Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenci še hrčkamo denar v bankah

Strani: 1

sopranos sporočil: 9.480
[#2753255] 16.01.19 20:22
Odgovori   +    3
A ni to odlična novica? Prihranki rastejo, prav tako posojila. Bančni sistem je iz leta v leto trdnejši, manj je slabih posojil. Pokritost krediti z depoziti je odlična. Spomnimo se leta 2008 ko so imele banke v tujini najete kratkoročne kredite, dajale pa so v Sloveniji dolgoročne kredite.

Kar bi bilo treba sedaj narediti je to, da se odpre debata o tem, kako urediti kapitalski trg. Kako podjetjem ponuditi tudi zbiranje kapitala preko delnic, obveznic itd. Pa kako povečati varčevanje v drugem pokojninskem stebru in vzajemnih skladih za t.i. tretji steber, kar bi lahko dalo dobro osnovo, da se v Sloveniji nabere več kapitala.

In seveda ne pozabimo, dvig praga dohodninskih stopenj za vsaj nekaj tisočakov za posamezni razred. To bo spodbudilo potrošnjo in pa tudi varčevanje.

Kar zadnja leta berem v Financah je samo kako se povečuje davčni primež. Recimo primer najemnin. Palica, na palico. Kje je korenček?

Dajmo se vprašati kako to, da je število izseljenih Slovencev eksplodiralo v zadnjih letih? Čeprav imamo višje plače, visoko rast, nizko brezposelnost itd. Na papirju vse super, a zdi se, da velik del državljanov tega ne vidi in ne občuti.

Strani: 1