Strani: 1

UriahHeep sporočil: 276
[#2778389] 07.06.19 14:42
Odgovori   +    0
»Na Kitajskem danes skoraj nihče več ne plačuje z gotovino ali kartico, samo še z WeChatom. In oblast ima v to absoluten vpogled. Lahko vidijo vsako tvojo transakcijo, vsak poslan tekst, lahko slišijo vsak tvoj klic. A če se ne ukvarjaš s politiko ali kriminalom, te pustijo povsem pri miru.«

:))
Zlasti zadnji stavek se mi zdi zelo pomemben, in sicer, zato, ker je Slovenija nasledila mentaliteto Franca Jožefa, ki je, kot edini cesar v zgodovini, vsak dan hodil v službo ob sedmih zjutraj in se ukvarjal s pritožbami na Cesarsko pisarno, v glavnem glede kakega kosa vrta ali travnika, ni pa bil sposoben videti, da mu država propada.

Vprašanji, ki se s tem v zvezi danes, po sto in več letih, postavljata, sta, ali Amerika tega, da ima oblast absoluten vpogled, res ne dela in koliko je res boljše, da take podatke dobiva privatnik. Kaj kdo v resnici dobiva, se itak ne ve povsem natančno. Tudi v Ameriki so imeli primer odpiranja zasebnosti lastnika mobija pri Appelu in primer obravnave uporabe presežnih podatkov uporabnikov v primeru Googlovega testiranja mobilnega vozila. V obeh primerih je intervenirala država, novo nastalo stanje pa je za javnost ostalo v megli. Po Kenslovi Čisti teoriji prava je vsaka država pravna in čisto vsaka ima tudi svoje pomožne izpostave Cesarske pisarne, kateih operativna dejavnost se je sedaj z gostilniških pultov razširila na G5. Tako, da končno vprašanje tukaj sta samo tehnologija in zlato.

Uriah Heep.

Strani: 1