Strani: 1

bc123a sporočil: 46.509
[#2741503] 09.11.18 07:15
Odgovori   +    7
Uspesen celjski primer kaze, kaksna neumnost je v sloveniji ta prav ekofasisticni odnos do odpadkov. Fetis na locevanju, potem pa zgorijo sami na deponiji, namesto da bi jih kurili in tako zmanjsali porabo fosilnih goriv v toplarnah.

Ampak saj vemo, strategija nikoli ni imela smisla, slo je za pokoro, ki so si jo zamislili razni "nevladniki" z vplivom - potrosnik naj se matra in dela pokoro, ker proizvaja odpadke, prav j*bat ga je treba v glavo s preciznim locevanjem, katerega pravila so celo v vsaki obcini drugacna. Max pain je bila strategija, ne najbolj smiselna predelava odpadkov.
Mojca1974 sporočil: 6
[#2741562] 09.11.18 10:38
Odgovori   +    0
Glavni problem je umestitev sežigalnice v prostor. Pri nas so se veliki onesnaževalci vedno umeščali v ozke zaprte doline, ki niso dobro prevetrene in potem so se vse težke kovine in ostale škodljive snovi skoncentrirale v teh dolinah. Takih dolin je v Sloveniji kar nekaj mežiška, zasavska..., ki so že sedaj prekomerno onesnažene. In jasno, da so sedaj ljudje proti. Sežigalnica mora biti postavljena na odprti vetrovni ravnini-dunajska je lep primer. Če mene vprašate bi sežigalnico bilo potrebno postaviti nekje v pomurju blizu meje.

Strani: 1