Izbrani forum: Servis

Izbrana tema: Predlogi za izboljšanje spletne strani Finance.si

Strani: 1

Rokc5 sporočil: 505
[#1909158] 04.12.12 18:49
Odgovori   +    1
Pozdravljeni!

Odločil sem se odpreti novo temo, namenjeno idejam kako bi informacijski portal Finance.si naredili še bolj medijsko prodoren v Sloveniji. Vsi, ki portal spremljamo si želimo, da bi postal v slovenski medijski krajini še bistveno bolj popularen, znan ter tudi upoštevan saj (verjetno večinsko) menimo, da so Finance edini medij v Sloveniji, ki politično-gospodarsko realnost osvetljuje iz določenih idejnih okvirov, ki so v ostalih medijih zatrti/zsmehovani/prepovedani itd. Hkrati ohranja neko širino, ki prehaja slovenske delitve levo/desno in se tako pozicionira širše.

Torej mislim, da bi lahko tukaj napisali predloge/pripombe/kritike za izboljšanje kvalitete spletne strani Finance.si.

Nekaj mojih:
1. Pri določenih novicah manj uporabljati določene cenene slike, ki bolj aludirajo na slikovni material uporabljen na rumenih informativnih straneh kot so npr. 24ur. S tem se prepreči, da bi izgled časopisa/portala zajadral v rumene vode

2. Čeprav se portal nagiba dokaj anti-levo, bi bilo morda zanimivo kot enega izmed kolumnistov povabiti enega izrecno levo orientiranega pisca (tako kot ima to obratno z Nežmahom urejena Mladina). To bi sprožilo tudi zelo plodovite forumske debate in kritike, kritične odzive itd.

3. Ena meni osebno zelo zanimiva stvar, je zadeva, ki jo imajo na The Economistu. www.economist.com. Tam imate na strani okvirček 'latest audio and video'. V njem so kratki video prispevki s komentarjem ali celo samo avdio. Kratke zadevice, nujno pod 10 min. Veliko je moderiranih video pogovorov urednikov z moderatorji prilog časopisa, pogovorov z gosti. Finance bi lahko naredile nekaj takega. Potrebujete samo digitalno kamero, nekaj cheap softwera, klubsko mizico, dva stola in minimalno dekoracijo. Sporočila bi prišla bolj do izraza, sprožilo bi se nadaljnje debate, ljudje bi video pogovore postali naprej po medmrežju itd.

4. Še ena zadeva iz Economistovega portala: kratki gospodarsko-politični grafi, spodaj pa ljudje lahko komentirajo. Zanimiva zadeva, obnavlja se dnevno. Glejte na strani 'daily chart'.

to je samo nekaj idej, verjamem, da jih imate vi še več
upam, da bo sporočilo prišlo do Gustla :=)

lep pozdrav vsem
Rokc5

Strani: 1