Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Je kdo rekel kriza?

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.381
[#2739472] 25.10.18 22:30
Odgovori   +    18
Zadnja sprememba: FIN-311684 25.10.2018 22:44
Od 200 tisoč podjetij v Sloveniji, jih verjetno 199 tisoč plačuje z zakonom predpisani davek, espeji po svoji dohodninski lestvici, deooji (d.o.o) z mojim vred pa polnih 19% (ali drobiž manj) davka na dohodek, in zdaj bi država zaradi tega, ker ne zna ali nima poguma ali zato ker je sprejet nekakšen dogovor npr. z Revozom ali Lekom, začela z novo davčno šikano podjetnikov, češ, da je Slovenija davčni raj, za nas domače podjetnike zagotovo ni, prej je davčni pekel pa še nekaj, v kateri državi Evropske unije vladajoča koalicijska stranka grozi domačim podjetnikom z odvzemom podjetij, njen šef pa domače podjetnike na nacionalni televiziji ozmerja z davčnimi zločinci? Vlada nam grozi, kaj ni to najhujša kriza od možne? Kako naj delamo, če nas z davki želi uničiti, tisto kar pa bo ostalo podržaviti, nacionalizirati? Vse to piše v koalicijski pogodbi, Mesec in Kordiš sta le naglas povedala.
QRK sporočil: 2.496
[#2739915] 29.10.18 14:44 · odgovor na: FIN-311684 (#2739472)
Odgovori   +    5
Mesec in Kordeš sta le na glas povedala!

Saj to me skrbi:

- spadata ta dva modela v pozicijo ali opzicijo?
- je koalicijska pogodba dogovor ali pravljica?
- je Šarec predsednik vlade ali Serpentinšek?
- jemlje kdo resno to kikiriki koalicijo?
- bo Globoka država postavila na oblast stranko, ki bo dobila 4,1% glasov?

- bo denar od NLB šel za zmanjšanje javnega doga?
- nas bo kdo zaščitil od migrantov? (če to ni referendumsko vprašanje, ni nobeno)
- bomo dobili v Ljubljani slovensko zastavo?

Bom nehal. Predolgo že gledam to burko. Res, da starejši nimamo več testosterona, mladini ga pa pobere šolski sistem. Mladi bodo šli v Anglijo za kruhom, stari bomo umrli v čakalnih vrstah, Multi-kulti bodo pa vaši naslednji volilci.

Smrt fašizmu - svoboda Forumu 21!
FIN-505995 sporočil: 144
[#2739949] 29.10.18 21:15 · odgovor na: FIN-311684 (#2739472)
Odgovori   +    1
Seveda se s teboj strinjam in podpiram vse kar si napisal!

Vendar s tako diskusijo ne moremo prepričati politikov, ki na koncu koncev dvigujejo tačke za proračun in višje davke. Politiki se hvalijo z novimi ali povišanimi zneski porabe proračuna. Na ta način prepričujejo svoje potencialne volivce, kaj vse so za njih dobrega naredili. Da so se povišali davki (ali pa se niso znižali), pa vsi molčijo in nočejo sprejeti nobene odgovornosti. Davki pa vedno gredo iz žepa davkoplačevalcev, državljanov in tistih stalnih prebivalcev države, ki so njeni davčni zavezanci, tudi tisti ki so skriti in jih lahko označimo za transferne davke. Zato je po mojem nujno potrebno razgaliti to umazano igro politikov. Davkoplačevalce je potrebo informirati, izobraziti in usposobiti, da ne plačujejo le dohodnine, pač pa tudi ves DDV, trošarine, carine in davek na dobiček podjetij, NUSZ (naštel sem najpomembnejše ali največje). Nekateri so celo prepričani, da ne plačajo nič davkov, saj ji enkrat letno davkarija vrne celo preplačane akontacije dohodnine. In ko bomo uvedli še davek na nepremičnine, bomo lahko ugotovili, da vsi plačujemo približno enake davke in da je obdavčitev premožnih in bogatejših le pravljica za lahko noč.
Že nekaj časa razmišljam, da bi odprl spletno stran, kjer bi lahko svoje znanje in vedenje posredoval širnemu svetu. Vendar se zavedam, da moje znanje in vedenje ni popolno in je verjetno luknjičavo. Potreboval bi ekipo entuziastov, s katerimi bi lahko dejansko obvladali vsa strokovna vprašanja in PR vprašanja. Vendar spletna stran ne bo dovolj. Potreben bo mnogo bolj agresiven pristop v medijih, če želimo doseči željen rezultat. To pa je na žalost povezano s stroški, ki jih ekipa entuziastov ne more prevzeti nase.

Na prvo žogo bi lahko pomislil, da lahko tako akcijo izpelje GZS, vendar se bojim, da jo bodo ocenili za politično nesprejemljivo. Morda lahko tako akcijo koordinira in zagotavlja SBC, ki so v predvolilni kompaniji pokazali, da znajo politično nastopati.

Verjetno je še najbolje, da se jo lotim sam in poskušam povezati vse zainteresirane. Čeprav sem upokojenec, ki nima časa (kot mi je povedal sosed, ima sedaj toliko dela, da ne ve, kako je lahko včasih v službo hodil) bi z ustrezno organizacijo lahko to celo izpeljal.

Strani: 1