Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenijo Slovencem 2018

Strani: 1

Gustl sporočil: 12.596
[#2744193] 24.11.18 07:11
Odgovori   +    8
Dober tekst...
rename sporočil: 10.863
[#2744200] 24.11.18 08:44
Odgovori   +    28
Kako povabiti in privabiti Slovence iz Argentine, Kanade, itd, ce se venezuelskih nocemo in komplicirajo z vizumi, potnimi listi itd???
In potem, ce bi ze kdo prisel, bi mu zagrenili postopke pridobivanja gradbenih dovoljenj, pa kordisi bi jim prestevali premozenje in planirali konfiskacijo, itd???
miranbr sporočil: 82
[#2744205] 24.11.18 09:35
Odgovori   +    47
Tezko primerjamo sedanje preseljevanje iz Afrike, Avganistana, Pakistana,.. z migracijamo po prvi in drugi svetovni vojni. Takrat so zaradi vojn med drzavami in posledic migrirali med drzavami Evrope in Amerike z enakimi ali vsaj zelo podobnimi vrednotami, kar ni primerljivo z preseljevanjem africanov, avganistancev, pakistancev,... zaradi notranjih drzavljanskih verskih spopadov, ki imajo popolnoma drugacne vrednote in ne spostujejo vrednot zahodnih drzav, oziroma jih celo sovrazijo in svoje vrednote nasilno vsiljujejo zahodni kultuti.
FjodorKirilovic sporočil: 49
[#2744216] 24.11.18 10:29
Odgovori   +    59
Da temu leta 2018 (!) dodajamo še völkisch značaj – in to v političnem mainstreamu – pa je tista točka, za katero sem bil prepričan, da je zaradi njene nizkotnosti ne bomo dosegli nikdar.
Virtue signaling, ki bi ga lahko mirno podpisal kak intelektoalec tipa Grega Repovž ali Vlado Miheljak.
Za nameček Avbelj uporabi nemško besedo za narodno in ljudsko, da bi z naci asociacijo v možgančke že itak zakompleksane slovenske ovce vsadil sram pred pozitivnim odnosom do svojega naroda.

Narod je tisti, ki je oblikoval kulturo in jo bo še naprej. Seveda kultura ni nastala v izolaciji, ampak s sprejemanjem, zavračanjem in prebavljanjem vplivov od vsepovsod, predvsem pa iz soseščine.

Slovenska kultura je vrednota, ki jo je vredno ohranjati in razvijati. V slovenski kulturi je npr. ženskam dovoljeno, da si same izberejo partnerja, kažejo lase, hodijo v službo, obdržijo klitoris.
Dovoljene so karikature z religioznimi figurami in dovoljeno je, da človek zamenja svojo religiozno opredelitev.

Priseljenci iz Pakistana in Afganistana prinašajo s seboj kulturo, ki je bistveno drugačna.
Po mojih kriterijih je njihova kultura grda, nasilna, barbarska, nesprejemljiva. In take kulture nočem v kraju kjer živim. Rajši imam depopulacijo in robote, ki mi bodo na stara leta brisali rit.

Nosilci slovenske kulture niso samo "genetski" Slovenci, ampak tudi vsi, ki so se v to kulturo asimilirali. Ti se zagotovo lahko najdejo tudi v sloganu "Slovenijo Slovencem", podobno kot nimajo težav pri skandiranju "Kdor ne skače ni Sloven'c"

Avbelj, spelji se na FDV s takim podtikanjem.
schodr sporočil: 2.546
[#2744223] 24.11.18 10:56
Odgovori   +    27
Zadnja sprememba: schodr 24.11.2018 11:12
Z večino zapisanega se strinjam, nimam nobenih pretenzij v smislu nacionalne države in tudi ne "strahu"o katerem na veliko govorijo politiki leve politične provinience. Strah me je edino njih, ker so nekateri najmanj tako zagrizeni kot najbolj desni in pogosto njihova intelektualna širina doseže premer njihove glave. Navedeno sklepam iz prebranih govoranc v DZ iz česar je sklepati, da jim strokovci pripravljajo njihova stališča in jih tudi ubesedijo .
Nekateri smo nekatere države iz katerih prihajajo migranti že videli od blizu in ne samo kot turisti , v teh državah smo delali in živeli in poznamo sanje o kvaliteti in načinu evropskega življenja brez, da bi se odrekli vsaj svoji prislovični ležernosti.
Prebrana marakeška deklaracija se nanaša samo na ekonomske migrante (pri tem se niti ne ukvarjam v njej naštetih drugih izjav , dogovorov ...) vsebuje kar nekaj zaskrbljujočih izrazov: skupna izhodišča , delitve odgovornosti, zaveze in medsebojno zaupanje in vse to pri vseh razlikah 150 držav na globalni ravni. Kolikor razumem družbeno stvarnost se Evropa trenutno otepa z težko obvladljivim številom migrantov in pogosto z njihovo nepripravljenostjo prilagoditi se; ne asimilirati. Sklepati je, da bo marakeška deklaracija najprej uvedla skupna izhodišča , delitev odgovornosti ..... na obstoječih migrantih, ki so ciljno državo izbrali na podlagi seznama ugodnosti po posameznih državah, kar razumem kot spodbujanje emigriranja in migriranja.
Vladajočim pa v okviru njihovega vladanja in razmišljanja zamerim, da so jih polna usta dobrih namenov , solidarnosti .... ob tem pa klestijo družinske prejemke , še vedno se zbirajo zamaški za operacije otrok v tujini in razne druge pomoči in mladi še vedno nimajo ekonomske in prostorske možnosti ustvariti družine . Migracije so lahko tudi priložnost na dolgi rok, vprašanje pa je ali si jih lahko in koliko na kratek rok privoščimo še preden osnovne pogoje za delo in družino zagotovimo za lastne mlade državljane .In seveda v primeru, da so to slovenski državljani pripravljeni sprejeti in ne nazadnje financirati. Obnašanje in izjave poslancev leve politične provinience do vseh ostalih drugače mislečih je nedostojno in nedopustno, ker so bili v DZ izvoljeni z glasovi slovenskih državljanov in vsaj "deklarativno" ima oblast ljudstvo.
Nikomur ne odrekam dobrih namenov je pa treba upoštevati, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. In, če so poleg še politiki pretežno v borbi za lastne koristi in funkcionarske položaje je verjetnost, da bomo državljani obremenjeni z vsemi in ne samo finančnimi posledicami nepremišljenih političnihj odločitev toliko večja.
FIN-311684 sporočil: 17.319
[#2744243] 24.11.18 12:52
Odgovori   +    20
Zadnja sprememba: FIN-311684 24.11.2018 12:58
Slovenija je v seksualni recesiji. V ZDA je v obdobju od 1991 do 2017 število srednješolcev, ki so imeli seksualni odnos padel iz 54% na 40% in še pada, ustvarila se je nekakšna generacija, ki visi na računalnikih in se ukvarja sama s sabo. Verjetno je v Sloveniji podobno. Raziskave kažejo, da v ZDA 60% Američanov starejših od 35 let živi brez partnerja, bodisi zakonskega ali romantičnega in še za nameček, veliko jih živi pri starših. Kaj če je tako tudi v Sloveniji? Na prvem mestu sta šola in kariera, ljubezen, seks in delanje otrok je na drugem mestu. Japonci zaradi večletne seksualne recesije imajo veliki demografski problem, imamo ga tudi mi v Sloveniji. So rešitev migranti ali priseljenci? Del rešitve je vsekakor kontrolirano priseljevanje. Kaj pa je prava rešitev? Za vse nikoli ne bo dovolj denarja in je brez zveze ukvarjati se se z rešitvami, saj na mlade in mlade družine, ki so edina ta prava rešitev demografskega problema, vladajoče leve koalicije pri kupčkanju z denarjem preprosto pozabijo.
sopranos sporočil: 9.129
[#2744267] 24.11.18 14:27
Odgovori   +    3
Dober tekst, tako kot večina njegovih. Samo enkrat ali dvakrat do sedaj me je njegov tekst zmotil oz. se z njim v osnovi nisem strinjal.

No, jaz moram reči, da me od strank zaenkrat ni razočarala zgolj NSi.

Za Slovence je značilno, da zelo skačemo in cveta na cvet. In zato je tudi prišlo do razpada tradicionalnih strank. Na lokalnih volitvah dominirajo liste, ki tako posrkajo ljudi, ki bi se želeli ukvarjati s politiko v okviru političnih strank. In tako ni več prave teritorialne pokritosti terena s strani strank. Kar pa pomeni, da novoizvoljeno vodstvo vlade postaja vedno bolj odtujeno od lokalnega okolja. In so je odličen recept za nadaljnjo erozijo institucij, pravne države, demokracije itd.
kzupanc sporočil: 8.047
[#2744491] 26.11.18 11:08
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: kzupanc 26.11.2018 11:14
Dober prispevek. Politiko za sprejem tujih delavcev ustreznih profilov izobrazbe in kompetenc bi rabili že davno. Ni mi jasno, kako da tega SLO še ni niti začela urejati. Slovenija ima vso pravico, da vabi profile, ki jih potrebuje in zavrne vse, ki jih ne potrebuje. Gre za migracije, ne azil. Pri migracijah imamo pravico tudi ločevati po svetovnem nazoru, kulturnem poreklu, rasni pripadnosti, spolu itd. Lahko nekoliko zavijemo v celofan, da ne bo izpadlo kot kakšna kršitev, ampak to pravico moramo imeti. Vsake množice na mejah pa je treba preprečiti, če niso begunci iz sosednje države.
najobj sporočil: 26.226
[#2744519] 26.11.18 12:44
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: najobj 26.11.2018 13:03
... Komunistična in danes postkomunistična stran je tista, ki že od leta 1945 naprej prepeva na juriš, na Slovenskem smo mi gospodar. ...

... OK, sicer verjamem, da je Avbelj s svojim tekstom mislil dobro, ker pa ne more brez komunistov, se je že spet zajebal z "izletom" v zgodovino ... khmm, ker namreč ni od leta 1945, ampak je od leta 1941 komunistična stran prepevala na juriš, na Slovenskem smo mi gospodar, medtem ko so v istem času na nasprotni strani politične stranke, zavezane demokraciji, vladavini prava, odkritemu in popolnemu vrednostnemu prelomu z režimom nekdanje jugoslovanske države z vojaškim sodelovanjem pristajale na Hitlerjev način "razpravljanja" o najobčutljivejših družbenih temah tedanje Evrope ...

P.S.: tragikomična farsa je, da je Avbelj v svojem članku v celoti izpisal in še boldal Slovensko ljudsko stranko skupaj z Francem Kanglerjem in Marjanom Podobnikom, medtem ko njegovo SDS v članku zgolj bežno omeni kot podpornike največje opozicijske stranke, Njegovega veličanstva Janeza Prvega Nedotakljivega pa si ne upa omeniti niti z inicialkami, čeprav brez njegove komande ali vsaj tihega pristanka podporniki največje opozicijske stranke sami ne naredijo nič ...
FIN223552 sporočil: 475
[#2744539] 26.11.18 13:48
Odgovori   +    2
Če sodim po komentarjih vsepovsodi na netu - od časopisov do naključnih FB-objav, so Slovenceljni in tudi ostali Evropejceljni danes enako neumni, naivni in necivilizirani, kot so bili v 30. letih 20. stol. Padajo na najcenenejše populistične floskule in za svojo duševno revščino krivijo žide in cigane današnjega dne - migrante (ki jih pri nas praktično ni), vse na ić, potem kar ič.. Ne bo dolgo, ko bomo v Evropi spet na veliko zapljinjali ljudi, ker nimajo pravih papirjev, priimka, barve kože, dimenzij lobanje. Sledijo še komunisti, kapitalisti, obrtniki, vsi ki imajo očala in ostali invalidi..

Evropa pa bo še enkrat iz svetilnika civilizacije degradirana v spomenik norosti in mizantropiji.

Odjebite s temi naci forami vsi skupaj, to je totalno bolano!
FIN223552 sporočil: 475
[#2744690] 27.11.18 09:52
Odgovori   +    2
Še Trumpov FoxTV (greznica politične propagande) objavi tu in tam kaj takega:
twitter.com/i/status...1786767365

Tega do NovaTV, Reporterja, Demokracije ne boste videli. Še preden so se kakršne koli migracije sploh začele, so oni že full-on naci. Nisem si mislil, da bo SDS tako nizko padla, zdaj jih ne bi volil niti ob neposrednji grožnji nove komi-revolucije..

Take medije je treba res razfukat, ker širijo laži in sovraštvo. Pa še Slovenske novice poleg zardi poneumljanja in primitivizacije naroda.
Na tej točki izgubljam zadnje trohice vere v demokracijo - človek postane človeku zver, kakor hitro ima priložnost..

Strani: 1