Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 17.301
[#2761195] 01.03.19 17:15
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-311684 01.03.2019 17:25
Pametni Avstrijci so zgradili 35 elektrarn, ki tako mimogrede izkoriščajo brezplačno energijo vode in veliko elektrike dajo, mi pa zaradi ozkih egoističnih interesov nekaj posameznikov ne moremo izgraditi nobene, seveda Prekmurci nimajo pa nič proti elektrarnam na Savi ali Soči, mogoče tudi na Krki, tudi TEŠ7 z velikim avspuhom bi jim ugajal.
pobalin sporočil: 12.052
[#2761330] 02.03.19 20:06
Odgovori   +    0
Le kdo je ta Božo Dukić, ki tako zlahka opleta s skovanko kvazi znanstveniki? Poglejmo, kako ga je Polona Malovrh, zasavska eko-novinarka Dela predstavila le nekaj mesecev po tem, ko sta šli njegovi firmi Geosonda in Inštitut za obnovljive vire energije v stečaj, njegova Geosonda Pro pa je bila davčni dolžnik.
Ker je bil v življenju akter prenekatere zgodbe, je iztočnic o tem, kdo je Božo Dukič, mnogo. V resnici je Božo Dukič, tajnik Združenja za energetsko neodvisnost Slovenije (Zens), en sam. Trenutno upokojenec, ki je bil pri štiriinšestdesetih prvič na Kumu. Iz rodnega Šentruperta se mu je vedno zdelo, da je hrib čisto blizu, čeprav je menda devet ur hoje daleč.
Pravnik po izobrazbi in živi za trajne vire energije. Nekoč je bil celo v igri, da mu zaupajo upravljanje planinskega doma na Krnskih jezerih. Potem je po naključju obiskal kočo pod Bogatinom in ga je vsa gorska volja minila ... Ko je razpadla Juga, je tudi njemu razpadel posel. Najbrž je bil daleč naokrog edini pravnik s »šuštarsko« firmo in štiridesetimi delavci, ki so izdelovali specialne okraske za obutveno industrijo.
To jih je izstrelilo v vesolje: postali so prvi dobavitelji kombinata Borovo. Posel je cvetel, zanesenjak Dukič pa si je omislil 12-metrsko barko, s katero je želel čez Atlantik. A sta oba ostala – na suhem. Ker je energijo nekam moral preliti in ker je verjel, da bodo on in njemu podobni pri razvoju trajnih virov energije le pravnoformalno organizirani lahko predstavljali dostojnega sogovornika oblasti, je dal pobudo za ustanovitev Zensa.
www.delo.si/sobotna/...s-nic.html

Strani: 1