Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek S&P zvišal bonitetno oceno Slovenije

Strani: 1

notomi sporočil: 699
[#2779964] 18.06.19 13:51
Odgovori   +    2
Saj smo kar dobri...le državne uprave je polovico preveč in je izredno slabo organizirana. Preveč je nevladnih organizacij. Sindikati imajo prevelik vpliv...sploh v šolstvu in zdravstvu. Tu bo treba končati izsiljevanja po privatizaciji na račun državljanov! Vse je prenormirano s predpisi in zakonov je preveč. V občini Trebmje bodo celo legalizirali vse črne gradnje in tako za nazaj povsem razvrednotili poštenje in posmeh ravnanju občanov ki so se držali zakonov in predpisov...
UriahHeep sporočil: 684
[#2780017] 18.06.19 15:53 · odgovor na: notomi (#2779964)
Odgovori   +    1
Drugače povedano, ta država je popolnoma kučanovsko zjebana. Ta prekmurski lopovski bebec je v Sloveniji v zadnjih 30. letih naredil za več kot 200 milijarde evrov škode. Večinoma z načrtnim oviranjem najbolj sposobnih ljudi in novačenjem novih in novih idiotov v svojo okolico.

Slovenija je dejansko sredi ekonomske katastrofe. Vsa rast je samo privid oziroma labodji spev. Že naslednje leto bomo imeli občutno zmanjšanje BDP. Najmanj za 10%. Kriza, ki prihaja, bo veliko hujša od tiste izpred 12 let, predvsem pa ne bo ponujala instant rešitev v obliki novih tujih kreditov. Krivda zanjo bo, tako kot za prejšnjo, izključno kučanovska.

Denar, ki smo ga iz tujine dobili je zafrčkan, tehnološka osnova kvalitetnega poslovanja pa je povsem druga in mi nismo zraven. Sedaj prihaja obdobje popolnega spodmaknjenja osnove tega, od česar Slovenija živi, torej na pol ročne produkcije polizdelkov za izvoz. Vsa pretirana, po svojem bistvu korupcijska, poraba družbene nadstavbe temelji na tem. Če se v Sloveniji proizvodnih delavcev ne bi dvotretjinsko kradlo in bi dobivali take plače kot v Nemčiji in na Češkem, celotna nadstavba ne bi imela od česa živeti. Sedaj, ob intenzivni penetraciji digitalizacije s strani razvitih držav, pa bo pa še to delo propadlo in zaslužek Slovenije bo bolj ali manj 0 (nula).

Mislim, da je Facebook v bistvu napovedal novo krizo v Evropi, ki bo cene tega, kar se kvalitetnega proizvaja v Nemčiji močno zbilo. Prav tako bodo Nemci izdelavo polizdelkov potegnili v Nemčijo. Nedigitalno izdelani izdelki ne bodo imeli nobene vrednosti, zato bo za Nemčijo smisleno samo vzdrževati oblastne bande po evropskih državah, ne pa sodelovanje na osnovi produkcije.

V bistvu Slovenija še nikoli ni bila tako v riti, kot je danes.

Uriah Heep.

Strani: 1