Zasebnost

Strani: 1

FIN-544124 sporočil: 3.156
[#3043031] 15.06.24 08:58
Odgovori   +    2
Odlično zapisano gospa Simona.

Ja, kot ste povedali, ima ta tip belo srajco !!!

Barva življenja.

Črna je barva smrti.

Ko sem bil šolar za časa Jugoslavije, Bog ne daj, da bi kdo imel črno srajco.

Takrat je bil spomin na 2. SV še zelo živ in črnosrajčnjk je bilo drugo ime za Fašista !

Mimogrede, tudi Maršal Joško je nosil belo uniformo !!!

Danes pa vidiš na vseh koncih in krajih cel kup "fašistov".
0126Bacis sporočil: 3.098
[#3043034] 15.06.24 09:56
Odgovori   +    4
• Faliran študent geografije!
• Sicer pa dober članek.
• Narod je butast (*)!

Kaj res ne najdejo kaj boljšega ???
Zahod gre k hudiču, povsod zmagujejo všečni "lepotci" :=)))

* (C) by Milan Kučan: is.gd/8zSjgH
FIN-379669 sporočil: 8.088
[#3043071] 16.06.24 12:02
Odgovori   +    1
Dober članek.

Bardella naj zmaga in narod bo videl, kako se bo lotil problemov. Dosti ne more narediti (brez širšega konsenza), ker obstajajo pravne in ekonomske strukture, ki ga lahko večnivojsko bremzajo.

Diktature pravno ne more uvesti. Lahko le nekoliko zaostri migracijsko politiko, zaščiti francoski trg... EU pa ne bo rušil, zahteval bo pa njeno reformo.

Sicer pa mi smo očitno imeli pred časom Kena Pahorja, pa se kakor na to pozabi dandanes.
FIN-544124 sporočil: 3.156
[#3043755] 30.06.24 22:28
Odgovori   +    3
BRAVO Jordan Bardella, BRAVO Marie Le Pen !!!

Mali "napoleon" Macaron naj bo raje tiho, ker je zavozil Francijo in ta rezultat in vsi ostali po Evropi so odraz napačne politike sedanjih politikov.

Tudi v Sloveniji ni nič drugače.

Na EU volitvah so ljudje vladajoči kliki povedali kako in kaj.

Golob sploh ni dobil EU poslanca.

Oba sta iz nekdanje LMŠ - Lista Marjana Šarca !
FIN-542731 sporočil: 494
[#3043775] 01.07.24 10:03 · odgovor na: 0126Bacis (#3043034)
Odgovori   +    0
To sporočilo je izbrisal avtor (01.07.2024 10:03)
FIN-542731 sporočil: 494
[#3043776] 01.07.24 10:06 · odgovor na: 0126Bacis (#3043034)
Odgovori   +    0
[0126Bacis]
• Faliran študent geografije!
• Sicer pa dober članek.
• Narod je butast (*)!

Kaj res ne najdejo kaj boljšega ???
Zahod gre k hudiču, povsod zmagujejo všečni "lepotci" :=)))

* (C) by Milan Kučan: is.gd/8zSjgH
Podpišeč se pod "narod je butast" (*) ... le poglejmo Slovenijo ... vendar Holob ne more povzročiti svetovne katastrofe. Le kako je še narod butast v ZDA ...

Noben ekstremizem mi ni blizu. Se pa mi vseeno zdi, da so levičarji večji skrajneži kot desničarji, ko govorimo o ekstremih. Kaj se ima zdaj levica za pizd... v Franciji, če so "le" drugi in delat zdraho, kaos na ulicah. To je levica - kaos, "jebeš ti demokracijo", če ni po njihovo ... Ala holobnjaki, mesečnjaki in podobno.
0126Bacis sporočil: 3.098
[#3043777] 01.07.24 10:31 · odgovor na: FIN-542731 (#3043776)
Odgovori   +    0
[]
> [0126Bacis]
> • Faliran študent geografije!
> • Sicer pa dober članek.
> • Narod je butast (*)!
>
> Kaj res ne najdejo kaj boljšega ???
> Zahod gre k hudiču, povsod zmagujejo všečni "lepotci" :=)))
>
> * (C) by Milan Kučan: is.gd/8zSjgH

Podpišeč se pod "narod je butast" (*) ... le poglejmo Slovenijo ... vendar Holob ne more povzročiti svetovne katastrofe. Le kako je še narod butast v ZDA ...

Noben ekstremizem mi ni blizu. Se pa mi vseeno zdi, da so levičarji večji skrajneži kot desničarji, ko govorimo o ekstremih. Kaj se ima zdaj levica za pizd... v Franciji, če so "le" drugi in delat zdraho, kaos na ulicah. To je levica - kaos, "jebeš ti demokracijo", če ni po njihovo ... Ala holobnjaki, mesečnjaki in podobno.
Se strinjam, upajmo da bo Francozom uspelo narediti red.
"Butast narod" rabi le dobrega voditelja.

Bo treba delat !!!!

Primer Milei v Argentini (6 minut, SLO podnapisi)
x.com/i/status/17273...8470691113

Javier Milei's FULL presentation at Stanford University (1 ura)
- Youtube: youtu.be/yGhA3X1iir4
- Transcript: www.hoover.org/news/...dom-hoover
- X: x.com/LibertarianDut...0985627114
zoran13 sporočil: 2.442
[#3043782] 01.07.24 11:41
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: zoran13 01.07.2024 11:45
PARTITOKRACIJA - IV.

Kot je že leta 2006 dejal dr. Janez Drnovšek: "Strankarska politika je v krizi marsikje, tudi v drugih državah, v zahodnih državah in partitokracija, kot pravimo se velikokrat ukvarja samo s sabo. In ljudje ob tem nimajo več dobrega občutka. Mislijo, da se pač politiki ukvarjajo sami s sabo, stranke se ukvarjajo same s sabo in s svojimi interesi, položaji in tako naprej."

LIDERJI IN PARTITOKRACIJA

Naše politične stranke so z liderji koncipirane organizacije. Ti so nezmotljivi in njihovim odločitvam in stališčem se ne ugovarja. Osnovna logika takšnega delovanja je v tem, da tisti, ki je na vrhu pravi: "Sedaj sem jaz na vrhu in dokler sem jaz na vrhu, jaz odločam vse tisto kar je pomembno za stranko". Ugovorov ni, drugačno mišljenje je hereza, liderji imajo vedno prav. Oni imajo prav tudi takrat, ko odstopijo in tudi takrat, ko ne odstopijo in kaznujejo vse tiste, ki so se z odstopom strinjali. Liderji imajo prav, tudi ko ne odstopijo in ostalim pojasnijo, da je poraz zmaga, resnica laž in laži sploh ni. Liderji nikoli ne lažejo. Že po definiciji je jasno, da imajo prav takrat ko zmagajo. To je njihov poklic - zmagati. Liderji so plenilci in se bavijo s politiko. Ostali so infrastruktura. Infrastruktura deluje kapilarno.

Nesporno se liderji, ki imajo prav in brez izjeme, obkrožajo z ljudmi, ki jim ves čas govorijo, da so najlepši in najpametnejši. Takšne imajo za prijatelje, vse tiste, ki poskušajo misliti drugače, pa proglasijo za sovražnike, za frakcijo, ker pa frakcija ni dovoljena, se takšni odstranijo. O strategiji in taktiki liderji odločajo v skladu s svojim mišljenjem in nasveti okolice. Ker okolica misli, da je on/ona najlepši in najpametnejši, ostaja samo lastno mišljenje kot kriterij. Družinski prijatelji so del tega okolja in za njih se uporabljajo povsem drugi kriteriji. Oni so družinski prijatelji.

Zasluge za uspehe gre vedno pripisati liderju. To je izrek za odgovornost do stranke, ki jo takšen lider vodi. Odgovornost je zelo spodbudna, ker še naprej napihuje njegov ego in omogoča liderju, da je še bolj neprekosljiv, torej še boljši lider. Odgovornost za neuspeh ni nikoli liderjeva. Neuspeh je rezultat slabega dela na terenu (kapilarno delo infrastrukture), objektivnih okoliščin (ki se prikazujejo kot naravne nesreče in ne napačnih stališč liderja) in zlonamernosti, neizobraženosti in neumnosti velikega ljudstva.

Pri vsemu skupaj, pa ni pomembno, na kakšen način je lider prišel na položaj, da je postal to kar je. Zadnjih triindvajset let je to procedura bolj ali manj demokratičnega odločanja, saj je iz zgodovine znano, da se je na položaj prišlo z organizirano revolucijo (V.I.Lenin), institucionalnim klanjem (J.V.Stalin), vojaškim udarom (A.Hitler) ali vojno (J.B.Tito). Tehnologija funkcioniranja je vedno ista.

Kako ta sistem deluje? V prvi fazi sijajno. Vse cveti, vse napreduje, svetla bodočnost je pred nami in vsi so zadovoljni in srečni. V drugi fazi delujejo sile inercije. Še vedno je dobro, kapilarna struktura daje rezultate, privilegiji so razdeljeni in ni pesimizma. Ni niti pametnih rezultatov (resnični rezultati so katastrofalni, če jih nekdo analizira) ampak skupno stališče je, da je naš lider najboljši na svetu in nam edini dan.
V tretji fazi pride do rušenja sistema. Car je ves čas gol in sedaj se ti tudi vidi. Carja zamenjajo. Varianta je, da car umre, predno ga zamenjajo. V tem primeru, konec nastopi po njegovi smrti.

Kaj potem delajo naše organizacije? Najpogosteje izbirajo novega nespornega liderja in začnejo cirkus ponovno. Nihče ne vidi, da to ni krog, temveč spirala. Usmerjena navzdol. Vsak nesporni novi lider je na nižjem nivoju kot njegov predhodni. Pametjejše organizacije (glej Nemčijo po vojni) menjajo strukturo in odstopijo od liderskega načela vodenja. To nas v svetli bodočnosti tudi čaka. Problem je edino dočakati svetlo bodočnost.

Liderski način organizacije družbe (skozi politične stranke organizirane po liderskem načinu) stimulira vse tisto, proti čemur se družba (nominalno in deklarativno) bori - korupcijo, nepotizem, strankarsko izključenost, socialno neobčutljivost, laž in samoprevaro. Zato je potrebno pred izbiro novega liderja dobro razmisliti. To nikoli ni situacija ali/ali. Vedno je potrebno videti skozi meglo oportunizma, straha ali želje nekomu ugoditi ali odločiti se niti/niti. Namreč, državo smo ustanovili. Ali je bil potreben oče naroda, je danes nesmiselno razpravljati. Bilo je kakor je bilo. Vendar je povsem jasno, da za rojstvo družbe enakopravnih državljanov in poštenega odnosa proti njim, nesporni liderji niso potrebni. Oni so nevarnost in škoda.
Petek, 14.12.2007
pollitika.com/lideri...itokracija

BOB DNEVA

"Ne čudi, da volivci vsaka štiri leta volijo sebi podobne, upognjene, pohlevne in do obisti preračunljive lovce na družbeno dobro, jim odpuščajo laži, prazne obljube ter ideološko navlako."
Esad Babačić, pesnik in pisatelj
Torek, 15.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Intelektualna raven v politiki krepko pada, poslušam debate in rečem, ali je to mogoče. Nekoč so v politiki sodelovali izjemni ljudje, saj so bili tudi preprosti ljudje, kar je pravilno, ampak so imeli kaj povedati."
Franc Juričan, politolog
Četrtek, 17.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"In zato bi se politik novega kova pravzaprav moral vprašati ne le, kaj lahko naredi za zdravstvo, temveč in predvsem, kaj lahko naredi za bolnika."
Dr. Husam Franjo Naji, predstojnik kardiološkega oddelka UKC Maribor
Sobota, 19.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Iskati okoljske rešitve je trdo delo, ki zahteva znanje, etiko, pravičnost. Za populizem in lažne novice tu skoraj ni prostora."
Lučka Kajfež Bogataj, klimatologinja
Torek, 22.5.2018
www.vecer.com/bob-dneva

BOB DNEVA

"Danes se razpravlja o tem, ali je primerno, da politiki ustvarjajo svoje podkaste, ampak država lahko že jutri ustanovi svoje novičarske portale."
Marko Milosavljević, medijski strokovnjak
Petek, 02. februar 2024
vecer.com/bob-dneva

SAJ NI RES, PA JE!

Imate enkratno priložnost, da se vam zgodovina nasmehne, lahko pa se tudi razjoče nad vami.
Stane Kavčič, Dnevnik in Spomini, 1988, str.625

Politik razmišlja le o prihodnih volitvah, državnik o prihodnji generaciji.
James Freeman Clarke

»Če vzklikate 'Naj živi antifašistična Italija', ste identificirani, če greste na neofašistično zborovanje, pa niste«
Katja Canalaz
rx170 sporočil: 6.468
[#3043790] 01.07.24 13:05
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: rx170 01.07.2024 13:05
Izven tik toka je pač zgolj falirani študent in blefer.

JE pa premagal izrazito nespsobnega in škodljivega Macrona, ki ga je v zadnjem času še obsedel bonapartizem.

Zmage določene skupine na volitvah so skorja vedno posledica nespsobnosti oblasti / establišmenta. Tudi pri nas imamo zato Goloba.
odvisnik sporočil: 754
[#3043794] 01.07.24 13:45 · odgovor na: rx170 (#3043790)
Odgovori   +    0
Vseeno jih ima šele 28, blefer?
Tip je politik :)

Črt pravi, da se ljudi boža v smeri dlake in da se jih več ulovi na med.

Men deluje ta francoz kot dober delavec. :)
crt sporočil: 27.441
[#3043796] 01.07.24 13:56 · odgovor na: odvisnik (#3043794)
Odgovori   +    0
yup

Strani: 1