Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kobilarna Lipica išče novo vodstvo

Strani: 1

murje sporočil: 3.724
[#2781905] 02.07.19 11:52
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 02.07.2019 12:05
BOŠTJAN BIZJAK & Co.

"Zato bodo namenili več naporov sanaciji Lipice Turizma, saj bi z dobrim poslovanjem lahko ta družba prinesla dodatna finančna sredstva za prepotrebna vlaganja v prihodnje."
Boštjan Bizjak, v.d.direktorja Kobilarne Lipica
18. oktober 2013
www.finance.si/83497...ce-Turizem


MINISTER DEJAN ŽIDAN & Co.

Minister Židan s predstavniki sindikata o Kobilarni Lipica

Minister za kmetijstvo in okolje mag. Dejan Židan se je sestal s člani sindikata GIT Lipica Turizem in Kobilarne Lipica, kjer so se pogovarjali o problematiki vsebine sprememb in dopolnitev Zakona o Lipici.

Na sestanku, ki je bil sklican na pobudo delavcev, članov sindikata GIT Lipica Turizem, d. o. o., in Kobilarne Lipica z ministrom Židanom, so predstavniki ZSSS in sindikata delavcev GIT Slovenije opozorili na problematiko vsebine sprememb in dopolnitev Zakona o Lipici, ki se nanašajo na status in položaj zaposlenih v javnem zavodu Kobilarna Lipica in Lipica Turizem, d. o. o. Posebej so izpostavili problematiko v povezavi z bodočim izvajanjem turistične ponudbe v Lipici. Minister Židan je poudaril nujnost ohranjanja celovitosti zavarovanega območja, osnovne in turistične dejavnosti v Lipici. Dogovorjeno je bilo, da Ministrstvo za kmetijstvo in okolje nemudoma pristopi k pripravi razpisa za oddajo turistično - gostinske infrastrukture v najem in pridobitev najemnika, ki bi bil lahko v prvi fazi kratkoročen, nato pa strateški najemnik. Pri tem naj se pri oddaji turistično - gostinske infrastrukture v največji možni meri upošteva socialna varnost zaposlenih v Lipici Turizem, d. o. o. ter, da se naredi maksimalen napor v smeri ohranjanja turistične dejavnosti na območju Kobilarne Lipica. Minister je še povedal, da takojšnji stečaj ni v interesu nikogar in da je zelo pomembno najti dolgoročno rešitev za gostinsko hotelske objekte. Za pripravo razpisa za oddajo nepremičnin v Lipici v najem bo Vlada RS imenovala delovno skupino, v katero bo na predlog ministra Židana vključen tudi predstavnik sindikata GIT Lipica Turizem, d. o. o.
6. marec 2014
www.mkgp.gov.si/nc/s...vica/7198/

RECIKLAŽA: MAJA URAN MARAVIĆ

»Država v turizmu ne vidi priložnosti in ne ve, kaj bi s turizmom počela. Lipica je zelo nazoren primer tega.«
Vir: Finance, 17. marca 2015
Država bi sicer turizem imela kot strateško panogo, a kot pravi Maja Uran Maravić s portoroške fakultete Turistica, ne ve prav dobro, kaj bi z njim, čeprav ima svoje deleže v kar nekaj turističnih podjetjih. Ta pa žal ne blestijo.

MISEL DNEVA

Žalostno je, da država kot lastnica nima jasne slike glede koncepta Lipice. Obe dejavnosti - konjeništvo in turizem - bi morali živeti v simbiozi. Jasno je, da so identiteta Lipice konji, a brez turizma ne gre.
Darko Ravnikar, direktor Lipice Turizma
Četrtek, 29.oktober 2015
www.primorske.si/
www.finance.si/88616...a-lastnika

Strani: 1