Strani: 1

igor1976 sporočil: 363
[#2774538] 15.05.19 10:26
Odgovori   +    0
Dobiček imajo, a bejž no,...kako je to mogoče?
notomi sporočil: 672
[#2774696] 16.05.19 06:10
Odgovori   +    0
Zavarovalnica ima itak večino svojih produktov takih, ki vlagateljem na koncu prinesejo negativen donos na kapital.
vickibedi sporočil: 11.082
[#2774774] 16.05.19 13:32 · odgovor na: notomi (#2774696)
Odgovori   +    1
[notomi]
Zavarovalnica ima itak večino svojih produktov takih, ki vlagateljem na koncu prinesejo negativen donos na kapital.
?
Zavarovalnica nudi zavarovalne produkte, ki niso mišljeni, da bi imeli pozitiven donos. Zato imaš finančne produkte...
zoran13 sporočil: 2.130
[#2775165] 19.05.19 15:29
Odgovori   +    0
LASTNINJENJE ZAVAROVALNICE TRIGLAV IN MANIPULACIJE Z MALIMI DELNIČARJI

/13/...v Sloveniji si Zavarovalnica Triglav d.d. ob asistenci države eklatantno privošči manipulacijo s 750.000 malimi delničarji in to kljub že znanim stališčem Evropske komisije o pravicah in varstvu delničarjev, saj bi namesto, da bi nas ščitili tako sedaj pospešeno mečejo iz gospodarskih družb. Tako so že ob manipulaciji ob začetku lastninjenja zavarovalnic iz leta 1990, preskočili vse zaposlene v slovenskih zavarovalnicah, saj tako niso mogli niti pridobljenih certifikatov, tako kot drugi državljani vložiti v svoje matične družbe. Tako so nekateri vodstveni akterji, ki so takrat bili med redkimi priviligiranimi, pridobili lepe šope delnic, do katerih pa navadni smrtniki seveda niso mogli. Dejstvo, da smo mali delničarji zaradi zmaličene in zmanipulirane zakonodaje zakona o prevzemih ter okoriščanje z njegovimi določili, pripeljani do tega, da se država z nami okorišča, namesto, da bi postavila določila s katerimi bi dosegli učinkovito zaščito vseh delničarjev in ne le velikih, ki bodo zaradi teh dejanj še bolj veliki. In ob asistenci tudi veliko, veliko bogatejši.
Objavljeno: 30.08.2007
www.finance.si/index...ow&id=1896 84
www.finance.si/index...ow&id=1897 13
www.finance.si/189687
www.dnevnik.si/26563...ice/265639
www.delo.si/index.ph...1,36,23560 6

Že nekaj let potekajo žolčne razprave o pravici do upravičenja do delnic Triglava d.d. za F.O.potem ko so P.O. te delnice že dobili, so si zopet dovolili manipulacijo z malimi delničarji ali malimi vlagatelji v Zavarovalnico Triglav d.d., saj naj bi tako za njih naložbe v delnice najpogosteje pomenile obliko varčevanja na dolgi rok ter so zato življenjsko zainteresirani za stabilen in trajen razvoj družbe, še posebej če je to zavarovalnica, ki gradi na zaupanju do svojih strank in komitentov. Enostavno, nekdo si jemlje pravico, da nekomu ne prizna premoženjskih pravic, ki mu gredo iz lastninjenja zavarovalnic. Vsaka zavarovalnica mora voditi arhiv svojih komitentov, tako, da odpade vladni argument, da ni moč priti do evidenc, saj mora biti tudi polica primerno shranjena oz.tudi pri nekaterih mikrofilmana. Že tako so enkrat zmanipulirali svoje zaposlene, ko so samo ozkemu sloju ljudi dovolili, da pridejo do delnic in tudi povečajo svoje deleže, sedaj so pa zmanipulirali svoje komitente in to tiste, najbolj zveste in najstarejše zavarovance...bomo videli kaj poreče Bruselj...
Objavljeno: 30.08.2007
213.250.55.11...3005240932< /a>
forum.finance.si/si....//?t=13578
osiguranje.hr/Clanak...aspx?14788
forum.finance.si/?m=2110895

MATJAŽ RAKOVEC predsednik uprave Zavarovalnice Triglav d.d.
“ Smo najboljša finančna ustanova v Sloveniji.”
www.revijakapital.co...anka=8421�

ZAVAROVALNICA TRIGLAV d.d.

ZAVAROVALNICA TRIGAV – protizakonito ravnanje Uprave ter oškodovanje in manipulacija s 13.949 delničarji pred skorajšnjo skupščino - VZMD v postopke pred ATVP, Ministrstvom za gospodarstvo in Ljubljansko borzo

Po objavi informacije Zavarovalnice Triglav, d.d., na Ljubljanski borzi, o Organiziranem zbiranju pooblastil za njihovo skorajšnjo skupščino, v VZMD odločno protestirajo zaradi protizakonitega ravnanja Uprave, kakršnega ne pomnijo v vsej zgodovini slovenskega delničarstva, ob tem pa nedopustne manipulacije in oškodovanja lastnih 13.949 delničarjev. Uprava Zavarovalnice Triglav namreč ni - kakor zahteva Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) - niti objavila Nasprotnega predloga, ki ga je VZMD pravočasno podal takoj po sklicu skupščine; še več: prejetega nasprotnega predloga zavestno in namerno ni vključila v svoje ekskluzivno (seveda na stroške družbe) zbiranje pooblastil!!!

Dan po sklicu skupščine je namreč VZMD na družbo naslovil Nasprotni predlog, s katerim utemeljeno predlaga izplačilo višje dividende (2,80 € bruto na delnico), namesto 2,50 € bruto na delnico, kolikor znaša že vse od leta 2015 (za leto 2014), torej stagnira kar štiri leta – navkljub dejstvu, da je družba občutno povečala tako bilančni, kot tudi čisti dobiček! Zavarovalnica Triglav bi morala omenjeni Nasprotni predlog nemudoma objaviti in ga vključiti v svoje pooblastilo, kar pa se ni zgodilo. Strokovni sodelavci VZMD zato pripravljajo tudi formalen odziv zoper nedopustna ravnanja Uprave in ukrepe za zaščito temeljnih standardov korporativnega upravljanja, v pristojnosti Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP), Ljubljanske borze in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je glede na določila ZGD-1 prekrškovni organ v tovrstnih primerih.

Hkrati se je Uprava samovoljno odločila, da na obrazcu za zbiranje pooblastil - neposredno poslanem vsem 13.949 delničarjem - kot možne pooblaščence ponudi le samo sebe (Predsednika uprave, Andreja Slaparja, člana Uprave Uroša Ivanca in Tadeja Čorolija, ter člana Nadzornega sveta, Petra Celarja) in pri tem Nasprotnega predloga niti ne omeni. Seveda združenjem malih delničarjev, za razliko od minulih let, ne omogoča sodelovanja pri zbiranju pooblastil, pri čemer velja izpostaviti, da so prav pooblaščenci združenj malih delničarjev v preteklosti praviloma prejeli največ pooblastil delničarjev.

Preko takšnega skupščinskega pooblastila in pisma Uprave - na stroške družbe in torej vseh delničarjev(!) - delničarji niso ustrezno in korektno informirani, niti ne morejo izraziti svoje legitimne volje po višji dividendi. Vsi predlagani pooblaščenci namreč po avtomatizmu podpirajo predlog Uprave, nasprotnega predloga VZMD - s podporo kateremu, bi lahko delničarji zaobšli determiniran in vsiljen predlog pooblaščencev oz. Uprave za glasovanje na skupščini - pa v pooblastilu sploh ni in se tako zanj ni možno opredeliti!

V VZMD za zdaj še tehtajo morebitne možnosti, s katerimi bi delničarjem omogočili ustrezno seznanjenost s skupščinskimi predlogi oz. predlaganimi sklepi, ter možnost, da se do različnih predlogov tudi opredelijo, pri čemer se poraja možnost vzporednega zbiranja pooblastil delničarjev. V nasprotnem primeru delničarjem, ki bi želeli podpreti predlog VZMD ter drugačno delitev dobička ne preostane drugega, kot da se skupščine udeležijo neposredno, pri čemer morajo na družbo pravočasno poslati PRIJAVO. Delničarji lahko za tem, s splošnim POOBLASTILOM za zastopanje na skupščini, pooblastijo tudi VZMD, vendar pa lahko Združenje na tak način zastopa le 50 delničarjev, kar je občutno premalo, glede na prejeta pooblastila v preteklih letih.

Za vse dodatne informacije in pojasnila se lahko delničarji obrnejo na Informacijsko pisarno VZMD, vsak delavnik med 9.00 in 17.00, prek telefonskih številk 01 25 11 420 ali 031 770 771 in e-pošte delnice@vzmd.si.
www.vzmd.si/novice/z...nsko-borzo

Strani: 1