Strani: 1

dasdas sporočil: 586
[#2778151] 06.06.19 01:13
Odgovori   +    0
1. Če prav razumem to pomeni, da lahko prijavim katerikoli kup odpadkov. Inšpekcija občinska/državna pa bo z odločbami poskrbela za odstranitev.
2. Čigava je torej parcela in kaj je to dogledni čas?
robi2107 sporočil: 633
[#2778184] 06.06.19 10:55
Odgovori   +    0
Odstranitve odpadkov še niso odredili, ker neposrednega povzročitelja ni bilo mogoče določiti. Postopek teče v sodelovanju s policijo. Odločba za odstranitev odpadkov bo izdana takoj, ko bo znan povzročitelj. Če povzročitelja odpadkov nad Sostrim ne bo mogoče najti oziroma ga ne bodo našli v doglednem času, bo odločba izdana lastniku zemljišča. Če so odpadki nezakonito odloženi na zemljišču v lasti osebe zasebnega prava, odredi odstranitev komunalnih odpadkov občinska, v primeru drugih odpadkov pa državna inšpekcija. Odstranitev odredijo lastniku ali drugemu posestniku zemljišča.
Pa kakšni kreteni pišejo zakone??? Dokler bodo oni to tam raziskovali, bo veter razpihal tisto svinjarijo po celi hosti. Kdo bo potem to pobiral??? Ekologi brez meja? Nihče? Namesto, da bi to čim prej odstranili in potem iskali pizduna, ki je to naredil, temu pa potem zaračunali stroške čiščenja in še ene par 10 jurjev kazni, ali pa 100 zaradi mene, da nihče več na kaj takega ne bi niti pomislil. Oziroma bi stroške čiščenja naprtili lastniku zemljišča, če tiste gnide ne bodo našli. Kdo je lastnik parcele z odvrženo svinjarijo, jim jaz za 100 evrčkov ugotovim v 5 minutah, vendar pa je zelo krivično, če bi te stroške naprtili njemu glede na to, da so smeti odvržene tik ob javni cesti in torej lastnik ne more nič, če drugi tam mečejo smeti. Če bi bil jaz na mestu tega lastnika in bi mi naprtili stroške čiščenja, bi enostavno postavil barikade na cesto tam, kjer ta vstopi na mojo parcelo. Pa naj se oni potem jebejo.

#balvanrjevaljušn.press
robi2107 sporočil: 633
[#2778266] 06.06.19 20:02 · odgovor na: robi2107 (#2778184)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: robi2107 06.06.2019 20:16
Danes sem združil koristno s firbcem in naredil turo z bajkom tam mimo. Sem že prej na Google maps gledal, če je to tam, kjer sem mislil da je (tisti konec zelo dobro poznam, ker sem neštetokrat tam vozil), pa nisem bil prepričan, ker so na beta.finance.si//pic...711fe2.jpg vidni obcestni količki z odsevniki, ki jih na www.google.si/maps/@...312!8i6656 še ni bilo. Kakorkoli, zadeva je škakljiva, ker se točno na tem mestu stikajo parcele treh različnih lastnikov, kakor je razvidno iz prostor3.gov.si/javn...6888293047 Dejanske meje med parcelami iz GURS-ovega ortofota sicer ni možno povsem jasno določiti, ker te navadno nekoliko odstopajo od prikazanega, da se pa ugotoviti, da je del, ki meji na cesto (parceli 1775 640/1 in 1775 641/5) v državni lasti, del (parcela 1775 640/2) v lasti PRO-REM d.o.o. Ljubljana, ki je od 01.12.2016 v likvidaciji in je v 100% lasti NLB (in je verjetno truplo brez premoženja ali z nelikvidnim premoženjem - zadnjih bilanc na netu nisem našel, je pa imela firma ob likvidaciji v lasti neke naložbene nepremičnine, med drugim tudi stavbo Modri kvadrat, kjer je davkarija, pa je od 24.10.2017 nima več, ker jo je prodala), lastnika tretje parcele (1775 641/6) pa sta dva fizikalca. Zadeva je problematična, ker je svinjarija kot kaže razmetana po vseh treh parcelah in bi morali klicati geometre, da ugotovijo točen potek meje in torej na čigavem delu je koliko smeti. Kakor je ta država zblojena, bo epilog verjetno ta, da se bo država glede svoje odgovornosti sprenevedala, od tistega trupla v likvidaciji ne bo imela kaj vzeti, zato bodo na koncu vse skupaj naprtili fizikalcena.

Je pa zelo očitno, da je bila ta svinjarija stisnjena v preši, ki je sosedov Francelj zagotovo nima doma, pa njegov svak tudi ne. Imajo pa take preše komunalci, ki odpadno embalažo zbirajo, ter specializirane družbe za ravnanje z odpadno embalažo, ki naj bi te smeti od prvih prevzemale. Upal bi si staviti, da krivec izvira iz tega miljeja, ker že vrabci na strehi čivkajo, da se prve v tej svinjariji utapljajo (glej npr. www.delo.si/novice/o...rstvo.html ali pa www.dnevnik.si/1042823644 ), ker je druge nočejo prevzemati, slednje pa tudi niso preveč navdušene nad tem, da se ta svinjarija potem valja po njihovih dvoriščih, ker se je tudi same le stežka znebijo glede na to, da je vsem odveč. Tam bi morali kriminalisti iskati. Pa bolje za vse, da hitro najdejo, ker svinjarijo raznaša veter, poleg tega pa PVC folija, ki predstavlja znaten del te svinjarije, na soncu razpada na prafaktorje. Sicer pa, glede na to, da je velik del te površine direktno ali posredno, preko (so)lastništva NLB, v državni lasti, bi morala država to svinjarijo NEMUDOMA počistiti, potem pa naj išče in tuhta, koga bo cepila za stroške čiščenja. Pa še celo tukaj bi nastal problem, ker se država ne bi mogla zmeniti sama s sabo, na čigavem zemljišču je zdaj tista svinjarija in katera inšpekcija naj odredi odvoz - državna ali občinska. Zato je drug najbolj verjeten epilog (poleg tistega, da bodo vse skupaj naprtili fizikalcema in bo potem prišlo do sto let trajajočega pravdanja na upravnem sodišču, ker se bosta onadva temu nasilju države valjda uprla), da se bo ta svinjarija tam valjala še naslednjih 1000 let kot spomenik nesposobnosti in butalskosti te države, ki ni sposobna sistemsko urediti tega področja. Dokler se ne bo v dolgih stoletjih počasi spremenila v mikroplastiko in bo šla v nič malo po zraku, malo pa v zemljo. In bo problem rešen.

Strani: 1