Strani: 1 2

vickibedi sporočil: 10.524
[#2747972] 14.12.18 18:22
Odgovori   +    1
Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.
Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.
tilenrexi sporočil: 5.893
[#2747973] 14.12.18 18:30 · odgovor na: vickibedi (#2747972)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: tilenrexi 14.12.2018 18:33
Kdor se boji kosti bodisli zna filirati ribe ali kupi file. ;)

okusno.je/clanek/kuh...-ribe.html
johan55 sporočil: 91
[#2747979] 14.12.18 19:28 · odgovor na: vickibedi (#2747972)
Odgovori   +    1
Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
vickibedi sporočil: 10.524
[#2747981] 14.12.18 19:36 · odgovor na: johan55 (#2747979)
Odgovori   +    4
[johan55]
Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)
johan55 sporočil: 91
[#2747986] 14.12.18 19:51 · odgovor na: vickibedi (#2747981)
Odgovori   +    5
[vickibedi]
> [johan55]
> Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.

Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)
Itak da ne. Ko bi ljudje vedeli kaj vse zmečemo v želodce. Ko se enkrat znajdeš na onkološkem je žal vse prepozno.
bigl sporočil: 13.234
[#2747991] 14.12.18 20:35 · odgovor na: vickibedi (#2747972)
Odgovori   +    3
[vickibedi]
>Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.

Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.
Izbira med brancinom in orado, absolutno brancin. Specialiteta so brancinovi fileti pečeni na solnem žaru:-). Kar ni isto kot kilski brancin pečen v soli. Ostanki ribe pa za ribjo juho.
Sicer pa male, dobre, najboljše sardine-sardelce in sardončki, praktično za drobiž. Lep dan.
rename sporočil: 10.178
[#2747992] 14.12.18 20:41 · odgovor na: bigl (#2747991)
Odgovori   +    4
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.

Od surovih pa skusa brez konkurence.
MrRooky sporočil: 346
[#2747995] 14.12.18 20:52 · odgovor na: rename (#2747992)
Odgovori   +    4
[rename]
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.

Od surovih pa skusa brez konkurence.
1.Kovač
2.List
3.Zobatec
4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal

surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)
matic1982 sporočil: 2.278
[#2747997] 14.12.18 21:12 · odgovor na: vickibedi (#2747972)
Odgovori   +    1
[vickibedi]
>Znani so po brancinu, po novem pa ponujajo tudi orade, a le nekaj ton. Brancin ima za morsko ribo bolj nežen okus, kar je Slovencem všeč.

Brancin je res boljšega okusa, vendar ima orada manj nadležnih kosti, zaradi česar jo je lažje konzumirat. Predvsem za tiste, ki imajo majhne otroke je lažje.


Verjetno res stavr okusa med brancinom in orado. Če pa govoriva o ulovljeni sveži ribi, dam pa takoj velik plus oradi..
matic1982 sporočil: 2.278
[#2747998] 14.12.18 21:15 · odgovor na: MrRooky (#2747995)
Odgovori   +    1
[MrRooky]
> [rename]
> Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
> Sicer pa moja lestvica:
> 1.zobatec
> 2. Pagar
> 3. Orada.
>
> Od surovih pa skusa brez konkurence.

1.Kovač
2.List
3.Zobatec
4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal

surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)

To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
matic1982 sporočil: 2.278
[#2748000] 14.12.18 21:17 · odgovor na: vickibedi (#2747981)
Odgovori   +    1
[vickibedi]
> [johan55]
> Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.

Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ?

Odvisno kje kupiš in koliko plačaš. Vse zgoraj lahko futraš neindustrijsko. Kar pomeni, da je precej drugacen okus.

Krave se pa po moje naceloma kar v veliki meri pasejo.
bigl sporočil: 13.234
[#2748001] 14.12.18 21:20 · odgovor na: rename (#2747992)
Odgovori   +    3
[rename]
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.

Od surovih pa skusa brez konkurence.
:-), dobra izbira, orade sem dal na 10. mesto.
Filiranje rib je že gurmanski nivo, ok. Na solnem žaru so fileji pečeni brez olja. Tudi klasično pečene ribe (če se pečejo v pečici, se naj v mešanici olj (brez bučnega:-) in masti - vsakega po malo, njam). Na žaru pečene ribe pa so itak klasika in rutina.

Od surovih absolutno dimljena maslenka. (ruska trgovinica v MB in v LJ - Murgle center). No, skuša tudi ni slaba:-). Lep dan.

P.S.: Boljša debata kot o proračunu.....
bigl sporočil: 13.234
[#2748003] 14.12.18 21:27 · odgovor na: matic1982 (#2747998)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: bigl 14.12.2018 21:34
[matic1982]
> [MrRooky]
> > [rename]
> > Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
> > Sicer pa moja lestvica:
> > 1.zobatec
> > 2. Pagar
> > 3. Orada.
> >
> > Od surovih pa skusa brez konkurence.
>
> 1.Kovač
> 2.List
> 3.Zobatec
> 4.Orada, škrpena, žaba- za 4 mesto in dalje bi se že težko odločal
>
> surova skuša, se strinjam ampak trilija in inčuni...za drobiž odlične ribice za slane filetke ;)


To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
Tunin steak!!! Ampak, ga je treba znat pripravit. Sem letos v specilaizirani restavraciji dol jedel enega pa je bil kot žagovina. Lepo preplačan. Sam ga pripravim v nulo:-). S štoparico. Kar je preveč, je že za v smeti. Je potrebno bit previden, ker ti steaki niso poceni in je škoda, da jih uničimo. Lep dan.

P.S. Strinjam se s trilijami in inčuni. Za drobiž zelo okusne ribe.
NemirniTujec sporočil: 5.118
[#2748004] 14.12.18 21:44 · odgovor na: rename (#2747992)
Odgovori   +    8
[rename]
Filirat ribo pred pecenjem, je greh.
Sicer pa moja lestvica:
1.zobatec
2. Pagar
3. Orada.

Od surovih pa skusa brez konkurence.
1. svinjska ribica na razlicne nacine
2. ostale ribe po zelji, fajn masten losos je super

Od surovih pa dober prsut brez konkurence, nato pa panceta. Nato pa dolgo nic.
MrRooky sporočil: 346
[#2748007] 14.12.18 22:02 · odgovor na: matic1982 (#2747998)
Odgovori   +    2
[matic1982]


To da si dal lista pred grdobino je greh :) Drugače pa sigurno pred listom še sveža tuna iz hrvaške..
Meni osebno je pač nekako takole, kot sem napisal. ;) Sej veš, ni samo riba to je osnova, vse ostalo je mojstrovina. Od priprave, do vzdušja, družbe, dogodka, pijače, prilog... Jedel sem že zanič kovača in odlične lignje :)
siap sporočil: 1.915
[#2748008] 14.12.18 22:30 · odgovor na: MrRooky (#2748007)
Odgovori   +    2
Khmm, ja saj to je isto kot "smo na hrbet metali lepse in grse so nas", nda??


strinjam se z nemirnim pa ceprav so samo male svinjske ribice.
NemirniTujec sporočil: 5.118
[#2748009] 14.12.18 22:56 · odgovor na: siap (#2748008)
Odgovori   +    5
[siap]
Khmm, ja saj to je isto kot "smo na hrbet metali lepse in grse so nas", nda??


strinjam se z nemirnim pa ceprav so samo male svinjske ribice.
Jaz sem nekoc skupaj z eno malo ribico pojedel skor pol kile prsuta - pa se svinjska je znala bit :-)
0221EF13 sporočil: 143
[#2748010] 14.12.18 23:03 · odgovor na: johan55 (#2747979)
Odgovori   +    2
www.youtube.com/watc...YYf8cLUV5E

Pri ribi praktično nimaš izbire, razen za kakšne sardelce.
Za meso svinj in krav pa jo je že nekaj. Se da, če hočeš in če ti je pomebno kaj ješ.
Jasno pa, da je kotlet za 4€/kg brez kosti popolnoma isto sranje, kot ribe iz zgornjega linka.
FIN-209516 sporočil: 458
[#2748012] 14.12.18 23:47
Odgovori   +    3
Če prav razumem bilanco
www.stop-neplacniki....ndasi-srl/
je zadeva leta 2015 praktično bankrotirala, in italijanski kupec jih je rešil pred propadom in je sedaj 98% lastnik. Pravilno se piše "Valle Ca'Zulinani" in ne "Vala Ca'Zuilani".
Tudi sicer so bile bilance polna kreativnih postavk.
www.delo.si/gospodar...ijani.html
Ne vem sicer kakšen poslovni načrt so imeli, ampak z manj kot miljonom evrov prihodkov je težko vrniti 3 miiljone posojila.
tilenrexi sporočil: 5.893
[#2748013] 15.12.18 00:04 · odgovor na: 0221EF13 (#2748010)
Odgovori   +    0
Zeleni so povsod isti, ja.
0221EF13 sporočil: 143
[#2748014] 15.12.18 00:32 · odgovor na: tilenrexi (#2748013)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: 0221EF13 15.12.2018 00:34
Men je res popolnoma vseen ali so črni ali plavi ali pa zeleni. Meni je važno, da sem lahko povezal par zadev, ki jih do ogleda nisem poznal. Najvažneje pa je dejstvo, da vem, da je ribogojništvo takšno kot je - brez kontrole. Res priporočam ogled celotnega dokumentarca. Pa nimam vsega za sveto, je pa zanimiv pogled.
Ravno Fonda je recimo pred leti vozila ljudi v ribogojnico in kazala, kako se jih hrani. Kako je vse drugače in bolje. Ali res verjameš, da je? Brancin iz te ribogojnice ni bistveno drugačen od kakšne druga "slabše" ribogojnice. Je pa zelo drugačen od tistega, ki zraste zunaj mrež. Glede na to, da ima riba zelo slabo prebavo, je to zelo povezano s prehrano, ki tudi pri Fondi ni nič drugega kot briketi.
FIN-353404 sporočil: 527
[#2748026] 15.12.18 10:27 · odgovor na: bigl (#2748003)
Odgovori   +    0
sporoči koliko rabi štoparca za cca. 2cm debel tunin steak in kaj imaš za ogenj, da ne bodo sam ponve delale čuda in pol.
FIN-454644 sporočil: 6.718
[#2748030] 15.12.18 11:29 · odgovor na: 0221EF13 (#2748014)
Odgovori   +    0
Pred kratkim je bilo v casopisu, kako so delfini iz severnega Jadrana zastruplejni s PCB. Strahotno so zastruplejni, kar pove, kako je zastrupljena voda tudi ob nasi obali. Saj spadamo v severni Jadran?
bigl sporočil: 13.234
[#2748038] 15.12.18 12:34 · odgovor na: FIN-353404 (#2748026)
Odgovori   +    0
[FIN-353404]
sporoči koliko rabi štoparca za cca. 2cm debel tunin steak in kaj imaš za ogenj, da ne bodo sam ponve delale čuda in pol.
Za 2 cm največ 2 minuti na vsaki strani na močni vročini, jaz običajno žar a tudi kastrola, ni problem, saj hitro mine. Seveda ne steak vrečt kar iz hladilnika na plato, ampak ga namazat z oljem, kakšno uro dve prej. Začimbe, eni malce solijo prej, drugi kasneje, ko steak malo počiva. Meni je najboljši samo pečen. Lep dan.
rename sporočil: 10.178
[#2748040] 15.12.18 12:58 · odgovor na: bigl (#2748038)
Odgovori   +    0
Jaz ribe vedno vsaj za 24ur pustim v hladilniku, premazem z olivnim oljem, nasolim in popram, pa rozmarin vejico (v trebuh)...ce je tuna steak ali file pa polozim gor).....na dan peke vzamem prej ven kaksno uro, da se olje utekocini....pecem na visoki temperaturi, cim manj casa; ne gledam na uro, ampak kako se barva...
Nekatere ribe (zeje jedcev) tudi z grobo koruzmo moko potresem.
bigl sporočil: 13.234
[#2748041] 15.12.18 13:07 · odgovor na: rename (#2748040)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: bigl 15.12.2018 13:23
Mariniranje je običajen postopek. Ampak jaz tune nikoli prej, samo natur. Prej omenjen čas največ 2 minut je pri meni 1minuto 15 sekund na vsaki strani. Velja načelo hitro popeči na vsaki strani. Naj bo to reklama za več rib v prehrani. Sem pa danes pogedal koliko stanejo svinjske ribice:-). So cenejše od dobrih rib in manj zdrave. Lep dan.
vickibedi sporočil: 10.524
[#2748042] 15.12.18 13:08 · odgovor na: matic1982 (#2748000)
Odgovori   +    2
[matic1982]
> [vickibedi]
> > [johan55]
> > Ribe vzrejene v morju polnem mikroplastike in težkih kovin ter futrane s kostno moko narejeno iz odpadkov klavnic. Pa dobr tek.
>
> Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ?


Odvisno kje kupiš in koliko plačaš. Vse zgoraj lahko futraš neindustrijsko. Kar pomeni, da je precej drugacen okus.

Naravno rejene kure so baje trde kot sam hudič, ne vem pa če je to res, ker najbrž v življenju še nisem poskusil nobene.
Krave se pa po moje naceloma kar v veliki meri pasejo.
Ja tistih par, ki jih imajo razstavljene za fotosešne na Veliki Planini. Večinoma pa se pasejo s silažo :)
tes sporočil: 676
[#2748085] 15.12.18 17:53 · odgovor na: bigl (#2748038)
Odgovori   +    0
A nobeden od tuna snicl fanov ne pozna tunin flam? Sploh od tune teze 30/35 kilogramov. To pa je top. V kolikor je prilika je flam prva izbira.
Hanzi77 sporočil: 210
[#2751449] 07.01.19 07:05 · odgovor na: vickibedi (#2748042)
Odgovori   +    0
Glede naravnih kur
Lahko jih primerjas z govedino. Na sreco (ali pa zalost) jih ima se. Ne bodo pa vec dolgo.
Glede rib pa nisem noben ekspert, bolj mi sedejo orade kot brancini
bc123a sporočil: 45.913
[#2751451] 07.01.19 07:07 · odgovor na: johan55 (#2747986)
Odgovori   +    2
[johan55]
> Kaj pa misliš s čem se futrajo svinje, krave in piščanci ? Najbrž skakljajo po sončku na lepi zeleni travici in se hranijo z zlatorumeno koruzico. Pa dober tek ;)

Itak da ne. Ko bi ljudje vedeli kaj vse zmečemo v želodce. Ko se enkrat znajdeš na onkološkem je žal vse prepozno.
Ja, ker *nekdaj je bilo bolje* ali kako?

Neverjetno, tile absurdni nedosegljivi cilji glede kvalitete hrane.

Strani: 1 2