Strani: 1

borj sporočil: 51
[#2771926] 25.04.19 16:30
Odgovori   +    4
Zdaj gre zares. EK ne ostane drugega kot, da v oba nemška bančna mastodonta pošlje svojega specijalca za reševaje bank v težavah. Nabor arzenala orožij in izkušen, s katerimi je opremljen, je neizmeren. ECB je verjetno že na licu mesta.

Od izrednih stres testov s po želji prikrojenimi podatki ( statična ali dinamična metoda), do neverjetno »preciznih» metod »top down« in »bottle up«, ki dajeta rezultate z izjemno preciznostjo in natančnostjo.

Opomba:V Slo je preizkus pravilnosti dobljenega rezultata po tej metodi pokazal »le« 50% drugačen - višji- rezultat od prvotno izračunanega. A ne bodimo malenkostni, saj nismo pri pisanju matematične naloge v srednji šoli.

Pa še drobne »strokovne« samoobrambne metode, kot izostanek MRS, revizorjev, omejitev ocenjevanja vrednosti bank na 26% bilančne vsote, najem razigranih in hormonov polnih študentov, ki svetujejo in skupaj z Vodjo mukotrpno usklajujejo nove metode in metodologije, ki sicer niso nikjer uzakonjene, a se jih da zaradi inventivnosti in pohitritve uporabiti namesto MRS.

No, precej tega je izkustveno zajetega v direktivi BRRD, ki velja od januarja 2016. EK pa tako ve, kaj mora storiti z nemško bančno gnilobo po prejemu tajnih in zaupnih podatkov s terena.

Morda manjka le še malenkost; na Svetu EU bo moral naš minister Bertoncelj zahtevati, da se za nemški banki uporabijo isti vatli, kot so se za slovenske leta 2013. To je treba odločno zahtevati!

Pa še majcena razlika; vsi omenjani postopki so zdaj -za razliko od leta 2013- del pravnega reda EU.
crt sporočil: 20.843
[#2772429] 30.04.19 08:09
Odgovori   +    0
trump, njegova druzina in podjetja tozijo deutsche bank, da bi preprecili izrocitev dokumentov, ki jih od nje zahteva drzavni tozilec ny.

www.axios.com/trump-...4eb8a.html

Strani: 1