Strani: 1

Micare sporočil: 989
[#2753230] 16.01.19 18:18
Odgovori   +    0
Rezultat kaže, da so dokaj enotni. Torej ne gre za slučaj, temveč načrtno politično akcijo ali manever. Najmanj gre za kupovanje časa in urejanje zadev, ki bodo dolgotrajno prinesle UK velike ugodnosti in prednosti. Nič jim ne vrjamem. Ali hočeš ali nočeš. Ni, bi pa ne bi. Pogajanja so pokazala koristi in slabe strani. 29. marec in pika. Ne more trajati ločitev do smrti enega zakonca, potem pa drugi še deduje po njem. Irski otok ni problem. Severna Irska v režim EU in carina v luke in letališča ali pa klasična meja. Stvar odločitve in dogovora. Ne padec vlade bo pokazal, da je temu tako.
bc123a sporočil: 46.639
[#2753236] 16.01.19 18:41 · odgovor na: Micare (#2753230)
Odgovori   +    1
[Micare]
Rezultat kaže, da so dokaj enotni. Torej ne gre za slučaj, temveč načrtno politično akcijo ali manever. Najmanj gre za kupovanje časa in urejanje zadev, ki bodo dolgotrajno prinesle UK velike ugodnosti in prednosti. Nič jim ne vrjamem. Ali hočeš ali nočeš. Ni, bi pa ne bi. Pogajanja so pokazala koristi in slabe strani. 29. marec in pika. Ne more trajati ločitev do smrti enega zakonca, potem pa drugi še deduje po njem. Irski otok ni problem. Severna Irska v režim EU
Aha, in zakaj mislis je UK proti? Zato ker imajo DUP v koaliciji in tudi ce bi ga ne imeli, bi se veliko anglezem cist zmesalo ob misli, da je hard border med irskim in angleskim otokom?

Saj ce ne bi bilo severne irske bi itak bilo, good riddance. Angleski parlament je proti backstopu zato, ker VEDO da se okrog irske ne bodo nic mogli zmeniti - EU je bila tam edini garant miru, prej pa desetletja ali stoletja nasilje.
153 sporočil: 7.312
[#2753241] 16.01.19 19:12
Odgovori   +    0
Natančna osebna preračunljivost konzervativcev
bo T.May zaenkrat zagotovila njih 'vodljivost,'
vihravi brexit pa zna v doglednem času iz UK
narediti KA (Kingdom of Anglia), a tudi EU bi
morala dosti več (in drugače) storiti, da končno
uradokratstvo neha v nedogled krepiti ?

Sodražan
Micare sporočil: 989
[#2753368] 17.01.19 11:14 · odgovor na: bc123a (#2753236)
Odgovori   +    0
Sem imel prav, da vlada ne bo padla. Veliko lepih besed in prav zanimivo poslušati. Parlamentarke imajo celo neka ženskega v svojih nastopih. Vse skupaj teater. Računalnik pa naredi bilanco in niso neumni. Zase sploh ne.

Mislim si, da bodo izsilili nekakšne ugodnosti in ostali v EU. Pa niti nimajo realne podlage. Kaj pa države, kot Slovenija, ki doživljajo krajo mladine, specialistov. Velike lastniške spemembe, ki vodijo v nekak neokolonijalizem znotraj EU. Pri nas se ne čuti emigracije, ker prihajajo v Slovenijo tujci po vstopno karto za EU. Ta skromni ostanejo, ker so lepo sprejeti in zadovoljni z življenjem. ... Vsaj dokler so krediti in socialna pomoč za vodovode, ceste, družbene programe ... Kaj pa ko bo treba vrniti posojila, ko ne bo subvencij? UK je privligirana (ima veliko koristi, ker je velika in močna) pa še izsiljuje. 29.03 Goodbay. Če hočejo ostat plačat, nastale stroške. Pa mal prispevka za gospodarski razvoj tistih, kiso predmet izčrpavanja.
bc123a sporočil: 46.639
[#2753379] 17.01.19 11:27 · odgovor na: Micare (#2753368)
Odgovori   +    0
[Micare]
Sem imel prav, da vlada ne bo padla. Veliko lepih besed in prav zanimivo poslušati. Parlamentarke imajo celo neka ženskega v svojih nastopih. Vse skupaj teater. Računalnik pa naredi bilanco in niso neumni. Zase sploh ne.

Mislim si, da bodo izsilili nekakšne ugodnosti in ostali v EU. Pa niti nimajo realne podlage. Kaj pa države, kot Slovenija, ki doživljajo krajo mladine, specialistov.
Saj zato pa ne bodo mogli nicesar izsiliti. Barnier je pri pogajanjih vztrajal na tem, da se ne deli 4 stebrov in zato so sedaj britanci v tako fucked up polozaju. Ampak to ni niti barnierova odlocitev, to je edino mozno soglasje vseh 27 clanic, ki se morajo strinjati s kakrsnimkoli odstopanjem od tega.

Ce se zacne delati odpustke UK pri pogajanjih, bos takoj imel skregano evropo, oziroma, tako shizofreno situacijo, kot je sedaj znotraj UK. Mislim, zakaj bi pa naj Poljaki odstopili od prostega pretoka ljudi, da jim tam eni ksenofobi njihove drzavljane hocejo iz UK ven vrec, oni bodo pa potrdili odpustke??

Ze od zacetka je bilo upanje brexiterjev, da bodo tocno to dosegli, da se bodo EU drzave med sabo sfajtale, kdo vec ponuditi UK. Pa so se (zaenkrat!) usteli in fronta EU je ostala enotna, skregali so se pa oni.

Strani: 1