Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.404
[#2770580] 18.04.19 11:08
Odgovori   +    2
Plenjenje državnega premoženja in javnih sredstev je močno zasidrano v slovenski politiki, saj osvojitev oblasti z obvladovanjem parlamenta, daje Šarcu po bondovsko "dovoljenje za umor" ali po domače dovoljenje za plenjenje državnega premoženja in javnih sredstev, rezultat česa jbo med drugim še višji javni dolg. Kaj dela Šarec? Z zamenjavami državnih direktorjev uporablja politično moč za dosego bogastva računajoč, da bo kasneje to bogastvo uporabil za dosego še večje politične moči, ki naj bi mu omogočila zmago na naslednjih volitvah s še več politične moči za dosego še več bogastva...Šarec je takoj na začetku mandata začel plesti novo »Old Boys« mrežo njemu lojalnih in privrženih posameznikov, saj ne želi ponoviti Cerarjeve napake, ki mreže ni ustvaril in je danes politični mrtvak.
FIN-505995 sporočil: 145
[#2770930] 19.04.19 22:50
Odgovori   +    2
Pohlep je prišel v sveto pismo kot greh zaradi trgovcev, ki so želeli hitro obogateti. Buy low and sell high. Glede na takrat kratko življenjsko dobo ljudi, je to razumljivo. Ta zapis biblije so danes prevzeli levičarji, ki pohlep enačijo z dobičkom. Življenjska doba je danes nedvomno štiri do petkrat daljša (upoštevam produktivna leta), tudi družbe so ustanovljene za nedoločen čas, morda trajno. Zato je pohlep in kratkoročni dobiček kontra-produktiven, morda celo smrtni sovražnik obstoja družbe. Verjetno bom o tem kaj več napisal nekega lepega dne, za danes pa povzetek eseja v treh alinejah.
- Večina podjetnikov danes ustanovi podjetje z namenom, da bodo zadovoljevali neko potrebo kupcev. Seveda pri tem ne bodo delovali kot samaritan in delovali z izgubo, saj bi kmalu prišli v fazo bankrota. Morajo imeti dobiček, da bi lahko TRAJNO obstajali, večino dobička bodo itak morali re-investirati, da bodo na trgu ostal konkurenčni. Seveda obstajajo tudi posamezniki, ki želijo na hitro zaslužiti, vendar je njihova doba temu primerno kratka. Zato jih nisem imenoval podjetniki.
- Obstajajo politiki, ki želijo to nalogo opravljati večno časa(vsaj 30-40 let), in obravnavajo svojo pozicijo kot službo, obstajajo pa politiki, ki si želijo oblasti. Ker so lahko na oblasti le en mandat (morda dva) je jasno, da bo njihovo obnašanje podobno trgovcem izpred dva, tri tisoč let nazaj.
- Bolj ko levica govori o (izmišljenem) pohlepu podjetnikov in skuša z zakoni spremeniti okolje podjetništva, bolj se podjetniki počuti pravno ogrožene. Ugotavljajo, da nimajo več štiri ali pet dekad časa za dosego svojega cilja in vizije, pač pa morajo to storiti mnogo prej. Paradoksalno izmišljeno stališče levice postaja realnost.
FIN-454644 sporočil: 7.396
[#2771662] 24.04.19 14:29
Odgovori   +    0
Politika ve, da je denar/gospodarstvo moc in oblast. Kaj naredijo revolucionarji? Revolucijo. Kaj je revolucija? Sprememba lastnistva in s tem prevzem oblasti. Poti do lastnistva so pa razlicne v razlicnih casih. Vcasih moras tudi sam sebi prodati ali pa kupiti od samega sebe.

Strani: 1