Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek SEC v tožbo proti Volkswagnu

Strani: 1

pobalin sporočil: 12.052
[#2763957] 15.03.19 12:05
Odgovori   +    0
SEC je zmotilo to, da Volkswagen delničarjev ni obveščal o tem kako dizelska vozila kršijo emisijske standarde.
Afera je izbruhnila 18. septembra 2015.
Dolga je roka ameriške pravice... pa tudi njena lajtenga. Stavim, da imajo v Trumplandiji vsaj še eno agencijo, komisijo ali direkcijo, ki se lahko čez nekaj let spomni z gorjačo udariti po VW... ali po kom drugem.
pobalin sporočil: 12.052
[#2764025] 15.03.19 14:36
Odgovori   +    0
Ponovimo tole še enkrat, po en rejv na isto temo vsake tri ure pred jedjo z žličko ricinusovega olja.
Ameriški regulator kapitalskega trga SEC toži Volkswagen in bivšega šefa
Tri leta in pol po izbruhu škandala dieselgate pri nemškem proizvajalcu vozil Volkswagen je ameriški regulator trga vrednostnih papirjev vložil tožbo proti podjetju kot tudi njegovemu nekdanjemu šefu Martinu Winterkornu. Volkswagnove hčerinske družbe naj bi pri izdaji obveznic kršile predpise o varstvu podatkov.
Komisija za borzo in vrednostne papirje (SEC), neodvisna agencija ameriške vlade, toži Volkswagen, dve njegovi hčerinski družbi in Winterkorna, da so zavajali vlagatelje, s tem ko so objavili vrsto zavajajočih trditev o vplivu svojih čistih dizelskih avtomobilov na okolje.
Po podatkih komisije je Volkswagen med aprilom 2014 in majem 2015 na ameriškem trgu izdal za več kot 13 milijard dolarjev obveznic in vrednostnih papirjev, zavarovanih s premoženjem, pa čeprav so vodilni v podjetju vedeli, da pol milijona vozil v ZDA "presega zakonsko določene meje izpustov". (STA)
live.finance.si/8945...vsega-sefa

Strani: 1