Strani: 1

FIN-267544 sporočil: 4
[#2748925] 19.12.18 14:22
Odgovori   +    14
Vse ok, super stvar. Samo problem je, da ostali igralci, sploh v Eu niso v enakopravnem položaju. Recimo od novega leta velja za organizatorje potovanj novo bistveno dražje plačilo glede insolventnosti. Če gre denar direktno v offshore ne plačajo DDV-ja, da ne govorimo o davku na dobiček. S tem ustvarjajo extra profite, ki jih lahko uporabijo za marketing in izrinjanje konkurence. Recimo edreams, expedia in podobni ustvarjajo križne produkte kot so hotel+letalska karta. S tem torej tvorijo produkt, ki je enakopraven organizaciji potovanja. Torej se jih mora obravnavato kot organizatorje potovanj. In še veliko tega. Za potrošnika je to super, samo čez nekaj let bo tako samo še nekaj ponudnikov. Vemo kaj sledi, višje cene, višji profiti in en kup ljudi btez služb v potovalni industriji. Države pa nimajo nič od tega. Poslovni model je super, samo naj plačajo do centa enako koy ostali, potem se lahko govori o tehnološki premoči. Pa ravno v Nizozemski je sedež bookinga.com za Eu, kjer imajo nižje davke in povezavo z Antili. Rad bi rekel samo, če Slovenec bukira prek bookinga, naj ta plača enake dajatve Slovenijo kot jih mora vsaka agencija.
0430ABAKU sporočil: 787
[#2748939] 19.12.18 16:06
Odgovori   +    7
Ste rezervirali novo leto na booking.com? Vaš denar je šel 'direkt' v Delaware
Sem redna stranka booking.com in običajno se prek booking.com naredi le brezplačna rezervacija.
Porenočišče potem največkrat plačam v samem hotelu in očitno oni uredijo plačilo provizije booking-u.

Poleg tega me je presenetilo tudi, da so mi v domačem hotelu (v Ljubljani) hoteli za sobo 140€.
Isto sobo sem potem vzel prek booking.com in plačal manj kot 100€.
Ponavadi je res obratno. Če se menim direktno, je približno 10% ceneje kot prek bookinga, ampak pri nas je očitno tudi na tem področju narobe svet.

Tale booking je res zlata vreden. Se še spomnim časov, ko sem v španski Cordobi porabil več kot pol dneva, da sem si našel prenočišče. Zdaj samo telefon v roke in malo poklikaš. Včasih tudi spotoma le 1 uro pred prihodom, ko komaj vidiš, kam te bo pot zanesla tisti dan.

Popolnoma pa booking.com odpove poleti na grški obali. Na booking ni niti 10% vseh prenočišč. Ko agencije booking trdijo, da je vse zasedeno, ponavadi samo vprašaš v gostilni. Gostilna je pravi grški booking.
pcs sporočil: 5.229
[#2749053] 20.12.18 11:07 · odgovor na: 0430ABAKU (#2748939)
Odgovori   +    2
[0430ABAKU]
Popolnoma pa booking.com odpove poleti na grški obali. Na booking ni niti 10% vseh prenočišč. Ko agencije booking trdijo, da je vse zasedeno, ponavadi samo vprašaš v gostilni. Gostilna je pravi grški booking.
Ugibam: Na booking so samo tisti, ki plačujejo davek?

M

Strani: 1