Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Propad Evropske unije

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.060
[#2751204] 05.01.19 09:20
Odgovori   +    32
Ljudje se oklepaju statusa quo, ne želijo sprememb dobro jim je. Ta položaj najbolje vidimo v Sloveniji, kje so že trikrat zapored po volitvah koalicijsko vlado sestavile ad hoc ustanovljene stranke, ki ničesar ne spremenijo, razen, da za tisto kar že deluje ali ne deluje v državnem (javnem) sektorju potrebujejo več ljudi in denarja, torej reforme jim niso srčni projekt, le davčna jim je všeč, ki bo za delovanje nedelujočega prinesla več denarja.

Tako kot bi si v Sloveniji želeli volilnih sprememb, bi si jih želeli tudi v Evropski uniji in je prav, da se v Strasbourgu in Bruslju številnim tresejo hlače, tudi v sobanah Evropske komisije naj se tresejo. Spomnimo se le arbitražne sodbe med Slovenijo in Hrvaško, kje so Evropski parlament, Evropska ljudska stranka, Evropsko komisija in njen predsednik Juncker popolnoma sprejeli hrvaške razlage, stopili na stran Hrvaške in obrnili hrbet Sloveniji pri uveljavitvi arbitražne sodbe.
najobj sporočil: 26.528
[#2751248] 05.01.19 14:49
Odgovori   +    5
... Komentarji izražajo stališča avtorjev, in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Financ. ...

... holy shit ! ... evo, ne morem verjet, ampak je res, da se prvič v življenju strinjam prav z vsem, kar je od prve do zadnje črke v svoji kolumni napisal Matej Avbelj ... alzo, zdaj samo upam, da to res ne pomeni propada Evropske unije, če ne celo konec sveta ...
dz1975 sporočil: 1.442
[#2751289] 05.01.19 19:56
Odgovori   +    13
Evropska unija je imperialistična tvorba ki nima nobene zveze z demokracijo; po 500 letih vojn med Nemčijo (najprej Habsburžani, nato Prusija) in Francijo, sta slednji državi končno spoznali, da ključ njihove absolutne nadvlade nad barbari (Italijani, Španci, Angleži...) leži v sodelovanju med njima, kar je rezultiralo v "Evropskem projektu", katerega krona je (zaenkrat) Lizbonska pogodba, v kateri se beseda "odgovornost" uporabi 36-krat, od tega 35-krat pri opisovanju dolžnosti držav članic do novega imperija...
FIN223552 sporočil: 488
[#2751672] 08.01.19 09:16
Odgovori   +    5
Kakršna koli že je, je EU z vsemi svojimi napakami in sistemskimi manjki edini svetilnik civilizacije daleč okoli našega osončja, brez nje bo človeštvo padlo v stanje nenehne vojne in pop-barbarizma s sežiganjem migrantov, čarovnic, črncev, belcev, špeglarjev, nevernikov vseh nevernosti..

Ničesar podobnega nima svet za zgled (na rajskih otokih ala Zelandija ne moremo vsi živeti) - brez EU in njenega stabilnega gospodarstva se Trumpovi in Putinovi buldogi takoj strgajo z verige, Kitajska pa začne takoj širit svoj imperij.

Ljudje smo načeloma glupi kot noč in verjamejo vsakemu zmazku, ki se jim naplete v glavi, zato je grožnja združenega levega in desnega populizma zelo živa - nikoli več ne moreš dopovedati nekomu, ki par let konzumira NovoTV, Reporterja ipd pop-manipulantsko mizerijo, da manipulirajo z njim kot s hrčkom, zaprtim v krogli. Dokler se mogoče ne zbudi s krvavimi rokami in vidi žalost okoli sebe.

Preglupi smo, da bi se iz preteklih klanj kaj naučili, vedno znova si jih pričaramo kot kao edino rešitev.

Strani: 1