Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 17.301
[#2739328] 25.10.18 11:53
Odgovori   +    11
Vrhovno sodišče nas je včeraj vrnilo v socialistične čase in način razmišljanja, ki človekove pravice opredeljuje kot meščanski (buržoazni) izum. Spomnimo se, naši stari socialistični misleci so pisali, da je meščansko politično demokracijo kot izrazito formalistično treba odločno zavrniti kot relikt preteklosti, in namesto nje vzpostaviti t. i. socialistično demokracijo, ki temelji predvsem na popolni odpravi privatne lastnine. Z vstopom Levice v vlado se je okrepila težnja k ponovni vzpostavitvi socialistične demokracije in absolutistične diktature proletariata, ki ga predstavlja javni sektor s svojo štrukljasto sindikalno avantgardo, ki vzpostavlja zvezo med absolutizmom in prebujenim socializmom, kar seveda že po definiciji izključuje v svetu sicer obče prepoznane človekove pravice in svoboščine, ki jih varuje ESČP. Seveda, za Vrhovno sodišče kot vrhovnega varuha prebujene socialistične demokracije, odločitev ESČP deluje neprepričljivo, ker sledi človekovim pravicam kot meščansko – buržoaznem izumu.
kartakofinance sporočil: 254
[#2739399] 25.10.18 15:55
Odgovori   +    2
Dolga leta negativne selekcije in kadrovanja "naših" je pač pripeljalo tako daleč. PIAR VSRS, ki ga je do nedavnega vodil sedanji državni sekretar iz kvote SD, in kjer dela dalje bivša državna sekretarka deluje po pričakovanjih.
Predsednik ob nastopu funkcije ni odslovil z leti nakopičenih nečakov, ljubljenčkov, sekretarjev.. in to se mu maščuje.
FIN-379669 sporočil: 2.592
[#2739700] 27.10.18 14:41
Odgovori   +    3
Če bi pa videli, kako se sodniki na nižjih ravneh in določeni odvetniki "ližejo" vrhovnim sodnikom ob vsakodnevnih stikih, potem bi pač lažje razumeli, da je celoten sistem narejen na upognjenih hrbtih...

... zato se prvi med enakimi sodniki čudi, kako lahko ESČP napiše slabo obrazloženo sodbo. In zato se za njim druge "veličine" vrhovnega sodstva čudijo, kako lahko nekdo njim kaj oporeka.

(In to nam razlaga prvi med enakimi, ki je vse življenje kazenski sodnik in sploh ne razume materije, ki je bla v tem primeru.)
Seveda pa Florjančič ni glavni problem slovenskega sodstva...

... glavni problem so nizki standardi sojenja in intelekta, od prve ravni do vrhovnega sodišča, deloma ustavnega.

Strani: 1