexi 04.02.2019 20:55
Pa kako je mogoče, da ste se spravili ravno na kebab? Preverite hrano v vrtcih, šolah, menzah.

Sedaj se bo našel strokovnjak, ki bo ugotovil, da je kebab meso zanič. Pa ne moreš verjeti, če ne prebereš.

Seveda je zanič. Včeraj, danes, vedno bo.
zoran13 sporočil: 2.420
[#2756604] 05.02.19 00:42
Odgovori   +    4
BOB DNEVA

Vsem je jasno, da dober avto stane, ampak dobro meso, to pa bi moralo biti poceni."
Ivan Lenart, direktor kmetijske zadruge Rače
Torek, 5. februar 2019
www.vecer.com/vecerp.../bob-dneva
joze sporočil: 674
[#2756616] 05.02.19 07:15
Odgovori   +    6
Živinoreja je industrija. Prav tako svinjereja in perutninarstvo. V vsaki industriji se pojavi izmet, samo vprašanje je kolikšen delež.Nekateri več, drugi manj. Kako je pri nas? ALi se ve kaj naši kmetje (pridelovalci) storijo s takšnimi živalmi?
Kot je bilo v dokumentarcu prikazano ima poljski kmet namesto 300zl stroška z odvozom, prihodek cca 500zl. To je 200€. V dokumentarcu je bilo lepo prikazano, da so takšno prakso imeli 3 mesece, ko je v klavnici pod krinko delal novinar. Zakaj umik mesa samo za 4 dni?
Ali mislite da je v poljskem samo ena klavnica. Poljska je ogromna. Verjetno niso vozili bolnih krav iz Bydgoscza v to klavnico. Sem prepričan, da ima vsako vojvodstvo svoj takšen obrat.
Še enkrat pa. KAj se zgodi z ostalimi bolnimi živalmi (svinje, piške...) na Poljskem in drugje?

Disclaimer: nisem vegi tetrorist
anon-20668 sporočil: 3.976
[#2756626] 05.02.19 08:22 · odgovor na: anon-202034 (#2756585)
Odgovori   +    1
[merzm1]
V Polskih in tudi drugih klavnicah to počnejo že leta zato je tudi lanski kebab in še kaj drugega enako vprašljiv kot današnji.
Nič hudega, saj zdaj je v modi uležano meso.
robi2107 sporočil: 4.272
[#2756628] 05.02.19 08:38
Odgovori   +    0
Dober tek
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2756648] 05.02.19 09:40 · odgovor na: tilenrexi (#2756597)
Odgovori   +    0
[tilenrexi]
Pa kako je mogoče, da ste se spravili ravno na kebab? Preverite hrano v vrtcih, šolah, menzah.

Sedaj se bo našel strokovnjak, ki bo ugotovil, da je kebab meso zanič. Pa ne moreš verjeti, če ne prebereš.

Seveda je zanič. Včeraj, danes, vedno bo.
Hrana v vrtcih in šolah je po moje ok, no vsaj v primerjavi s tisto, ki smo jo bili deležni mi v naših šolskih časih ;)

Ne razumem tudi zakaj bi bil kebab sam po sebi zanič. Misliš zaradi kvalitete mesa, ki se za to uporablja ali načina priprave ? Načeloma gre za popečeno meso, ki je celo manj mastno in umetno začinjeno kot čevapi, klobase ali drugi mesni pripravki (paštete ipd..).
robi2107 sporočil: 4.272
[#2757368] 09.02.19 20:12 · odgovor na: anon-204390 (#2756648)
Odgovori   +    2
[vickibedi]
Hrana v vrtcih in šolah je po moje ok, no vsaj v primerjavi s tisto, ki smo jo bili deležni mi v naših šolskih časih ;)
Ne vem, v katero generacijo spadaš ti, ampak po mojem mnenju smo tisti, ki smo šolske klopi gulili v 70-ih in 80-ih, dobivali bolj zdravo hrano. Takrat so nam kuharice v čajni kuhinji speštale sardine in to namazale na kos polbelega kruha, kar seveda ni bil nek gurmanski presežek, ampak bolj zdrav obrok si težko predstavljaš. Pa sendviči so izgledali tako, da so na enak kos kruha dali gor rezino sira in rezino ali dve salame. Zraven pa čaj ali kakav v šalci iz pleha. Danes dobivajo neke pakirane sendviče, v katerih je več E-jev, emulgatorjev in nekakšnih mono- in digliceridov, kot zaresne hrane.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#2757529] 11.02.19 10:54 · odgovor na: robi2107 (#2757368)
Odgovori   +    2
[robi2107]
> [vickibedi]
> Hrana v vrtcih in šolah je po moje ok, no vsaj v primerjavi s tisto, ki smo jo bili deležni mi v naših šolskih časih ;)

Ne vem, v katero generacijo spadaš ti, ampak po mojem mnenju smo tisti, ki smo šolske klopi gulili v 70-ih in 80-ih, dobivali bolj zdravo hrano. Takrat so nam kuharice v čajni kuhinji speštale sardine in to namazale na kos polbelega kruha, kar seveda ni bil nek gurmanski presežek, ampak bolj zdrav obrok si težko predstavljaš. Pa sendviči so izgledali tako, da so na enak kos kruha dali gor rezino sira in rezino ali dve salame. Zraven pa čaj ali kakav v šalci iz pleha.
Od tiste ribje brozge mi je še danes slabo (verjamem pa da je bila hudičevo zdrava, ker se nam je vsem od nje obračalo... :) :)
Danes dobivajo neke pakirane sendviče, v katerih je več E-jev, emulgatorjev in nekakšnih mono- in digliceridov, kot zaresne hrane.
Danes praktično itak skoraj vsa hrana vsebuje kakovostne umetne dodatke ;) Sicer pa ne dobivajao samo sendvičev in hotdogov, ampak tudi sadje, sirne namaze, probiotične jogurte, marmelade ni da ni. Je pa res da mularija bolj zdrave stvari nosi domov :)

Strani: 1