Strani: 1

153 sporočil: 7.371
[#2769049] 10.04.19 19:18
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: 153 10.04.2019 19:19
Kdaj se bodo oblastneži spametovali, da je sila enostavno
ljudi izbrisati, jih razlastiti, premoženjsko ali sicer ubiti, in
kako mukotrpno je storjene, celo še sveže, krivice nekako
popravljati, čas za sankcioniranje pravih krivcev pa zapravljati ?

Sodražan
borj sporočil: 54
[#2769072] 10.04.19 22:09
Odgovori   +    2
Ob prebiranju obeh predlogov (vladnega in DS) zakona o pravnem varstvu izbrisanih v bankah vidimo, kako amatersko, neodgovorno in škodljivo Ministrstvo za finance - s še vedno tam zaposlenimi - imamo. Z vladno potrditvijo njihovega predloga zakona odgovornost nase prevzema premier Marjan Šarec.

1.Še pred vložitvijo zakona v DZ je vlada prejela sporočilo, da:
- guverner BS in ECB - sporočata, da BS morebitnih odškodnin ne bo plačala.
- ATVP nima kadra, znanja, sredstev in časa, da bi lahko vzpostavil aktivnosti kakršne predvideva zanj vlada s predlaganim zakonom.
- je mariborsko sodišče zelo verjetno v enaki zagati kot ATVP.

Vlada RS si veliko močnejše BS oz ECB in EK ne upa tožiti. Ima namreč hud problem. Leta 2013 je v sostorilstvu sama oropala male delničarje in obvezničarje slovenskih bank, nato pa še sama sebe oz Republiko Slovenijo. V predlaganem zakonu zato, kot ščit pred seboj, potiska oškodovane in prizadete državljane, ki naj vsak zase v pravni bitki z ECB (BS) dokazujejo zmotnost uporabe »strokovnih« metod le-te pri virtualnem stečaju slovenskih bank leta 2013.

Podlo, ampak še prej vlada Marjana Šarca oškodovance v predlogu zakona zveže in jim s tem zmanjša možnosti za uspeh v maratonski sodni bitki. "Pozabi", da AQR metoda v RS leta 2013 ni bila uzakonjena. Takratna zakonodaja je ob stečaju bank zahtevala v stečajnem postopku uporabo Mednarodnih (Slovenskih) računovodskih standardov in to za celotno stečajno maso potrjeno s strani revizorjev. S predlaganim zakonom bi vlada uzakonila metodo AQR retroaktivno-za nazaj- in sicer za leto 2013.

Vladi in MF je očitno vseeno, kako ravna z davkoplačevalskimi sredstvi. Predlaga razdrobljene maratonske procese, ki se bodo vlekli v nedogled in v katerih bo nastopal vsak posamezen oškodovanec s svojim štabom odvetnikov in finančnih izvedencev proti BS oz ECB. Večini oškodovancev ravno s predlogom tega zakona vlada po 6 letih izčrpavanja (fizičnega in finančnega) dokončno odvzema ustavno pravico do pritožbe in vero v pravno državo RS in EU.

In kakšne bodo razsodbe po vladnem predlogu zakona?

V isti zadevi izbrisa delnic ali obveznic istih bank bodo premožni oškodovanci z ekipo prvovrstnih pravnikov in finančnih strokovnjakov pravdo pod določenim sodnikom morda dobili, drugi pod drugim sodnikom izgubili. Kaj bo to pomenilo za pravno državo verjetno vedo na MF in Vladi Marjana Šarca.

2. Državni svet predlaga uporabo Kolumbovega jajca. Država Slovenija naj toži BS zaradi izbrisov. Dokazil ima zadosti iz kazenskih preiskav in ovadb NPU in skorajšnjem revizijskem poročilu Računskega sodišča, ki se ga BS boji, kot hudič križa. No, v morebitni mediaciji bosta obe stranki lahko našli skupni jezik, kolikšen delež bo katera poravnala oškodovancem. V predlogu tožbe RS in BS pogrešam sodelovanje tretje stranke, ki predstavlja združene izbrisane male delničarje in obvezničarje posameznih bank.

Enostavno in preprosto, brez nadaljnjega trpinčenja izbrisanih državljanov v sanaciji bank leta 2013, pa blagodejno za pravo in pravno varnost državljanov v RS.

Strani: 1