Strani: 1

murje sporočil: 3.638
[#2743942] 22.11.18 15:18
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 22.11.2018 15:36
SAJ NI RES, PA JE!

MAČEK MORRIS ZA ŽUPANA

VIDEO: Maček Morris v igri za župana mehiškega mesta

Če imate težave z mišmi ali podganami, potem si priskrbite mačko, mar ne? Očitno tako razmišljata tudi dva študenta iz mesta Xalapa v Mehiki, ki sta za novega župana predlagala svojega mačka Morrisa, da bi tako "očistila mesto vseh političnih podgan".

Xalapa je precej oblegano mehiško mesto, ki ga pestijo skorumpirani politiki na oblasti, v pogovornem jeziku jim pravijo kar "podgane". Našla pa sta se dva pogumneža, ki sta za županskega kandidata izbrala mačka Morrisa, zdaj pa teče kampanja s sloganom "Xalapa brez podgan". Seveda sta za Morrisa ustvarila tudi stran na Facebooku in Twitterju, ljudem oz. možnim volivcem in volivkam pa v njegovem imenu obljubljata "mesto brez političnih podgan".

Morris v svojem programu tudi obljublja, da bo počel tisto, kar počne večina politikov, se pravi, da bo spal in ne bo ničesar naredil. "Kandidati tukaj skoraj nikoli ne izpolnijo svojih obljub," je povedal Jair Cuevas, eden od študentov, ki stoji za Morrisovo kampanjo. "Najin kandidat obljublja, da bo spal, jedel, zehal in se igral v umazaniji, če zmaga," v njegovem imenu obljubljata šaljivca. Sicer pa Morris nima težav s priznanjem slabosti, saj pravi, da "so mu všeč odeje, rjuhe, blazine, kavči in oblačila na splošno".

Kaj bo naredil s t. i. podganami, pa si oglejte v predstavitvenem videu!
Xalapa, 13.06.2013
www.24ur.com/ekskluz...mesta.html

BOB DNEVA

"Politiki se žal še vedno ne sanja o dimenzijah posledic podnebnih sprememb, v Sloveniji pa vlada lažna logika, da so naše zmožnosti omejene."
Robert Golob, profesor in direktor
Četrtek, 22.11.2018
www.vecer.com/vecerp.../bob-dneva
jezst sporočil: 4.748
[#2744081] 23.11.18 11:49 · odgovor na: murje (#2743942)
Odgovori   +    0
Poleg tega, da je Rakovec SD, ki bo Kranj spremenila v islamski migrantski center na račun občanov, je Rakovec tudi tole:

www.finance.si/297467

www.dnevnik.si/1042370794

pozareport.si/post/3...a-comeback

www.delo.si/lifestyl...pcije.html

www.24ur.com/novice/...iglav.html
murje sporočil: 3.638
[#2744146] 23.11.18 17:00
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 23.11.2018 17:01
VARIACIJE

Andraž Teršek: "Smo družba kroničnega nemišljenja, šibkega znanja in negativnih čustev"
Za ene je kontroverzen, za druge ekscentričen, za tretje samosvoj. Eni ga obožujejo, drugi bi ga utopili v kozarcu vode. Zavrača določanje identitete posameznika po pripadnosti skupini, svari pred pretiravanje s pozitivno diskriminacijo na temelju spola in se upira politični korektnosti. Desnica ga nima za svojega, ekstremna desnica ga žali, radikalna levica ga diskvalificira. Andraž Teršek.

Andraž Teršek o tem, da ga leva in desna zanimata le, ko prečka cesto
»Obstoja nemislečega in neodgovornega etiketiranja levo desno se zavedam, ker sta javni prostor in jezik, ki se v njem uporablja, terorizirano ujeta v takšna pačenja, poenostavljanja, take pavšalnosti in te vrste vakuum. To sprejemam samo zato, ker moram, ker nam je to vsiljeno. Zame to nima pomena. Leva in desna me zanimata le, ko neuspešno poskusim kvačkati in ko prečkam cesto.«
Andraž Teršek, pravnik, profesor, ustavnik na portalu Portalplus.si o levi in desni
www.portalplus.si/29...az-tersek/

Andraž Teršek je povedal, da nima problema s tem, če se nekdo sam predstavi kot levi ali desni. Zanimivo mu je pogovorno odkrivati, zakaj se tako predstavi in kaj misli s tem. In včasih so odkritja kar zabavna. Sicer pa ga levo in desno zanima kot oprijemljiva vsebina in pogled na javne zadeve, kot izhodišče za polemiko, ne pa kot prazna etiketa ali strankarska pripadnost.
www.portalplus.si/29...az-tersek/

Strani: 1