Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako dobro poznate butične domače sire?
Strani: 1
sporočil: 2.052
tegale z "buticnim" oz. doma scopranim sirom sem precej studiral pa
eksperimentiral, v kuhinji in v obicajnih loncih, iz radovednosti
in ker ga imam rad. tehnolosko ni baubau, razen ce bi hotel
recepturo za sveti gral od oslovskega sira zgruntat. so pa
absolutno previsoki vhodni stroski za iz hobija biznis
zalaufat.
glavni problem velike vecine obce dostopnih sirov je zorenje. pri trdih sirih naj bo vsaj eno leto, kar pa je v praksi zelo poredko. vcasih za hec vprasam lusno prodajalko 1. koliko casa je bil zorjen sir in 2. kaksne pospesevalce za zor vsebuje, samo da vidim kako zavije z ocmi.
glavni problem velike vecine obce dostopnih sirov je zorenje. pri trdih sirih naj bo vsaj eno leto, kar pa je v praksi zelo poredko. vcasih za hec vprasam lusno prodajalko 1. koliko casa je bil zorjen sir in 2. kaksne pospesevalce za zor vsebuje, samo da vidim kako zavije z ocmi.
sporočil: 9.333
Zadnja sprememba: 153 13.10.2018 20:08
Ob dobrem siru gre v slast in za (na) zdravjedobro vino, za ene belo, za druge črno, tudi rose
in orange, z natančnimi imeni, bodimo iskreni !
Sodražan
Strani: 1