Strani: 1

rx170 sporočil: 4.257
[#2789275] 18.08.19 11:46
Odgovori   +    0
Te lestvice so itak vse tako ali drugače #rigged.

Kljub temu pa svetle prihodnosti predvsem za Univerzo v Mariboru ne vidim. Trenutno vodstvo sestavljeno iz ekstremne levičarke, ki vodi oddelek za izobraževanje in trenutni rektor, ki je ideološki naslednik zaresovega Rebolja iz mandata 2011-2015 (njegov prorektor za finance in takrat je bila na finančnem področju katastrofa), vodita totalno nerazvojno politiko. Univerza ima sklad za ukinjanje študijskih programov (kar je svojevrsten škandal). TRenuitno vodstvo kandidra za naslov najslabšega vodstva UM v zgodovini (pa je konkurenca na tem področju kar huda).

EDino oddelka za raziskovanje in sodelovanje z gospodarstvom trenutno kažeta neke znake življenja. Žalostno.
FIN-311684 sporočil: 19.531
[#2789277] 18.08.19 12:13
Odgovori   +    5
Žižek je več govoril in manj pisal, posledično je Ljubljanska univerza padla za 100 mest.
UriahHeep sporočil: 674
[#2789301] 18.08.19 16:07 · odgovor na: FIN-311684 (#2789277)
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: UriahHeep 18.08.2019 16:11
"Žižek je več govoril in manj pisal, posledično je Ljubljanska univerza padla za 100 mest."

:)
Slovenski mediji so znani po izrazito močnih podporah raznih dogodkov, kjer Kučan sam ali njegovi slaboumneži javno nastopajo. Tako je v času pričetka sojenja Miloševiću Kučan moral iti na neko pričanje v Hagg, po vrnitvi pa so ga mediji pompozno razglasili za nekakšnega zmagovalca. Verjetno zato, ker se je sploh vrni v Slovenijo in ga v Haggu niso zaprli zraven Miloševića v isto celico.

Drug tak primer se je zgodil nedavno po srečanju Peterson Žižek, kjer je Žižek seveda gladko pogrnil. Naši mediji pa so ga naredili za prepričjivega zmagovalca in se oprli zgolj na zadnjih pet minut, ko je Žižek v svojem znanem špricajoče-gobezdajočem slogu spustil nekaj svojih obrabljenih tirad. Tudi tokrat so bili Žižku določili prostor izvajanja drugače kot sogovorniku, da slednjemu ne bi bilo treba biti tam v dežnem plašču. Ob tem sem se bil spomnil Žižkovega intervjuja v Londonu, ko je moderator sedel v enem vogalu studia, Žižek pa v nasprotnem. Samo steklo je še manjkalo vmes.

Seveda je poslušati predavanja Petersona nekaj povsem drugega, kot poslušati Žižkove bedarije in normalnim ljudem nerazumljive besedne konstrukte. Noam Chomsky je tako o Žižku rekel, da je njegova filozofija taka, da ko z nje slečeš nerazumljivo gobezdanje, lahko vsebino pod njim v petih minutah razložiš dvanajast let staremu otroku. Izjava Chomskega za televizijo je bila na internetu in si jo je lahko vsakdo ogledal, dokler Kučan po diplomatski poti ni interveniral in so jo izbrisali. Vendar se natančna vsebina te izajve Chomskega o Žižkovi filozofiji da prebrati na sajtu Open Culture. Izjava Chomskega:

"There's no 'theory' in any of this stuff," Chomsky says to an interviewer who had asked him about the three continental thinkers, "not in the sense of theory that anyone is familiar with in the sciences or any other serious field. Try to find in all of the work you mentioned some principles from which you can deduce conclusions, empirically testable propositions where it all goes beyond the level of something you can explain in five minutes to a twelve-year-old. See if you can find that when the fancy words are decoded. I can't. So I'm not interested in that kind of posturing. Žižek is an extreme example of it."

Levica koristi Žižkovo bombastično trobezljanje za prikrivanje slaboumnosti svojih pripadnikov in negovanje korupcije. Žižek v bistvu predstavlja vrh korupcije v Sloveniji, saj Kučanova banda s pomočjo njegovih bedarij ideološko utemeljuje svojo oblast. Žižkova ideologija je namreč enako meglena, kot je bila samoupravna in prirejena kmetavzerski pameti slovenskega univerzitetnega profesorja.

Kar pa se slovenskih univerz tiče je seveda slika jasna:

- Opica predava,
- Opica posluša,
- Opica diplomira in
- Opica jebe delavca v glavo in ga spredaj in zadaj krade.

To je vse znanje, ki se ga dobi na katerikoli slovenski družboslovni fakulteti. Poglejmo po drugi strani pa, kakšne plače ima ta Kučanovka oslovska banda.

Tako, da visoko šolstvo, zdravstvo in državne banke so (bile) temelj Kučanovega apartheida. Nikjer nobene stroke. Samo šarlatnastvo. Same kučanovske opice. In kolikor te oslovske bande ni dovolj v državnih univerzah, mora delavec v Sloveniji plačevati še idiote, ki predavajo po privatnih vaških univerzah.

Uriah Heep.
FIN-311684 sporočil: 19.531
[#2789316] 18.08.19 17:40 · odgovor na: UriahHeep (#2789301)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: FIN-311684 18.08.2019 18:00
[UriahHeep]
"Žižek je več govoril in manj pisal, posledično je Ljubljanska univerza padla za 100 mest."

Seveda je poslušati predavanja Petersona nekaj povsem drugega, kot poslušati Žižkove bedarije in normalnim ljudem nerazumljive besedne konstrukte. Noam Chomsky je tako o Žižku rekel, da je njegova filozofija taka, da ko z nje slečeš nerazumljivo gobezdanje...
Chomsky, Peterson in Žižek so velikani, razlagajo svet iz svojega zornega kota, mi pa imamo srečo, da od vsakega od njih vzamemo najboljše brez iskanja zmagovalca, po domače stopimo na njihova ramena. Imam rad filozofijo, rad imam slovenske filozofe z lastno glavo, ki povejo kaj mislijo. Žižek je filozof, Dolar je filozof, Žalec je filozof, Tothova je filozofinja, Uršič, Saleclova, Zupančičeva, tudi Voroš dobro kaže, moj mladi someščan Milič s "hudo" doktorsko disertacijo tudi... Gorazd Kocijančič je filozof, ki je mogoče edini v Sloveniji zgradil svoj filozofski sistem...

Kaj me moti v slovenski filozofiji? Bi ponovil. Na splošno slovenski filozofi razen kakšnih deset, ki javno filozofirajo, mislijo in osmišljajo našo stvarnost, po domače nam pomagajo bolje razumeti sedanjost, so neživi misleci, posebej mladi, ki so del evropske filozofije, ki jo obvladuje nekaj filozofskih zvezd, drugi pa so tukaj le za razlago in malikovanje njihovih misli.

Končajo filozofski študij, doktorirajo na tem ali onem filozofu in če jih danes vprašaš npr. je moralno boljši Mesec ali Šarec, začnejo govoriti kaj bi o tem rekel filozof na katerem so doktorirali...bi jih najraje za ušesa potegnil, če pa malo povrtaš v njih, kaj mislijo oni, vidiš, da mislijo malo ali ne mislijo nič.

Zdi se kot, da jim je nekdo na študiju ubil voljo do samostojnega filozofskega razmišljanja. Kot sem dejal, nisem akademski filozof, filozofija mi je le konjiček.

Sicer, za večino slovenskih filozofov tako in tako velja ameriška šala o prvem vprašanju, ki ga novopečeni doktor filozofije zastavi na svojem prvem delovnem mestu. Kaj vpraša? Ali boste hrenovko z majonezo ali kečapom?
PyotrNovak sporočil: 2.658
[#2789381] 19.08.19 12:32 · odgovor na: UriahHeep (#2789301)
Odgovori   +    1
Na YuT je zanimivo gledat Petersona ko z nebeskim mirom Bude razmontira na prafaktorje razne levicarje in feministke. Na koncu vidis vso praznino levicarstva, ki dejansko NIMA NOBENIH argumentov razen db.

Strani: 1