Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj uprava NLB verjame, da bo donosnost delnice od 20 do 30 odstotkov na leto?
Strani: 1
sporočil: 305
Takole NLB lupi Slovence
V drugih državah plačuje 3x večje obresti na vloge/depozite:
x.com/matej_r81/stat...8682314046
V drugih državah plačuje 3x večje obresti na vloge/depozite:
x.com/matej_r81/stat...8682314046
sporočil: 2
Kontekst je pomemben. Slovenija je v euroobmočju, kjer ECB določa
obrestni okvir... nizke depozitne mere so posledica monetarne
politike, ne zgolj odločitve NLB. Na SEE trgih pa NLB hkrati
zaračunava tudi višje obrestne mere na posojila, kar je razlog za
višje depozitne mere. Višji cost of funding gre z roko v roki z
višjimi kreditnimi stroški za tamkajšnje posojilojemalce.
sporočil: 1.667
Ni lepo za komitenta, je lepo za delničarja. In ni NLB kriva, če so
Slovenci ovce in ji dajejo denar brezplačno.
Jaz sem oboje. Kdo ti brani da tudi ti?
In kot delničar dobim mnogokratnik tistega kar izgubim kot stranka na neobrestovanem stanju za tekoče življenje, ki je za SLO razmere nadpovprečno...
In kot delničar dobim mnogokratnik tistega kar izgubim kot stranka na neobrestovanem stanju za tekoče življenje, ki je za SLO razmere nadpovprečno...
sporočil: 1.099
[velikipok]Ne razumem, zakaj se nekateri ves cas pritozujete? Imate prevec casa, ali je razlog drugje? Banke v Sloveniji delajo v konkurencnem okolju. Imamo polno tujih bank, ki prisilijo ostale banke, da delajo bolje in ceneje ...
Ni lepo za komitenta, je lepo za delničarja. In ni NLB kriva, če so Slovenci ovce in ji dajejo denar brezplačno.
Se Petrol ima pri nas konkurenco. Ceprav neprimerno bolj sibko kot jo ima NNLB ... Petrol ima nenavadno nizko marzo. Priblizno 2,5 x nizjo kot drugje v EU. Pa je polno pacientov po forumih, ki se derejo, kako Petrol lupi stranke. Pa razumi, ce mores. Kot kaze, si nekateri zelijo, da bi bile vse storitve zaston. Sami pa imeli vsaj 5 x visjo placo.... Zakaj? Ja, ker jim pripada :)
Si malo zamešal. Jaz se nisem pritoževal. Sem enemu pritožniku
zgolj odgovarjal, da meni to ustreza. In ja, imamo konkurenco v
bančnem sektorju. Imamo pa tudi ovce, večino Slovencev, ki denar s
karjolami vozijo v banke. Verjamem, da večinoma preplačan javni
sektor, ker če si denar trdo zaslužil in ga imaš viška, ga boš
pametno zaposlil...
sporočil: 657
zamenjaj banko ali postani delničar NLB
Finance forum je precej napačno mesto za tvoje ideje. probaj na mmc, dnevnik, delo, mladina, siol, tam bo več navdušenja.
Finance forum je precej napačno mesto za tvoje ideje. probaj na mmc, dnevnik, delo, mladina, siol, tam bo več navdušenja.
sporočil: 657
zamenjaj banko ali postani delničar NLB
Strani: 1