Strani: 1

spiderman sporočil: 1.394
[#2789675] 21.08.19 07:54
Odgovori   +    0
Mlado vodstvo z idejami ima vse možnosti za uspešno problikovanje firme in glede na povedano, so na pravi poti.
Le pogumno naprej!
.
Si pa predstavljam, da jih bo nova zakonodaja o minimalni plači, ki stopi v veljavo 1.1.2020, precej udarila - troizmensko delo in to...
So že naredili kakšne simulacije?
jezdec666 sporočil: 6.957
[#2789684] 21.08.19 08:38 · odgovor na: spiderman (#2789675)
Odgovori   +    0
Kako lahko reče, da bo pozaprl porizvodnje lokacije v bistveno cenejšem okolju ter da bi z investicijami tu in ne tam bilo vse drugače in istočasno joka zaradi pomanjkanja delovne sile tu? Iz tega ni razumeti, kot da so nekaj strašno optimistični za prihodnost, ker jim neče dat lastnik dodatnega denarja.
pobalin sporočil: 12.909
[#2789689] 21.08.19 09:30
Odgovori   +    0
Lastniki Livar vidijo kot naložbo, ni pa pripravljenosti, da bi vanj vložili večja finančna sredstva. Podjetje pa jih potrebuje.
A to je zgodba o tem, kako zelo slabega domačijskega lastnika zamenjaš z malo manj tujim slabim? Sicer pa kar zanimiv intervju, hvala.
XZDRA12 sporočil: 13
[#2789738] 21.08.19 12:36
Odgovori   +    0
Lepo je brati takšna razmišljanja in čutiti optimizem! Držimo pesti, da vam vse, kar načrtujete, tudi uspe! Takšni članki so vsekakor osvežitev!
pobalin sporočil: 12.909
[#2789747] 21.08.19 12:59
Odgovori   +    5
Kako pa je s spremembo lastništva Livarja; največji lastnik je družba Vimpro, ki je v lasti družb Recor in Consult avstrijskih državljanov?
1. Recor d.o.o. je uradno v 100% lasti Christiana Markusa Rutarja, ki je verjetno bolj slamnat lastnik in prav tako verjetno rodbinsko povezan s koroško pohištveno-trgovsko družinsko firmo Rutar. Sicer ima 50% delež in direktorski stol v firmi SKYTEK Beteiligungs GmbH iz Celovca,
www.firmenabc.at/sky...-gmbh_LCWP
ki očitno trži luftarsko snemanje in diagnostiko,
www.skytek.eu/Impressum.html
kar je nenavadno naključje, ker se tega moža najde tudi v očitno preimenovani/ugasnjeni firmi Flycom Marketing & Sales GmbH na istem naslovu v Celovcu
flycom.eu/
s koreninami v Dobrli vasi, kjer hiša Rutarjevega stoji očeta. Kar je zanimivo, ker je na sončni strani Karavank znana firma Flycom z enako luftarsko dejavnostjo, ampak ta bila najprej v lasti nekega podjetniškega para Bernard, potem dveh ciper-limasolskih brifkostnov, nedavno pa je večino prevzel mojedeželni milijonar in ex-orožarski kralj.
erar.si/prejemnik/10...anovitelji
Zanimivo je tudi, da je bil Flycom lastnik Sintgena, ki od decembra 2017 od Borzena dobi dobrih 200 jurjev na mesec, januarja letos pa je lastništvo Sintgena z lepim denarnim tokom iz javnega korita prešlo na tisti limasolski brifkosten. Nekdo že ve zakaj...
erar.si/prejemnik/78...ransakcije

2. Družba Consult je v resnici REE Consult d.o.o., ki je uradno v 100% lasti osebe, ki nastopa kot Vojko Rovere in je domnevno slovenski državljan iz Lucije, čeprav je v uradnih evidencah o firmi RPFS poslovno in finančno svetovanje, d.o.o....

(BTW, ta firma je novembra 2017 dobila skoraj 17 jurjev od Pionirskega doma, ki ga vodi Vika Potočnik. Za poslovno in finančno svetovanje? Tega Erar ne razkriva: erar.si/prejemnik/64...ransakcije )

...kot njen 100% lastnik naveden z naslovom v ugledni stari meščanski stavbi v latvijski Rigi. Mogoče je Rovere dvojni državljan, trojni agent ali eden od "ljudi sa četiri prsta".

Avstrijskega Slovenca iz Latvije Rovereja so v zvezi z netransparentnim lastništvom Livarja že serijsko obdelovali v Dnevniku in na Siolu.
Potem ko sta zaradi zapadlih terjatev banki Hypo in Unicredit pridobili glavno besedo v Livarju, je lastništvo družbe uradno prešlo v last neznanega celjskega podjetja, ki ga obvladuje podjetnik albanskega rodu.
www.dnevnik.si/1042573325
Skoraj propadel, danes privlačna prevzemna tarča
Pred grozečim stečajem se je Livar rešil in v nekaj letih stabiliziral poslovanje. Zaradi nepredvidenih milijonskih stroškov za okoljske naložbe odplačevanje posojil zaostaja za načrti, vendar naj bi banke družbi reprogramirale posojila.
www.dnevnik.si/10428...emna-tarca
Po spodletelem menedžersko-delavskem prevzemu avstrijski lastnik v prodajo Livarja
Potem ko je v prvi polovici leta spodletel menedžersko-delavski prevzem Livarja, naj bi tričetrtinski lastnik iz Avstrije v začetku prihodnjega leta začel prodajni postopek ene največjih slovenskih livarn. Za nakup terjatev do Livarja se zanima nekdanji finančni minister Uroš Čufer.
www.dnevnik.si/10428...jo-livarja
Rovere danes živi v Latviji In kako je Rovere sodeloval z Nubo oziroma Targo Telekomom? "Bil sem svetovalec na tem projektu, ko so ga zagnali. Kmalu potem smo se razšli in nisem bil več zraven," je v telefonskem pogovoru pojasnil Rovere, ki trenutno živi v latvijski prestolnici Riga in je latvijski davčni rezident, sicer pa je doma iz Celja.
siol.net/novice/slov...deo-105717
Namesto Kaligara vodenje Livarja prevzel Vojko Rovere
Slabši poslovni rezultati od načrtovanih so botrovali menjavi na čelu Livarja. Namesto Jožeta Kaligara je vodenje družbe prevzel Vojko Rovere, v javnosti znan kot nekdanji direktor Telemacha.
www.dnevnik.si/1042862144
Ker je 75-odstotni lastnik Livarja na skupščini potrdil precej okrnjeno vsebino posebne revizije, manjši delničar Robert Žnidar napoveduje, da jo bo z vsemi točkami, ki jih je predlagal, zahteval prek sodišča. Za refinanciranje posojila naj bi banke zahtevale razkritje dejanskega lastništva, kar pa se ni zgodilo.
www.dnevnik.si/1042874560
Zato sem zdaj skoraj prepričan, da je tale intervju z direktorjem firme s skrivaškimi lastniki teledirigiran, posebej stimuliran in morda celo plačan. Pa ni vse v denarju...
MarijanMacek sporočil: 2.252
[#2789885] 22.08.19 08:13
Odgovori   +    0

...Kmetijska dejavnost je precej visoko, in sicer prek ene tretjine, vendar je to precej široka panoga...
Kmetijska dejavnost je res porecej široka panoga, od poljedelstva, živinorje do sadjarstva in vinogradništva, pa še kaj... Pa ne da sedaj 1/3 dejavnosti predstavlja ulivajo železnih buč?

Sicer je pa pobalin v forum.finance.si/?m=...747&single lepo okarakteriziral tale teledirigiran članek
spiderman sporočil: 1.394
[#2790098] 23.08.19 07:53 · odgovor na: pobalin (#2789747)
Odgovori   +    1
Ufff...
...se nisem zavedal, da so z Livarjam zadaj take "miškulance" :-/.
.
Naj dobro zvozijo.
pobalin sporočil: 12.909
[#2793061] 09.09.19 15:00 · odgovor na: pobalin (#2789747)
Odgovori   +    1
Malo kasno ali glasno stiže Siolov elitni odred na Livarjevo polje.
Toda ravno zaradi lastniških skrivalnic je usoda Livarja, ki na leto ustvari več kot 50 milijonov evrov prihodkov od prodaje, v Ivančni Gorici in Črnomlju pa zaposluje več kot 700 ljudi, pod velikim vprašajem.
Medtem ko ima družba polno knjigo naročil, ima velike težave zaradi visokih obresti, ki jih mora plačevati na bančna posojila. Z bankami se že od leta 2015 poskušajo dogovoriti za refinanciranje, s katerim bi zmanjšali breme finančnih obveznosti in Livarju omogočili večje investicije, a neuspešno.
Banke so bile po naših informacijah pripravljene podaljšati posojila pod ugodnejšimi pogoji in zagotoviti sredstva za razvoj, a so od Michaela Knausa zahtevale, naj se pred tem razkrijejo resnični lastniki Livarja. Toda ti tega niso bili pripravljeni narediti.
...
Toda v začetku lanskega leta je dogovor o prodaji propadel. Rovere in drugi vlagatelji, ki so se skrivali za Rutarjem in Knausom, naj bi tik pred sklenitvijo posla ugotovili, da so napačno ocenili, koliko bi zaslužili s prodajo Livarja, in so zadevo zaustavili.
Po tistem so se v Livarju začele zadeve podirati. V začetku letošnjega leta se je upravni odbor pod vodstvom Vojka Rovereja odločil za zamenjavo Jožeta Kaligara in namesto njega za glavnega izvršnega direktorja imenoval Roka Rozmana iz Unicredita. Sledil je eksodus vodilnih zaposlenih v Livarju. Po naših informacijah je zaradi propadlega menedžersko-delavskega prevzema in zamenjave Kaligara odšlo okoli deset njegovih najožjih sodelavcev.
Livar ima zdaj težavo. Kot je v nedavnem intervjuju povedal novi prvi mož družbe, lastniki niso pripravljeni zagotoviti dodatnega denarja, zaradi česar imajo omejene možnosti nadaljnjega razvoja. Največji izziv zanje pa pomeni dogovor z bankami, ki bi se moral skleniti v manj kot letu dni. Ali bo med financerji še naprej Unicredit, bo jasno v kratkem.
siol.net/posel-danes...itu-506179
In danes popravek:
V zvezi s člankom "Razkrivamo: zakaj so padale glave v slovenskem Unicreditu", ki je bil na Siol.net objavljen dne 3. septembra 2019, smo od Stefana Vavtija prejeli prikaz nasprotnih dejstev. Prikaz objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.
siol.net/posel-danes...itu-506668
Vsak pomembnejši članek ima očitno svojega botra ali botro in svoje odzadje.

Za konec pa v razmislek eden prvih odstavkov prvega članka:
Zato so vodilni v bankah Unicredit in Hypo (danes Addiko) sklenili, da dotedanje lastnike Livarja, ki naj bi bili krivi za klavrno stanje, razlastijo in se lotijo poslovnega prestrukturiranja družbe. Toda namesto da bi sami prevzeli lastništvo, so ubrali drugačno pot.
Le zakaj niso upniki, med njimi Hypo oz. Heta enako postopali pri treh Electah, namreč da nesposobne lastnike in poslovodstvo odstranijo in zagotovijo preživetje firm in boljše poplačilo dolgov? Prav res, zakaj...

Strani: 1