Strani: 1

bozo666 sporočil: 3.026
[#2706550] 09.04.18 17:59
Odgovori   +    26
Ne glede na trenutne padce na borzah, so sankcije Zahoda, ki jih forsira predvsem Amerika, na dolgi rok za Zahod bolj škodljive kot za Rusijo.Lep dokaz za to tezo so podatki o % samooskrbe z različnimi kmetijskimi produkti.......vsa ta silovita rast je posledica sankcij.....in kar je še najhujše, predvsem za ZDA, ki so zaprle svojo pisarno v Egiptu, ki je služila za uvoz ameriške pšenice, da se je Rusija lani povpela na prvo mesto med izvozniki pšenice.

Da bo bolj jasno kaj mislim naj povem, da so z izvozom pšenice lani zaslužili več kot z izvozom orožja!!!!!.....pa sistemi S 300 ali S 400 niso ravno poceni-kupci pa stojijo v vrsti in prosijo za pospešitev dobav.

Skratka, sankcije so Rusijo "brcnile v rit", da se je zavedla, da je lahko še kako fit......gledal sem podatke in nažalost dojel, da imajo od lani dosti višji % samooskrbe kot Slovenija pri mnogih kmetijskih produktih, prej pa so bili odvisni od uvoza iz Zahoda.....ja, o tem krutem dejstvu za SLO bi morali več pisati.

Geopolitika Zahoda je sila kratkovidna, zato mora biti SLO še kako previdna.

Čas ZDA v vlogi svetovnega žandarja se je iztekel, čeprav TRUMP še zadnje ni rekel....lahko, da bodo šli še v kakšno avanturo in doživeli še kakšno HUDO URO kot so jo par tednov nazaj v Vzhodni Guti ( vir Kitajska ), kjer je padlo ogromno ameriških specialcev in inštruktorjev, zato me sploh ne bi čudilo, če bi neodvisna preiskava dokazala, da je tudi ta plinski napad insceniran s strani obveščevalnih služb kot tisti "napad" z novičokom v Angliji......vse s ciljem stiskanja v kot Rusije, ki se je postavila proti tej žandarski politiki Zahoda ( Irak, Afganistan , Libija, Sirija....), ki je sprožila val beguncev in razklala EU, kar je cilj ZDA.

Nekaj tako prozornega si politiki že dolgo niso privoščili....to kar zdaj počenjajo, ko ne dovolijo sestrični Julije Skripal obiska in ko ZDA nudijo obema novo identiteto v ZDA, pa je sploh prozorno.

Mimogrede, današnji nočni napad 2 izraelskih lovcev in ameriška reakcija ( mi nismo !!!!) je jasen signal, da se ZDA zavedajo, da današnja Rusija ni tista iz Jelcinovih časov, ki so jo izigrali in razširili NATO mimo dogovora z Gorbačovim.

Mi moramo vztrajati v dobrih odnosih z Rusijo in ne nasedati ameriški ofenzivni propagandi in floskulam o okupaciji Krima in podobne neumnosti, saj vsak malo boljši poznavalec ve, da je komunistični lider Hruščov enostavno priključil Krim Ukrajini......ha,ha....čeprav imajo polna usta napadanja komunizma, jih to samovoljno dejanje komunista ne moti...... na Krimu je bil referendum, ki pa ga na Kosovu ni bilo a tam je vse OK. DVOLIČNOST BREZ PRIMERE......in vse zaradi baze Bondsteel in cilja stisniti v kot Srbijo......a tudi tu so se ušteli, ker Srbija ne bo šla v NATO tako kot je šla ( začasno ) Črna gora.

SLO se je začela povezovati s posameznimi ruskimi regijami, tako da bo tega sodelovanja v prihodnosti precej več-odvisnost, predvsem od nemške avtomobilske industrije, ki ji nori slovenski zet lahko po prvem maju vzame s carinami zalet in domet, je precej tvegana-zato moramo vzdrževati dobre odnose tako z Rusijo kot tudi Srbijo, ki ima tako s Kitajsko kot Rusijo posebne sporazume.

Ker bo Rusija počasi iztrgala Saudsko Arabijo iz 100% ameriških krempljev, se petrodolarju zaradi trojke Rusija-Iran-Kitajska ne obeta nič dobrega-ranjeni gigant bo še par let opletal z repom, strašil a se bo počasi umiril in sprijaznil, da svet ni več tak kot je bil pred 30 leti.Razni Pahorji bi to morali čimprej dojeti in se nehati zgolj grebsti za službo v EU po preteku drugega mandata......Najprej Slovenija- bi jim moralo biti geslo, ne pa njihove bodoče službe.
eliot sporočil: 2.998
[#2706551] 09.04.18 18:08
Odgovori   +    30
80% našega izvoza je v EU, 3% v Rusijo. Naslonitev na Rusijo v sedanji situaciji je popolna norost, v katero našo državo porivajo nekateri politiki izključno zaradi podkupnin. Znano je, da Rusi zavračajo investiranje, če dogovor ne temelji na podkupovanju domače politke, kajti to imajo za edino garancijo za posel. EU tega seveda ne ponuja, zato nas vlečejo proč od EU in v roke Rusije.
shevchenko sporočil: 18.003
[#2706577] 09.04.18 20:19
Odgovori   +    2
lep donos ruske drzavne obveznice. kje bi lahko to kupil?
shevchenko sporočil: 18.003
[#2706578] 09.04.18 20:21
Odgovori   +    5
eh trump. zdej pa je deripaska res prizadet. namesto 7 milijard, ima samo se 5,5 ali kako ze. se par dni, pa bo na socialni, a? BeBCi!
mrkolice sporočil: 1.571
[#2706582] 09.04.18 21:01
Odgovori   +    2
meni je najbolj cudno, da je istocasno z rubljem fuknila turska lira. to sta dva locena kozmosa, razen ce ni posredi od apetitov po energentih vodena geopolitika. al pa je pac taksno hecno nakljucje vse skupaj. trenutno dolar malenkost dol, nafta in zlato malenkost gor, nic dramaticnega.

ce je, cist slucajno, posredi sirija, potem zna bit se stala. sosledje dogodkov lahko nekako ustreza tej naraciji.
FIN-311684 sporočil: 18.493
[#2706609] 10.04.18 08:00
Odgovori   +    17
Lahko se o Rusih napiše karkoli, lepo ali grdo, pa vendar ne spremeni dejstva, da kjerkoli so se v zadnjih dvajset let pojavili Američani in njihove oprode iz Nata so sejali laži, kaos, kri in solze.
alpha7b5 sporočil: 744
[#2706618] 10.04.18 08:49
Odgovori   +    4
Samo na hitro, v preletu, nekaj linkov na vsebine, ki so trenutno povezane z dogodki, skrajno perečimi (morda je tu boljša beseda nevarnimi ...) v globalnem obsegu(!), pri čemer pozor tudi na komentarje pod vsebinami (vsaj pod nekaterimi):

TREND ALERT (Gerald Celente): Trump War, Not Trade War to Crash Markets
trendsresearch.com/t...a-62322697

USA WATCHDOG (Greg Hunter): Gerald Celente - Watch Gold – Ignore Fake News (Op.: to načeloma ni oglas za kupovanje zlata!)
www.youtube.com/watc...e=youtu.be

PRESS TV: The Debate - Alleged chemical attack in Syria
www.youtube.com/watc...e=youtu.be
Tu izpostavljam npr. naslednji komentar (avtor: Rungradit Street)
Useful chemical information ....:
- Used for children and women only!
- Does not affect armed terrorists or photographers!
- used the day before the meeting of the Security Council.
- Used at the victory of the Syrian army.
- it is treated with water in front of the cameras of the activists
- used when Trump announces he is pulling back American troops from Syria


PAUL C. ROBERTS: From Skripal to Chemical Attack: What Accusation Is Next?
www.paulcraigroberts...tion-next/

PAUL C. ROBERTS: On The Threshold of War
www.paulcraigroberts...g-roberts/

P.S.: Če je kdo izmed vas na navedene vire, pardon, trobila alergičen, ali dobi pike ali vas morda zajame drugo življenje ogrožajoče stanje, vam vseeno, iskreno, priporočam ogled in branje! :>

P.P.S.: Glede na splošno stanje me trenutno še najmanj skrbi za Rusijo.
FIN-311684 sporočil: 18.493
[#2706663] 10.04.18 11:10
Odgovori   +    1
Slovenci počasi izgubljamo dušo, ki smo jo prodali hudiču...Na kaj so danes pozorni v svetu in kaj jih muči? Poglejmo npr. Kanadčane...www.les7duquebec.com...dhui-gaza/

Strani: 1